Reklama

Reklama

Po neúspěšném pokusu o atentát na amerického prezidenta (Morgan Freeman) je jeho důvěryhodný ochránce, agent tajné služby Mike Banning (Gerard Butler), falešně obviněn a poslán do vazby. Když se mu podaří uprchnout, musí se držet dál od své vlastní agentury a přelstít FBI, aby našel skutečné viníky. Banning se zoufale snaží odhalit pravdu a obrátí se na ty nejméně pravděpodobné spojence, aby s jejich pomocí očistil své jméno, ochránil rodinu a zabránil hrozícímu nebezpečí pro celou zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (305)

Davies182 

všechny recenze uživatele

No do psí prdky! Čestnou cenu za nejnaspeedovanější, a vlastně dost možná i nejlepší akční film roku 2019 získává poslední díl (zatím) trilogie, kterou mám čím dál radši. Dvě hodiny mi to nedalo vydechnout, a rozhodně jsem nečekal, že se u tak nenápadnýho guilty plesure budu takhle královsky bavit. Je to pecka. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Talentovaný Ric Roman Waugh má za sebou slušné vězeňské kousky a nyní servíruje nejlepší díl Trilogie, který mě upřímně šokoval, protože dle trailerů jsem příliš nečekal. Je to hodně na styl Uprchlíka a Gerard Butler je úplně proti všem. Film je intenzivní jízda od začátku do konce s perfektní hudbou, našlapanou akcí, slušným záporákem, nečekanými zvraty a pěkně nasraným Butlerem ( Scéna s drony velká pecka) a skvělý je i Nick Nolte s jeho lesními pasťmi. Velmi milé překvápko, tohle jsem si nečekaně užil a na konci roku filmu udělím cenu za béčko roku. 85% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Painmaker takes painkillers. Neohrožený bodyguard, suplující sukni prezidentských mám, nám začíná povážlivě chřadnout, ale na pár zabití to ještě bude stačit. Waugh zvolil nepatrně jiný směr s větším důrazem na postavy (vztah s houmlesem Noltem či kontraktorem Hustonem), nicméně čitelnost děje a nepříliš nápaditě natočená akce tuhle změnu spolehlivě otupují. Obsazení paní Smithové do role drsné agentky FBI byla stejná pitomost jako chtít po Mikeu Banningovi, aby poplival orla na prezidentské standartě.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

U dvojky jsem glosoval konec, ovšem napůl zakulacený Butler si vybojoval úspěch i ve trojce a co více, Lionsgate odkleply další tři sequely a seriálové spin-offy! Neuvěřitelné, jak to ta Lví brána dělá, že vždycky do světa rozprodá práva a sama riskuje minimum, a evidentně to sype. Nicméně přijde mírný spoiler, ale zde to prostě musím zmínit. Jednička byla přiznaně béčková záležitost s propracovanou krvavou akcí a přinesla navrácenou slávu nepřemožitelnému Leonidovi. Od dvojky se ale posouváme hloubš a hloubš a tahle trojka už snad bude céčko (neumim si představit ty další sequely). Nejenom, že zde má okoukaného Dannyho Hustona v xté záporácké roli, ale i stylem se posouvá někam k posledním filmům Stevena Seagala. Cílovce to samozřejmě nevadí, tím spíše když rozpočet se stále tak nějak drží, aby triky nebyly výrazně nepovedené, ale co se týče námětu příběhu, už je to tak tak na hranici únosnosti. Další tři díly mě vyloženě děsí. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Buďme upřímní, celá první polovina je vlastně neskutečně přiblblá. Jak se vše děje, proč a kdy se to děje. Ale to je vcelku o podobných kousků normální. Jen zde je to vše nahečmáno moc za sebou. Film mě začal opravdu bavit od chvíle setkání s taťkou. Nejen, že nesmyslů v jednání postav ubylo, ale začalo to mít koule. Pak už jsem se nechal unášet čistou lepší béčkovou jízdou. Co mě naopak bavilo je, že tvůrci i Gerard vedí že chlapák stárne a klička v podobě zdravotního stavu je super. Navíc se nestane debilní klišé s migrénou v nejméně vhodnou dobu. Jinak je ale Mike Banning stále mašinou, kterou nezastaví naprosto nic a je to dobře. Protože to jsem od filmu chtěl. Nejlepším dílem je pro mě asi dovjka, ale i zde můžu v klidu napálit 75 procent za poctivou podívanou pro nás, akční dinosaury. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (14)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Severoamerické tržby byly 69 milionu dolarů, celosvětové pak 146,7 mil. (NIRO)
  • S návratem Aarona Eckharta (prezident Asher) do role prezidenta se nepočítalo, protože ve druhém filmu je zmíněno, že Asher je prezidentem více než šest let a maximální vládnoucí doba pro prezidenta USA jsou dvě funkční období (10 let, pokud se osoba stane prezidentem v posledních dvou letech funkčního období jiného prezidenta a poté je zvolena na dvě vlastní funkční období). Roli prezidenta tedy místo něj převzal Morgan Freeman (prezident Trumbull). (ČSFD)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Reklama

Reklama