Reklama

Reklama

VOD (1)

Snímek "12 hrdinů" se odehrává v trýznivých dnech, které následovaly po událostech 11. září 2001. Americká speciální jednotka vedená kapitánem Mitchem Nelsonem (Hemsworth) je vybrána, aby byla jako první poslána do Afghánistánu na velice nebezpečnou misi. Musí zde v drsných horách přesvědčit generála Severní Aliance Dostuma, aby se k nim připojil v boji proti společnému nepříteli: Talibánu a jejich spojencům z Al-Káidy. Kromě překonání vzájemné nedůvěry a obrovských kulturních rozdílů musí Američané – zvyklí na moderní způsob boje – přijmout prastarou strategii válčení na koních. Navzdory této rozpačité alianci musí noví spojenci čelit drtivé převaze – nelítostnému nepříteli, který nebere zajatce. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (234)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Příběh hodný velkého plátna. Filmařsky také slušně zvládnuto. Ále ten americký patriotismus a macho chování zde zvládnuty nejsou (a to se jich jinde většinou zastávám). Kdyby mi dnes Walker Texas ranger nepřipomněl svou stupidností některé bojové scény, a kdybych film nadále vyzdvihoval hlavně kvůli skutečnému příběhu, dal bych 4 hvězdičky. Střízlivě je ale o třídu lepší 13 hodin tajných vojáků. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Trošku zamrzí, že i přes podle mého fajn obsazení, super námětu a asi slušného rozpočtu z toho všichni nedokázali vytěžit víc. Lokace jsou parádní, technika taky. Akční scény nevypadají vůbec špatně. Jen je to celý vlastně bez šťávy. Vojáků je 12, tedy soudě podle názvu, ale vybavím si z hlavy tak 5? Příběh se dal rozvést do úplně jiného rozsahu a mohlo to jak se říká chytnout za srdíčko daleko víc. Stačilo se jen víc zaměřit na osobnosti vojáků. Přestřelky vypadají solidně, ale i když teče krev nemáte pocit, že když někdo trefí ty "naše", že vás to bude bolet taky. Finální akce stojí za to a asi jen díky ní si budu film pamatovat. 63 procent. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

AKční masakr vypadal dobře, ale způsob vyprávěný vůbec neměl šťávu je to skoro až neuvěřitelný, aby takový příběh působil nudně, ale působil toho se chopit Bay, Fuga tak to by bylo žrádlo. Ještě by mě zajímalo, jak to bylo v reálu, protože mě to přišlo až neskutečný, jít do toho takhle po hlavě a jen se zamazat od bahna. Bejt já, tak určitě zařvu. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, co se komu nelíbí. Já jsem nadšený z parádního válečného filmu, kde talibánské opice padají k zemi v neskutečném killcountu a dvanáct řízků z nich dělá sekanou v pěkně špinavé a reálné válečné akci. Spolu s Benghází a Na život a na smrt další excelentní řežba s teroristy, jejichž zabíjení mě nikdy neomrzí. 95% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Válečný film, ze kterého stříká adrenalin. Solidně technicky provedeno, ale největší sílu má film tam, kde se zdaří vyprávěcí linka. Tálibán měl přesilu 40:1. Přesto se američtí vojáci s místními spojenci pokusili dobýt strategické město Mazáre-e Šaríf. Horskými kaňony bylo možno projet jen na koních, se kterými neměli zkušenosti. Hlavní postava v podání Hemswortha říká, že jezdit v sedle v plné polní bylo úplně jiné, než když si to zkusil při natáčení Thora. Když se se skutečným příběhem seznámil, hned ho projekt nadchl. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu se převážně objevuje útočná puška značky Kalašnikov. Ale objevuje se zde i samopal/útočná puška československé výroby vzor 58. Například verzi se sklopnou kovovou ramenní opěrou, cca v polovině filmu, třímá v rukou před jedním z útoků kmotřenec generála Dostuma. Tato zbraň je mj. ve výzbroji jak afghánské policie, tak armády. (Michalechal)
  • Meno uzbeckého generála – Dostum (Navid Negahban) – v preklade z uzbečtiny znamená "môj najlepší priateľ". (Astonko)

Reklama

Reklama