Reklama

Reklama

Mezi samotářským primatologem Davisem Okoyem (Dwayne Johnson) a výjimečně inteligentním gorilím samcem Georgem, o kterého se Davis stará od jeho narození, vzniklo velmi pevné pouto. Nezdařený nebezpečný genetický experiment však změní toho mírného lidoopa v obrovské zuřící monstrum. A jako by to nestačilo, brzy se zjistí, že podobně jsou zmutována i další zvířata. Když se tito uměle vytvoření alfa predátoři nekontrolovatelně řítí Severní Amerikou a ničí vše, co jim přijde do cesty, Okoye začne ve spolupráci se zdiskreditovaným genetickým inženýrem vyvíjet protilátku a probíjí se nevyzpytatelným bojištěm, nejen aby zastavil hrozící celosvětovou katastrofu, ale také aby zachránil strašlivého netvora, který býval jeho přítelem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (527)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já jsem mile překvapen a docela lituji že jsem nešel do kina, ano jistě je to blbost krát 50, ale nenudí to, pořad se ve filmu něco demoluje a když chemie mezi hrdiny nefunguje, Dwayne to svoje kukuč stejně utáhne a pár hlášek se tady taky narodilo a navíc se projevila má slabost pro fakující gorily. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $120miliónovTržby USA $101,028,233Tržby Celosvetovo $428,028,233 Tržby za predaj Blu-ray v USA $18,337,336Tržby za predaj DVD v USA $10,114,910║ Béčko na veľkom plátne na ktoré sa v celku dobre pozerá, vďaka slušným trikom. Peytonovi v podstate deštrukcia ide a sedí mu, viac než v poslednej dobe Bay-ovi. Za posledné roky zažívame taký návrat monster filmov Godzilla, King Kong, Pacific Rim, Cloverfield... možno MEG. /55%/ ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Niekoho nudia filmy Jona Turteltauba, iny zaspava pri filmoch Rolanda Emmericha. Ja som si tymto filmom potvrdil, ze ma absolutne vôbec nebavi styl Brada Peytona. Uznanie si zasluzi jedine za spickove triky na ktore si dava zalezat. Akcia je u neho tiez dokonale prehladna, ale svojim vyznenim absolutne sterilna a pre mna nudna. Vo filme bolo viacero potencialne napinavych az hororovych scen, ktore ale v Peytonovej rezii postradaju akukolvek atmosferu a o postavy som sa nebal ani sekundu. Postavy mi pripominali figurky z Disneyoviek pre najmensie deti. Na jednej strane dokonaly dobracky kladas Rock bez jedinej chyby a na druhej strane komicka mrcha typu Cruella De Vil s dementnym ulizanym bratom ako poskokom. Samozrejme sa dnes nesmie zabudnut na nejaku dôlezitu postavu z radov mensin. No a kedze v USA si najviac otvaraju hubu negri, tak je jasne akej rasy ta postava bude. Objektivne aj ked sa vam bude akcia pacit, tak aj tak nebudete nadseni, kedze je jej tu malo. Trochu na zaciatku. Velke finale a medzitym kopa kecov od nezaujimavych postav. Samotny film ma nesklamal, kedze som mal uplne nulove ocakavania, ale uz dlhsie ma stve Rockova kariera. Je to neskutocny sympatak, ma velky komedialny talent, ani v dramatickych ulohach sa nestrati, postavu ma bohovsky namakanu, takze mal vsetky predpoklady sa stat najväcsou akcnou hviezdou sucasnosti. Lenze namiesto poriadnych tvrdych filmov pre chlapov alebo aspon filmov s potencialom, aby sa stali klasikami, toci spotrebne rodinne filmy na ktore sa za par rokov zabudne. Chyba mi u neho aspon jedna kultova postava typu Terminator alebo Rambo. Nic take doteraz nema. A to ma fakt stve. 2/10. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Filmožrout se raduje, že i Johnson zmutuje." Vývoj druhů: Lidoop. Johnsoop. Kingop. *Krokouš normoš. Krokouš ponorkoš. Krokobus, s tlamou větší než dvoupatrový autobus. *Vlk obecný, karkulkožravý. Vlkonduktor, žeroucí v autobusu černé pasažéry (zaměstnám jako revizora :-)). Vlkopýr bratří Wrigthů, schopen lovu skokem plavmo. Zhodnocení účinnosti viru Peyton: Zábavné, vyfakáčované, hravé a žravé. Dokonce i gorila přešla z veganské stravy na vědeckou, tedy jí vědkyně i s aktovkami. A je to i edukativní. Krokodýli normálně po panelácích nešplhají, takže jak ten chudák zelená vyleze na mrakodrap? No jak asi? Normálně. Patro po patru... Ale na čtyři hvězdy by si musel čichnout zeleného patogenu i Johnson. Zmutovaný Dwayne by se pak vztyčil na zadních, prackama by udělal gorilí buch buch do prsou, čapnul krokouše za flígr a nadělal z něho dámské kabelky! Alternativní konec filmu: Přerostlého George vysadí do džungle na odlehlém ostrově, kde bude strašit zaostalé domorodce bušením se do hrudi. Připluje výprava, v ní krásná Naomi Watts. George vilně zafuní, něžně ji sevře ve své přerostlé gorilí tlapě... a slupne ji jako malinu! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dwayne Johnson prezradil, že k účasti na filme Rampage ho prinútili aj ďalšie veci, ako "len" to, že mohol opäť zamachrovať. Sám bol totiž ako dieťa veľkým fanúšikom videohry a navyše si chcel zahrať s Neganom (Jeffrey Dean Morgan, teda asi najviac nenávidenú postavou zombie seriálu Walking Dead. Film je samozrejme husto pretkaný špeciálnymi efektami. Dokonca natoľko, že pozorný divák vlastne nevie, či vôbec niečo bolo točenie v reále. Aby ste si všetky tie veľkolepé efekty a oživené zvieratá obrích rozmerov užili, čím väčšie plátno zvolíte, tým lepší zážitok dostanete. V akomkoľvek veľkom obraze ale máte šancu nechať sa fascinovať filmárskymi nápadmi, okrem megaopičiaka tiež geneticky upraveným vlkom a krokodílom, ktorí spoločne pustošia mestá a ľudí. Ešteže vždy je po ruke neohrozený hrdina. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (22)

  • V jednom ze záběru z kanceláří společnosti, která vyvíjí látky pro mutaci zvířat, je možné vidět původní herní automat se hrou „Rampage“. (grovik.net)
  • Ve filmu byl trochu pozměněn původ obřích zvířat. Zatímco ve hře jsou to původně lidé, kteří zmutovali, ve filmu zmutují přímo zvířata. (NiWi)

Související novinky

Dwayne Johnson chystá herní návrat

Dwayne Johnson chystá herní návrat

02.02.2022

Ačkoliv na filmovou adaptaci akční hry Doom z roku 2005 s Dwaynem Johnsonem v hlavní roli jen málokdo vzpomíná s láskou, Johnson samotný se herních filmů ale tak úplně nezřekl. Vedle Dooma má na… (více)

The Division míří do kin

The Division míří do kin

20.04.2018

Zatímco se stále debatuje o tom, jak moc se povedl Tomb Raider a jak moc Rampage Ničitelé, Hollywood nepřestává chystat další herní adaptace. Tou nejnovější je The Division, filmová verze dva roky… (více)

John Cena jako Duke Nukem?

John Cena jako Duke Nukem?

23.01.2018

Warcraft ani Assassin's Creed se k pokračování neprobily, takže stále čekáme na videoherní adaptaci, která tomuhle subžánru vybojuje ostruhy. Bude jí březnový Tomb Raider? Anebo dubnový akčňák… (více)

The Rock míří do džungle

The Rock míří do džungle

10.04.2017

Dwayne Johnson se nefláká. Letos ho uvidíme v Rychle a zběsile 8, Pobřežní hlídce a Jumanji, tedy ve třech docela velkých filmech, a do budoucna to s ním bude podobné. V roce 2018 nám naservíruje… (více)

Reklama

Reklama