Reklama

Reklama

VOD (1)

Snímek "12 hrdinů" se odehrává v trýznivých dnech, které následovaly po událostech 11. září 2001. Americká speciální jednotka vedená kapitánem Mitchem Nelsonem (Hemsworth) je vybrána, aby byla jako první poslána do Afghánistánu na velice nebezpečnou misi. Musí zde v drsných horách přesvědčit generála Severní Aliance Dostuma, aby se k nim připojil v boji proti společnému nepříteli: Talibánu a jejich spojencům z Al-Káidy. Kromě překonání vzájemné nedůvěry a obrovských kulturních rozdílů musí Američané – zvyklí na moderní způsob boje – přijmout prastarou strategii válčení na koních. Navzdory této rozpačité alianci musí noví spojenci čelit drtivé převaze – nelítostnému nepříteli, který nebere zajatce. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (234)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Po dvaceti minutách jsem obracel oči v sloup z patosu spojeného s 9/11 a nutno dodat, že pokud došlo na mluvené slovo, nebylo to v dalším průněbu o moc lepší, protože dialogy byly vesměs jen o motivačních proslovech. A mluvilo se tady dost. Co se akce týče, tak ta byla dobrá, ale jenom dobrá. Závěrečný útok byl sice o level výš a hodně mě bavil, ale občas jsem se při nem musel usmát. Fajn je zaprášená atmosféra i herci, ačkoliv o nich to tady zase tolik není. Kouknout se na to dá, ale docela mě to zklamalo. Čekal jsem větší pecku. 55% ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je to samozřejmě především tribut té vojenské operaci a chlapíkům, kteří tam byli. Taky musí divákům osvětlit situaci v Afghánistánu, motivy činů a jejich důsledky. Koneckonců tahle válka americký rozpočet velice velice zatížila a poplatník má právo znát kam jeho peníze jdou. Jako film hodnotím jako typický akčňák s notnou dávkou patosu, ale poctivě vypravený a natočený. Bavil jsem se dobře a asi o ničem jiném to být nemělo. 75% ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

AKční masakr vypadal dobře, ale způsob vyprávěný vůbec neměl šťávu je to skoro až neuvěřitelný, aby takový příběh působil nudně, ale působil toho se chopit Bay, Fuga tak to by bylo žrádlo. Ještě by mě zajímalo, jak to bylo v reálu, protože mě to přišlo až neskutečný, jít do toho takhle po hlavě a jen se zamazat od bahna. Bejt já, tak určitě zařvu. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Propaganda so všetkým, čo k tomu patrí. Tony pátosu, remeselná rutina a herci, ktorých to nebaví (aby ma niekde nudil Shannon, to už je čo povedať). Počas akčných scén je to celkom zábava, ale tú hlušinu medzi nimi ako-tak zachraňuje iba afgánsky veliteľ so svojráznym prístupom k životu, ktorý je jedinou živou postavou vo filme. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Válečný film, ze kterého stříká adrenalin. Solidně technicky provedeno, ale největší sílu má film tam, kde se zdaří vyprávěcí linka. Tálibán měl přesilu 40:1. Přesto se američtí vojáci s místními spojenci pokusili dobýt strategické město Mazáre-e Šaríf. Horskými kaňony bylo možno projet jen na koních, se kterými neměli zkušenosti. Hlavní postava v podání Hemswortha říká, že jezdit v sedle v plné polní bylo úplně jiné, než když si to zkusil při natáčení Thora. Když se se skutečným příběhem seznámil, hned ho projekt nadchl. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Michael Shannon si zahrál vojáka ve filmu World Trade Center (2006), organizoval zde odvetnou akci za útok na „dvojčata“. Ve filmu 12 Strong hraje vojáka reagujícího na tento útok. Dalším hercem, který si zahrál v obou filmech, je Michael Peña, ten si však v prvním filmu zahrál policistu. (bagrneplave)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama