Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v blízké budoucnosti. Policie stávkuje proti svému zaměstnavateli, společnosti OCP, a obyvatelstvo je sužováno řáděním ozbrojených gangů, navyklých na silnou drogu zvanou Nuke. Kybernetický organismus Robocop se svojí partnerkou Lewisovou pokračují v boji proti zločinu a snaží se především dopadnout gangsterského šéfa Caina, s nímž má ale OCP naprosto jiné plány... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

klerik 

všechny recenze uživatele

Napriek horšej povesti je pokračovanie takmer rovnako dobré ako jednotka. Je tu aj kritika spločnosti a akcia je síce menej brutálna ale je jej viac. Celkový dojem však kazí humor. Preprogramovaný hrdina je v určitom zmysle zábavný, ale značne to podráža nohy jeho autorite. Myslím autoritu v očiach diváka... Našťastie táto humorná epizódka netrvá dlho a divák dostáva aj slušnú dávku mecho súbojov... ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Dvojka přímo těží z jedničky. Návrat všech postav, rozjeté charaktery, slušná akce, nekompromisní brutalita, která ovšem není tak syrová, jako u originálu. První Robocop je legenda akčního filmu, dvojka není nic jiného, než jen nastavovaná kaše, která je ovšem celkem zábavná a nějakou velkou ostudu neudělá... ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si po letech udělal čas a podíval se v televizi na RoboCopa 2. No a docela jsem zíral, jak film oproti klasické jedničce ve všem ztrácí. Když si odmyslím, že se něco divácky zajímavějšího začne odehrávat až v závěrečné půlhodině a že je to spíš sled poslepovaných sekvencí, bez nějaké hlubší spojitosti, navíc s mizernými triky, zarazila mě téměř úplná absence brutality (no dobře, až na tu operaci, kterou stejně ustřihli), kterou se proslavil skvělý originál od Verhoevena. A taky jsem až dnes zjistil, že film natočil Irvin Kershner, režisér úžasného IMPÉRIA ze Star Wars ságy. Snižuji o hvězdičku hodnocení a ještě víc si po dnešku vážím ultimátně krvavého a dějově pestrého RoboCopa z roku 1987. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Dvacetiprocentní propad v hodnocení a jen třetina hodnotících oproti prvnímu dílu. Zvláštní to jev. Přitom dvojka kultovního RoboCopa rozhodně není o třídu horší film. Verhoeven byl možná akorát odvážnější v krvavých scénách, Kershner šel zase, a s humorem, mnohem dál v představách vývoje společnosti. Reklamní vložky na tohle téma jsou třeba naprosté dokonalé. Klasická akční osmdesátková "dějová anarchie" mi tu pak přijde prakticky stejná jako v prvním robopoldovi. Karty jsou rozdány naprosto jasně, listy a srdce od sebe poznáte na první pohled, žádná velká psychologie se nekoná, možná snad jedině Murphyho zbytkové člověčenství tu zase dostává trochu prostoru, ale nijak se na něm zase nestaví. Akce je tu pak i víc než minule a je i kapku velkolepější a jediné drobné zklamání mi přinesl po těch letech Robocop verze 2, žil jsem v tom, že to byla vymakanější a pohlednější plechovka než tahle podivná čapatá kraksna. Čtyři základní příkazy a jeden s klasifikací tajný navíc. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dvojka je jakousi bizarní úlitbou dětským divákům, u kterých zřejmě Robocop boduje nejvíc. Film je plný dětí (dokonce jeden ze záporáků je dítě) a infantilního humoru, ale zároveň zůstavá ultrabrutální eighties řežbou s desítkami mrtvých, která (pro představu) začíná scénou, v níž dvě štětky vypíchnou chlápkovi oko podpatkem a končí tím, že Robocop zlému policejnímu robotovi, co právě postřílel několik policistů, vyrve jeho (živý) mozek a rozklepe ho pěstí jako řízek. Jinak je to béčko radost pohledět - kde jinde uvidíte robota na motorce hrát si s obrněným vozem na to, kdo uhne dřív nebo souboj dvou robotů, končící zmíněným vyrváním mozku z (robo)těla? Obzvlášť mě pobavila karikatura černošského starosty. "VY SE S NIMI CHCETE DOHODNOUT? VŽDYŤ JSOU TO ZLOČINCI!" Starosta: "PROČ MUSÍŠ LIDI ŠKATULKOVAT? TO NESNÁŠÍM!" ()

Galerie (76)

Zajímavosti (25)

  • Natáčelo se od 2. října 1989 do 11. ledna 1990 v Houstonu a Los Angeles. (Terva)
  • Speciální efekty byly vytvořeny pomocí počítače Commodore Amiga. (HellFire)

Reklama

Reklama