Reklama

Reklama

VOD (1)

Snímek "12 hrdinů" se odehrává v trýznivých dnech, které následovaly po událostech 11. září 2001. Americká speciální jednotka vedená kapitánem Mitchem Nelsonem (Hemsworth) je vybrána, aby byla jako první poslána do Afghánistánu na velice nebezpečnou misi. Musí zde v drsných horách přesvědčit generála Severní Aliance Dostuma, aby se k nim připojil v boji proti společnému nepříteli: Talibánu a jejich spojencům z Al-Káidy. Kromě překonání vzájemné nedůvěry a obrovských kulturních rozdílů musí Američané – zvyklí na moderní způsob boje – přijmout prastarou strategii válčení na koních. Navzdory této rozpačité alianci musí noví spojenci čelit drtivé převaze – nelítostnému nepříteli, který nebere zajatce. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (234)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Američani v Afghanistánu na koních, někomu to přišlo asi jako dobrej námět na film. Navíc byli tak hrdinní... Šlo tam o dobytí nějakého území kdesi v zaostalé prdeli, kde nežijou jen teroristi, takže to nešlo jednoduše vybombardovat celé. Najdeme tam všemožné kýče válečného filmu a kromě třech hlavních herců jsou ostatní jen do počtu. A ti tři taky zrovna nejsou někdo, koho bych já neameričan nějak obdivoval. Zajímavá mohla být postava jejich spojky (asi z CIA) kšlitovkáře s kšiltem dozadu, ale prostor dostala jen na uvítání v zemi, takže tam byla vlastně zbytečná. Ale je to příběh podle pravdy, kterej leckoho může zaujmout. Mě to ale nebavilo. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

moderní válečné hollywoodské filmy mají velký problém najít a vybalancovat celkem tenkou hranici mezi dobrým válečným filmem a patetickým blábolem,který ocení maximálně samotní američani.Tenhle problém se pak exponenciálně zvětšuje ve chvíli kdy jde o film točící se kolem událostí z 11.září a těsně po něm a ve chvíli kdy jde navíc o film inspirovaný skutečností,začíná být jasné,že tady ta hranice nejspíš neexistuje.Zápasil s tím Lone Survivor a stejně tak s tím zápasí i 12 strong.Oba dva filmy jsou si podobné možná víc než by bylo zdrávo.V obou máme skvělé obsazení,stejně jako výborné akční scény.Zároveň ale oba disponují místy až nesnesitelnou vrstvou patosu,která celý film zbytečně sráží...12 strong je prvních cca 45 minut zbytečně ukecaná nuda,která posléze přejde v solidní válečný (i když trochu jednotvárný) film aby nakonec přišlo finále jak ze 7 statečných,kdy neohrožení američané na koních uspějí proti protivníkovi který je nejen v ohromné přesile,ale navíc má i tanky a raketomety.Pokud se v reálu tohle opravdu takhle stalo,pak všechny klobouky dolů,ale tady to v celkovém vyznění působí extrémně přehnaně a ani trochu reálně...60% ()

Reklama

Lischai 

všechny recenze uživatele

Věděl jsem, že to bude náhodný válečný film o Afganistánu číslo 56, kde zarostlí modelové střílí zástupy zlounů v turbanech, ale říkal jsem si, že to přijmu a nenáročně se podívám na nějaké výbuchy a vojenskou techniku. Celé je to ale tak průměrné a stereotypní, až se na to i špatně kouká. Radši si dejte mnohem lepší Benghází. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

12 Strong vychádza zo skutočných udalostí, ktoré sú podľa mňa tak neuveriteľné, že nechápem prečo sa tak dlho otáľalo s filmovým spracovaním. Snímka rozpráva o dvanástich amerických vojakoch, ktorí na koňoch bojujú proti Talibanu a navyše sa im podarí za tri týždne splniť misiu, ktorá mala podľa očakávaní trvať dva roky. No proste neuveriteľné. Snímok bol na mňa miestami zdĺhavý, ale akonáhle prešiel do akčných scén, tak už to bolo oveľa lepšie. Hlavne teda záverečná pol hodina stála za to. Napriek tomu sa nemôžem zbaviť dojmu, že si taký príbeh zaslúžil o trochu lepšie spracovanie. Skoro sa mi nechce veriť, že je to podľa skutočnej udalosti, ale ono je, aj keď podľa môjho názoru prifarbené dosť. Prvá polovica sa rozbieha naozaj pomaly a snímka tohto typu by mal mať kratší úvod a dlhšiu pasáž v boji v Afganistane. Koniec hollywoodsky, ale celkovo dobrá snímka. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vinnetou a Old Shatterhand spolu tentokrát bojují proti zlým kmenům daleko v Afganistánu, za podpiry velkolepých, vizuálně vypiplaných bruckheimerovských udělátek. Místy parodie, místy jen zle zpracovaný válečný snímek. Jestli je to opravdu based on true story, tak by si látka zasloužila daleko syrovější, věrohodnější zpracování. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Film je založen na ne-fiktivní knize Douga Stantona „Vojáci na koních“, která vypráví o akcích CIA v Afganistánu. (Tomas_TM)
  • I když se většina filmu odehrává v Afghánistánu, natáčelo se pouze na území Spojených států amerických, a to zejména ve státech Nové Mexiko a Kalifornie. (Yardak)
  • Michael Shannon si zahrál vojáka ve filmu World Trade Center (2006), organizoval zde odvetnou akci za útok na „dvojčata“. Ve filmu 12 Strong hraje vojáka reagujícího na tento útok. Dalším hercem, který si zahrál v obou filmech, je Michael Peña, ten si však v prvním filmu zahrál policistu. (bagrneplave)

Reklama

Reklama