Reklama

Reklama

Michael McCauley žije spokojeně nudný rodinný život bez jakýchkoliv výkyvů. Prodává pojištění, s rodinou žije za městem, a do práce a zpátky dojíždí pravidelným vlakem. Každý den, už deset let, co odešel od policie. Dnešní den se moc nepovedl a stejně jako vždycky nastupuje do vlaku a těší se domů. Zdraví známé průvodčí i známé tváře. Dveře se zavřou, vlak se rozjede z nádraží a nic ještě nenasvědčuje tomu, že tahle cesta bude úplně jiná a že postava Liama Neesona si během ní sáhne na dno fyzických i psychických sil. Po chvilce jízdy si k němu přisedne atraktivní žena (Vera Farmiga) a položí mu jednoduchou, trochu znepokojující otázku: „Co jste za člověka?” Pod vlivem jejího osobního kouzla i obálky s penězi se Michael nechá vtáhnout do zvláštní a smrtící hry. Musí ve vlaku najít někoho, kdo tam nepatří. Když neuspěje, přijde o rodinu, pokud uspěje, dostane odměnu. Odmítnutí se nebere jako odpověď. Vlak uhání, tajemný vládce hry sleduje každý jeho krok a vzdálenost do cílové stanice se krátí. Než zastaví, šílená situace ve vlaku se promění v horečnaté pátrání, rvačky a střelbu. Je to hra nebo promyšlený zločin? Kdo je tajemný cizinec ve vlaku a proč ho má najít? (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (497)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson nasedá do vlaku s dost blbou náladou. A bude to ještě horší, když zjistí, že ho Vera Farmiga vmanipulovala do spiknutí, ve kterém půjde o krk. A zdaleka nejenom jemu. Cizinec ve vlaku je solidní akční béčko. Přesně takové, jaké byste čekali od tvůrců Neznámého nebo NON-STOP. Je na něm ale vidět, že jim dochází nápady i šťáva. Pořád to docela šlape a v kině dostanete přesně to, co očekáváte, ale ani o chlup víc. Docela jsem se bavil, byl bych však rád, kdyby se Neeson a režisér Jaume Collet-Serra přesunuli k jiným projektům a možná i žánrům. Tady už nemají moc co nabídnout. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tohle může přijít napínavé snad jen lidem, kteří si zrovna odložili mozek na věšák a filmové city hodili zrovna do pračky. Protože tenhle film od samého začátku blafuje, staví na premisách vycucaných z prstu, na nelogickém chování postav a nakonec i na značně chatrné a pitomé zápletce plné klišé a nepravděpodobností. Např. Liam (tedy jeho postava) si půjčí od náhodného cestujícího mobil, a najednou mu na něj zavolá ona tajuplná žena. Kurnik, jestli neměla někde podél vlaku rozestaveny přijímací satelitní stanice, fakt by mě zajímalo, jak během chvilky to číslo zjistila. Nebo vystoupí chlápek z vlaku, a protože mu Liam (tedy jeho postava) napsal do novin, ať volá policii, tajemné ženě se během asi tří minut podaří zorganizovat zabití chlápka. Tomu říkám výkon! Navíc není důvod ho zabíjet, protože o zavolání té policie nakonec jaksi šlo, že? Taky by mě zajímalo, kdo teda zabil strojvedoucího, když černoušek byl mimo hru, jestli tajemná žena nějak neovládala teleportaci? Atd., atd., jedna nesmyslnost se kupí za druhou, takže to začíná být uvěřitelné asi jako setnutí sedmi hlav drakovi rezavou vidličkou, a protože i postavy se chovají podle libovůle scenáristy, nikoliv z nějaké vnitřní charakteristiky, a jsou to obyčejné plakáty, stojí celý film včetně mizerných triků za vy... vy víte co. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Potkal pizdu náramnou, strhnul brzdu záchrannou." Cestuje-li vlakem Liam Neeson, ostatní cestující by měli dostat výraznou slevu. Svá příruční zavazadla odložit na peróně a pokud ne, tak u průvodčího nafasovat papírové boty do rakve. Diváci by měli, kromě dramatické slevy na film, nafasovat i mast na klouby, zničené lomením rukama nad scénářem, který v závěru zdivočel víc než blahé paměti sparťanští hooligans v Košičanu. Proč? Proboha, Liame, proč jsi nezatáhnul za záchrannou hereckou brzdu ještě na nádraží a nešel raději pěšky! Nemusel ses přimotat do spiknutí tak rozsáhlého, že falešné přistání Američanů na Měsíci byla pouhá rozcvička. Do "sprisahania všetkých proti všetkým" se v Dojížďákovi zapojila půlka USA, počínaje policií, FBI, NYPD ve spolupráci se sdružením nezávislých výhybkářů, až po hajzlbábu v cílové stanici. V závěrečném pokecu pak Vera Farmiga machruje víc, než kdyby její babička makala pro CIA a zastřelila JFK. Poučuje Neesona o rozsáhlosti nitek, vedoucích k dalším nitkám tak dlouho, až na ni vytáhnul... policejní odznak. Co taky jiného, v jeho věku. Jen dvě tašky jsem ve vlaku našel. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Už tu byl Nýzn v paříži, Nýzn v letadle..tentokrát tu máme Nýzna ve vlaku, kterej se zas snaží tomu přijit na kloub.. na konci tam skáče od výbuchu k výbuchu a celej ten napinavej thriller se změní v tupej akcnak.. co vlastně kurva ty tvurci chteli? Tupá akce mi samozřejmě nevadí, ale tak kdyz uz si to na neco hraje at to s tou pretvarkou vydrží až do konce ju? ()

hrona 

všechny recenze uživatele

A opět je tu Liam, opět jako cestující, tentokrát z letadla přestoupil na vlak. Je přeci jen o něco tvrdší a jako bejvalej polda umí i rány rozdat a více zabojovat. Stejně jako u Non stopu má film šťávu a napětí prakticky do doby, než proběhne odhalení a vlaková akce, pak se z toho stává solidní průměrné digitální Béčko s jasným a dokolečka se omílajícím dějem. Ale ať je to jak chce Liam je pro mě od dob 96 hodin akční hrdina numero uno a ať je scénář kolikrát sebepitomnější, když vezme do ruky telefon a začne komunikovat, opět se natěšeně připoutám k TV a neodtrhnu se až do závěrečných titulků. Takže za mě je tento film výborná oddychovka a relax, který jsem si užil od začátku až do samého konce. Už teď se těším na akce v dalších dopravních prostředcích. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (15)

  • Nôž, ktorý je možné vidieť vo finálnom súboji, je taktická dýka vhodná na sebaobranu značky Benchmade, konkrétne 176BK SOCP Dagger. (Velislav)

Reklama

Reklama