Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná kriminálka z Los Angeles sleduje životy členů elitní policejní jednotky, která se postaví do cesty nejúspěšnějším zlodějům v zemi. Ti mají v plánu zdánlivě nemožný cíl – vyloupit losangeleskou pobočku Centrální banky Spojených států amerických. (Magic Box)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (450)

castor 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se do toho opřeli a do úvodní a závěrečné přestřelky pumpují adrenalin spodem vrchem, až místy skutečně nechají vzpomenout na fenomenální Nelítostný souboj. Jeho dějová rozmanitost, možnosti a osudovost ústředního dua, atmosféra a sebevědomá režie byly samozřejmě někde jinde, nicméně Gerard Butler, jeho drsní kumpáni i jeho protivníci ženou tuhle žánrovku do solidních čísel. Městské přestřelky z automatických zbraní mezi civilisty sakra můžu, několik scén ze středu bych naopak lehce prostříhal. Odskoky k rodinným backgroundům jsou trošku na sílu, dějově nijak zvlášť nepomáhají a jsou jen nakousnuté, ač z některých dělají (místy) fajn táty od vedle, i když zrovna nestojí na té „správné“ straně zákona. Testosteron na maximum, atmosféra slušná. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Podle mě docela nuda. Policajti se chovají jak debilové, zloději posléze taky (jednou kontrolují dopravní systém, podruhé se nechají načapat v zácpě?), takže jedinou světlou a napínavou chvilkou je zde vykradení banky. Butler tady kromě drsoně nemá ani co předvést. Pár nijakých přestřelek, ta na dálnici nepřehledná. A twist na závěr, no kdo by to čekal? Ty dvě a čtvrt hodiny se táhly jak smrad z odpadní jímky. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Malujte si co za hovna chcete, za mě přesně taková ta policejní "ayerovka" (a budiž, malinko rip-off HEAT) pro jaký mám slabost. Drsný mačo charaktery na straně kriminálníků i policie, zábavný obsazení a cool městský přestřelky, naposledy s čím mě potěšilo TRIPLE 9. Butler tu hraje super "cop gangstera", co je svým způsobem větší grázl než banda lupičů v jeho hledáčku, takový fyzický anti-hrdina mu sedí a táhne film i s dvouhodinovou stopáží. Charisma i záporák Schreiber (známý z AMERICAN GODS), má to pár zábavných UFC cameí a vtipnou scénku s 50 Centa dcerou. Srát originalitu, tyhle filmy by měly pořádně vydělávat - chci jich víc. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $44,947,622Tržby Celosvetovo $80,509,622Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,969,455Tržby za predaj DVD v USA $2,908,233║ Môže byť. Takéto filmy z nejakou tou záludnosťou, premysleným plánom pri vykrádaní bánk zaujme, či už vo vážnejšej či aj miestami odľahčenej polohe. Butler konečne v takej normálnejšej úlohe, kde nie je príťaž, kde mu sedí jeho odvalení buranský prístup. Dejovo sa stále niečo deje, miestami niečo príjemne strhne, či pobaví a prestrelky majú grády. Takže troška zo súdka filmov ako Heat či The Town. /80%/ ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Triple 9². To je úplně to první, co mi vyvstalo na mysl už po prvním zhlédnutí traileru. A vlastně to i mnoho společných proměnných. Spousta známých herců, ačkoliv ne úplně hvězd (Gerard Butler už má to nejlepší za sebou), ale prostě obličejů, které odněkud znáte, precizně natočená akce a vlastně i schématicky podobná zápletka. Ačkoliv přesné porovnání z hlavy už nedostanu, myslím si, že kdo viděl zmíněný film, ví přesně do čeho jde. A mě i tentokrát mrzí to nízké hodnocení, jelikož na minimálně 70% to rozhodně je (naštěstí se to vyhouplo a snad to vydrží). Překvapilo mě několik linek, díky nímž nafoukne stopáž do 135min a které by se spíše hodily do extended cutu, ale tempo víceméně nepolevilo a tuhle svižnou jednohubku nemůžu jinak než doporučit. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (20)

  • Keď Nick (Gerard Butler) na začiatku filmu šoféruje ráno domov, v aute mu hrá skladba "What It's Like" od kapely Everlast. Skladba je obsahovo vlastne empatiou voči odpadlíkom spoločnosti, čo sa určitým spôsobom hodí na postavu Nicka. (Real Tom Hardy)
  • Bez ohledu na obsazení herců zůstala většina postav stejná. Pouze postava Donnieho Wilsona (O'Shea Jackson) musela být kvůli věkovému rozdílu trochu přepsána, protože představitel Donnieho byl mladší než skutečný Donnie. (griph)

Související novinky

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama