Reklama

Reklama

Bratři Sean a David (Damon CarneyRandy Wayne) dostanou na starost případ brutálního sériového vraha, který si sám říká Preceptor a svými odpornými skutky se odvolává na boží Desatero. Počet obětí však rapidně stoupá, a proto je k bratrům přidělena detektivka Christine (Alexandra Harris), což se jim samozřejmě nelíbí. Společnými silami se tedy pouští po stopě vraha, jehož brutalita a zvrácenost se neustále stupňují, jako by to snad ani nebylo dílo člověka. Jenže se záhy ukáže, že i oni sami mají vlastní démony z minulosti a navíc o ně projeví zájem nejen pekelní cenobité a inkvizice, ale i samotné nebe… (SOLOM.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

tron 

všechny recenze uživatele

Uvidíme, s čím príde budúcnosť (s niečím určite), ale načas posledný celovečerný Hellraiser. A nie až taký zlý, ako som čakal. Neviem si pomôcť, ale mám slabosť pre to, ak sa Pinhead a spol. zrážajú s policajným svetom. Ten stret realistickej krimi s nadprirodzeným gore má niečo do seba. Z toho dôvodu sa mi dosť páčilo Hellraiser: Inferno. A z rovnakého dôvodu sa mi vcelku pozdával aj tento diel. Každopádne to nie je žiadny zázrak a nespasila to ani krátka minutáž. Zas sa ide podľa rovnakého postupu: dlho dlho nič a na konci reťaze a krv. Nebavilo ma to závratne, ale bolo to o stupienok lepšie, ako predchádzajúci diel s podtitulom Revelations (a potešila Heather Langekamp zo série Nočná mora z Elm Street) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Člověk nesmí čekat, že nový Hellraiser naváže na osmdesátkovou klasiku. Tady se jede spíš v intencích Inferna a mě to docela vyhovovalo. Navíc oproti předchozím dílu se tu pracuje s nadsázkou, což je v sérii věc nevídaná. Mám na mysli především postavu pekelného úředníka a vůbec celkové pojetí soudního procesu, které filmu dodávalo trochu zvráceného vtipu. Co se gore týče, tak jsem čekal asi kapánek víc a oproti minulosti mi moc nepřišly nápadité ani masky, ale zase to nebylo nic, co by mě výrazně zklamalo. No a konec pobavil. Herecky v pohodě a na Alexandru Harris je fakt hezkej pohled. Nejsem si sice úplně jist, jestli by se od Judgment měl Hellraiser odrazit k dalším dílům, ale jinak jsem celkem spokojen. 65% ()

Reklama

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem viděl jenom 3 díly pekelníků, které mi byly doporučeny a další ne, abych si nepokazil celou sérii, takže mi mohli nějaké návaznosti uniknout. Návrat špendlikáče a jeho pobočníků Cenobitů mě velice mile překvapil. Hlavně se mi tam líbilo nařízení rozsudků od soudce a následné soudní líčení, které bylo pořádně zvrácené. S Judgmentem jsem spokojený a sám špendlikáč ukázal, že své špendlíky na hlavě nemá jenom na okrasu. Dávám 70% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

5/10 Prekvapivo celkom ok. Remeselne to pravdaže zodpovedá svojmu nízkemu budgetu (350 tisíc USD), ale Tunnicliffe je zručný trikár, takže je tu najviac scén s cenobytmi a násilím, odkedy sága zmizla z kín do periférie dvd požičovní a video-on-demand. Čo je ale najväčšie pozitívum, konečne príbeh rozvíja mytológiu a nie je to len one-off detektívka o ďalšom zhýralcovi, ktorý nejakým nedopatrením otvoril Lament Configuration. A Paul T. Taylor je prekvapivo solídny Pinhead (čo sa nedá povedať o Pinheadovi v predošlom filme). Hellraiser: Judgement nie je žiaden svetoborný horor, ale v porovnaní s predošlými piatimi dielmi predsa len niečim vyniká. PS: Rebríček série: H2, H1, H3, H4, ... H8, H10, H5, H6, H7, H9 ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Tvl, jsem v šoku... Po několika zrůdnostech od Boty a kurevsky nepodařeném restartu od Garcii, zde máme další kus z pekelnické série... A ono to dopadlo o něco lépe, než jsem čekal... Ano, Pinheada už nehraje Doug Bradley, ale Taylor se s ikonickou rolí popasoval docela dobře, takže Collinsova zrůdná fraška může být zapomenuta... Ale k filmu... Začátek je parádní, hnusný, špinavý s kapkou očekávaného gore a trochou prostoru pro cenobity a očekávání se najednou zvětšila... Bohužel prostřední pasáž, silně inspirována pátým dílem, Infernem, je naprostá ztráta času, nudná a předvídatelná detektivka, opět s pár light gore scénami, sem tam nějakým cenobitou a dokonce i Pinheadem... Člověk začíná usínat a kurvovat nad pohřbeným potenciálem filmu... A najednou zde máme závěrečnou desetiminutovku, ve které se Pinhead opravdu rozjede, řetězy lítají vzduchem, trhají lidské maso na kousky a dokonce i to andělské... Tvůrci dají vzpomenout na první dva díly a znalý divák si najednou říká, tvl, ono to není vůbec špatné... Dokud nepřijde poslední minuta, který veškerý dobrý dojem opět spláchne do hajzlu... Suma sumárum, Judgment není úplně špatný horor, v rámci série taky nepropadl a nebýt poslední zkurvené minuty, šel bych s hodnocením klidně i výše... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • V čase 1:00:44 při hledání Preceptora postupují detektivové v tmavé místnosti s baterkami. Při přechodu na střechu již tyto baterky nemají. Dále pak před vstupem do posledni tmavé místnosti je opět drží v rukou. (Horryx)
  • Doug Bradley odmítl roli poté, co ho tvůrci tlačili do podpisu závazku mlčenlivosti ohledně scénáře. (ČSFD)
  • Spoločne s predchodcom ide o najlacnejšie pokračovanie série, ktoré si vystačilo s 350 tisícovým rozpočtom. Naopak najdrahšie pokračovania dosiahli v dvoch prípadoch na 5 miliónovú hranicu a to pri treťom a ôsmom diele. (Paldiny)

Reklama

Reklama