Reklama

Reklama

Po masakru archeologického týmu v džungli se zachová pouze několik beden s domorodými artefakty a vzorky místní flóry. Bedny cestují z přístavu do přístavu a nakonec skončí v Chicagu, zapomenuty v podzemí muzea přírodní historie. Jeden den před otevřením velké výstavy se v temných sálech a na chodbách začne pohybovat i něco jiného než návštěvníci. Začnou se objevovat zavraždění lidé a stopy naznačují, že vrah musí být obdařen nezvyklou sílou. Když však mladá bioložka Margo Greenová najde spojení mezi vraždami, neúspěšnou amazonskou expedicí a podivnou sochou na připravované výstavě, začíná nemilosrdný souboj se strašným nepřítelem, v němž všichni lidé, uzavření v muzeu, musí bojovat o svůj život. Margo spolu s policejním důstojníkem Vincentem D´Agostou nedobrovolně vytvoří dvojici, vyšetřující sérii brutálních vražd… (Intersonic)

(více)

Recenze (95)

POMO 

všechny recenze uživatele

Tuctový a absolútne neinovatívny prírastok do hollywoodskeho "hororu", ktorý si vystačí s pohľadnou vedkyňou, drsným detektívom a jednou priemerne zvládnutou digitálnou príšerou. Decentne zvládnuté remeslo, adekvátne k tomu nenudiaca, ale rýchlo vyšumiteľná zábava. Deep Rising bol zábavnejší a obratnejšie sa pohrával s klišé. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Film jde ve Vetřelčích stopách, kdy místo Nostromo máme labyrint chodeb v muzeu. Pátrání po monstru, co po sobě zanechává utrhané hlavy s částí mozku (hypothalamus je to, co bestie potřebuje), má své napětí, které se stupňuje. Vděčná je třeba taková vodní stoka v podzemí. Pár lekaček mi tentokrát nevadilo. Kočku jsem zvládl, ale ta další lekačka mne dostala, fuj! A pocit z Vetřelce násobila místy i hudba, která jako by z pera J. Goldsmitha vypadla. Samozřejmě je tu i pár padouchů, respektive nesympatických postav, co musejí zákonitě zařvat. Ohnivá akce rovněž potěšila. V kině se mi líbilo více, ale hodnocení nechám, i když bych ho dnes přeci jen snížil - alespoň na 3,5*. Největším záporem filmu je přemíra scén ve tmě či pološeru a občas až příliš rozkomíhaná kamera. Jako oddechovka pořád dobré. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrný thriller o tom, kterak v NY muzeu žere lidské mozky jakýsi mýtický vetřelcoidní netvor z amazonské džungle. Tom Sizemore a Penelope Ann Miller v hlavních rolích si ostudu neudělali, ale že by vytvořili nějaké nezapomenutelné duo, to ani náhodou. Román "Relikvie" jsem stěží začala číst a už vnímám zřetelný odklon filmového scénáře od knihy, snad tedy četba nabídne lepší, zajímavější zážitek (a drsnější, jak se zdá, děti nejsou hájeny:-)). "Relic" je nepřekvapivé, neinovativní, mírně napínavé béčko, nic víc, nic míň, nečekejte zázraky a třeba vás to zabaví... nebo taky ne;-). Neuchvátilo, nezklamalo, podruhé to vidět nemusím, ale ani bych se tomu nebránila... tož tak:-). 52% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Prírodovedecké múzeum v Chicagu organizuje výstavu o mýtoch a poverách. Súčasťou tejto expozície sú aj exponáty, ktoré prišli z Brazílie. Zdá sa, že práve oni sú príčinou toho, že v múzeu začali zomierať ľudia. Koprodukčný snímok "Relic" disponuje pomerne originálnym námetom. Páčilo sa mi i prostredie. A aj herci boli celkom dobrí. No nebol som spokojný s technickým spracovaním. Je to prehnane tmavé a tým pádom neprehľadné. Je to zvláštne, že to tvrdím pri horrore, ale chcelo by to viacej presvetliť. ** ()

choze 

všechny recenze uživatele

Hyams vyměnil hokejový stadion za muzeum a van Damma za monstrum od Stana Winstona - a výsledek je stejně nevzrušivé kinobéčko (jen tmavší), které si ale lze oblíbit. Hlavně kvůli tajemné atmosféře muzea se spoře nasvícenými zákulisními kanclíky, laboratořemi a sklady, které se navíc dá hermeticky uzavřít jako trezor a pod nímž se nachází labyrint polozatopených tunelů. Druhá atrakce - příšera - má sice docela fajn background a cool filmové jméno, designově už to ale taková výhra není. Stejně tak scénář, pod nímž jsou podepsaní čtyři scenáristi, a který jede klišé na klišé (dlužno říct, že ani knižní předloha není nic extra) a od poloviny servíruje jen pobíhání po tmavém muzeu a ukousávání hlav, završené nepěkně digitální explozí. Hyamsova režije je typicky matná, ale Sizemore a Penelope jsou sympaťáci. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Psi, kteří se ve filmu objevují, se jmenují Castor a Pollux, stejně jako dvojice bratrů ve filmu Tváří v tvář (1997). (Chrustyn)
  • Film byl natočen na motivy stejnojmenné novely napsané Douglasem Prestonem a Lincolnem Childem. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama