Reklama

Reklama

Pengabdi Setan

  • angličtina Satan's Slaves
Trailer 2

Obsahy(1)

Píše se rok 1981. I přesto, že je Kak Rini dcerou známé zpěvačky, nevede se jí a její rodině příliš dobře. Doba slávy dávno pominula, tantiémy nevynášejí, úspory jsou z důvodu matčiny dlouhodobé nemoci pryč. Co teď? Prodat dům a přestěhovat se do menšího? To podle otce nepřipadá v úvahu. Nezbývá tedy nic jiného, než čekat. Když pak konečně skončí matčino utrpení, přinese to s sebou smutek. Smutek, ale i jistou úlevu a naději na nový začátek. Jak se ale nakonec ukáže, peníze jsou to poslední, s čím by si měli pozůstalí dělat starosti. Matčin hrob je nedaleko, otec odjel do města a vypadá to, že na legendě o tom, že se nebožtíci mohou vrátit mezi živé, je možná něco málo pravdy. Tedy alespoň v tom smyslu, že se NĚCO může vrátit. Rozhodně ale ne milující rodinný příslušník. (EMIA)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (82)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasická duchařina, ve které mrtvá matka pronásleduje svou rodinu. Vůbec by mě nenapadlo, že na mě bude ještě fungovat obyčejné prostěradlo, ale stalo se. Anwarovi se daří krůček po krůčku budovat perfektní atmosféru, kterou prokládá fungujícími lekačkami. Potěší i tradiční vizuál strašidla, protože když se to umí, je obyčejná bílá postava s bledou tváří to nejděsivější, co může divák potkat. Plusem jsou i herci včetně těch dětských a tak jediné, co mi celkový dojem kazí, je z mého pohledu ne úplně povedený závěr, který doplatil i na ne zrovna dokonalou technickou stránku. Ale i tak jsem víc než spokojen. 80% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Začátek je opravdu velice dobře natočený, scény s matkou (ještě živou) jsou opravdu strašidelné a nepříjemné, nechybí hutná atmosféra a straší se parádně. Jenže jakmile matka vezme roha na onen svět už je během celého filmu jen pár lepších míst, do duchařiny se začne míchat satanismus a nakonec i zombie a bohužel to začne místy vypadat dost amatérsky, rozvlekle a prostě prapodivně, jak už jsme my antiasiofilové zvyklí. Jako žánrová jednohubka to jeden večer šlo, že bych to ale někomu doporučil? Ani při nedostatku hororů bohužel moc ne.55%. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zazvonil zvonec a s maminkou je konec.. Anwarovo švenkování kamerou je v rámci lekacích scén primitivní, ale účinné, úvod s cinkylinky matkou párkrát prožene dědu Morozka po zádech a nejmenší hrají tak (především hluchoněmá sekce), že si snadno získají vaše sympatie, nicméně jak byla ta mytologie i svou exotičností zpočátku zajímavá, tak s blížícím se koncem se ten inseminátorský kult a jeho otřepané supernaturální aktivity začaly zajídat (až tak, že jsem si přál, aby ty zombie přišel umravnit Iko Uwais). No nic, snad teď dole maminka zpívá povedený duet s Johnnym Favoritem.. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Po téměř všech stránkách velice kvalitní film, až na tu jedinou a hlavní - Hororovou. Strašení bylo velice laciné a obyčejné a po polovině jsem usnul, takže jsem to musel dokoukat další den. Jediná krvavější scéna byla ta nehoda na motorce a to je prostě málo. Není to krvavý, není to strašidelný, bohužel tady více jak 2* prostě nedám. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jednou mě Anwar zklamal, tak jsem se mu rozhodl dát ještě šanci. Lepší, ale žádná sláva. „Mrtví jsou chytří, ví, jak používat baterku." Pro mě si evropská i americká kinematografie dokáže s motivem Ďábla poradit lépe. Tedy raději mám klasický satanský nebo gotický horor, než duchařiny. A tahat duchy do satanského příběhu mě nebaví. Laciné lekačky, nepříjemná hudba, ale slušná kamera. Oceňuji autonehodu, špatná nebyla studna, možná i útěk z domu, tedy až po tom, co celá rodina držela dveře a komicky u toho ječela. Kromě asijských bubáků něco z Poltergeista a Noci oživlých mrtvol v závěru. Nejhorší je, že horor má děsit, u tohohle se ale prostě bát nedá. Už jen ta předvídatelnost - co pak se objeví v meoskopu? Co v zrcadle? Koho má za sebou? Obehraná klišé zafungují snad jen na žánrové nováčky.... ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama