Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve třetí části této adrenalinové akční série má super zabiják John Wick (Keanu Reeves) v patách celou armádu lovců odměn usilujících o získání 14 miliónů dolarů vypsaných na jeho hlavu. Poté, co porušil pravidla a zabil člena tajného mezinárodního spolku nájemných vrahů High Table se z Johna Wicka stává excommunicado - psanec, který je terčem zabijáků po celém světě. Připravte se na válku! (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (15)

Trailer 3

Recenze (999)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Do třetice do stejné vody nevstoupíš Johne Wicku. A on vstoupil a bylo to dobré. Parádní akce, hodně přehnaná, kde neon je i na hajzlu. Totální stylovka, která baví od začátku do konce, je plná nekončící akce a nasraného Jonathana, který už opravdu nasral úplně všechny kolem Rady. Je pravda, že příběhově tu John předvedl krasobruslařskou hantýrkou trojitého Rittbergra, ale na to sere pes. Byla to pořád zábava, zábava se psy. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Trojka má ukrutný nástup. Podobně jako dvojka chrlí své absolutní top momenty v prvních minutách filmu a vytváří tak omamný zážitek pro fandy akčních hitovek. Bitka s obrem v knihovně, potažmo vrcholná sekvence s noži je absolutní top highlight a ultimátní reference žánru pro Hollywood. Jediné co se Vickovi vyrovná je v ženské kategorii Charlize Theron na schodech v Atomic Blonde a potažmo kluci z východu (The Raid), jenž ostatně režíruje podobně nadšený akční fanboy. Bohužel po Casablance se film překlápí do jakéhosi arkádového pojetí a stupňujících se bitek, které jsou sice výtvarně nápadité a poctivně odvedené, ale zároveň to trochu ztrácí tempo a nabývá na monotónnosti. Potěší camea pro milovníky akce dobře známá a samozřejmě užasná práce kaskadérského ansámblu, avšak víc by to fungovalo jako sestříh jednotlivých scén, než film jako celek. Pro nefandy určitě utrpení, protože když divák na 5 minut zavře oči, vlastně o vůbec nic nepřijde. Dvojka byla méně okázalá, ale konzistentnější s pěvnějším rámováním příběhu a zdravě chycenými otěžemi. John Wick 3 je na druhou stranu technicky a koncepcí akce jednoznačně nejdál, ale zároveň nejvíc utržený ze řetězu. Možná chtěl být jako The Raid 2, ale zapomněl na příběh. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Na konci toho bolo az prilis, ale inak presne taketo filmy potrebujem k svojmu zdravemu vyvinu. Desiatky headshotov, krasne vymysleny filmovy vesmir, velka stylovost, perfektny hlavny hrdina a spickove akcne sceny. Dvojka sa mi sice pacila trochu viac, ale v ramci sucasneho stavu akcneho zanru ide o absolutnu spicku. 8/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem napsat epické zakončení akční trilogie, ale včera ohlásili 4. díl, takže jen solidní pokračování, které po akční stránce představuje to nejlepší, co nám USA za posledních pár let nabídlo. Velkým plusem je, že nový Wick nabral skvělé posily z Asie ( Cecep a Ruhian z Raidu) potěší i vtipný Mark Dacascos a perfektně vytrénovaná Halle Berry. Po vizuální stránce je John Wick absolutní vrchol. Ta půvabná stylizace a luxus jde z toho cítit v každém záběru a jelikož mi na estetické stránce dost záleží, tak jsem si vychutnál příjemné lukrativní prostředí. Akce je samozřejmě v rámci Americké produkce perfektní ( přehledná kamera, minimální střih, spousta kreativních nápadů a slušná choreografie) občas šlo sice cítit, že Keanu Reeves nestíhá, především proti Cecepovi a Ruhianovi šlo vidět, že je to až moc nacvičené ( Statham by se tu porval asi lépe), ale zaujmou i jiné prvky ( Knihovna!, ostří psi v Istanbulu, nekompromisní scéna ve stáji s koňěm, motorky a katany, kde si vzali tvůrci inspiraci z Korejského The Villainess. Mimo akci je sice tempo pomalejší, ale výrazně to nevadí. Slušná jízda a bezpochyby jasná kino povinnost. 85% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Dějově třetí John Wick za dvojkou spíše zaostává, člověk má pocit, že ta jasně daná struktura podsvětí se s přibývajícími postavami trošku rozpadá a stejně tak jasně daná pravidla se s několika zvraty rozvolňují. Avšak pal to čert, když se nám před zraky rozpoutává jedna z nejlepších bojových orgií, kterou kdy Hollywood vyprodukoval. John Wick 3 má až překvapivě velkou spoustu originálních drobností a vychytávek, díky kterým jsou bojové scény opravdovou lahůdkou. Ta síla v detailech je neuvěřitelná, přitom někdy téměř nepostřehnutelná. Od choreografie nefalšovaných mistrů až po subtilní digitální efekty. A když k tomu přičteme jednoho z nejcharismatičtějších drsňáků od doby zlaté éry Arnolda Schwarzennegera, nelze pak hodnotit jinak... 9/10 ()

Galerie (234)

Zajímavosti (34)

  • V „ústředně“ je nově možné zahlédnout telegraf. Počítač Commodore VIC20 ze druhého dílu tu pak byl nahrazen modelem Commodore C64 III. (HonzaR.)
  • Halle Berry (Sofie) řekla, že práce na akčních scénách s Keanu Reevesem (John Wick) byla naprosto úžasná. Zpočátku to bylo trochu děsivé, protože je tak zatraceně dobrý a ona chtěla být na stejné úrovni jako aby jej nezklamala. Při zkouškách si pak zlomila tři žebra, aniž by věděla, kdy k tomu vlastně došlo. Chvíli na filmu pracovala i s tímto zraněním, ale pak musela přestat. Myslela, že bude přeobsazena, ale režisér Chad Stahelski se na ni rozhodl počkat a po uzdravení se k natáčení vrátila. (Rominator)
  • V tomto dílu můžeme vůbec poprvé vidět, jak na někoho John Wick (Keanu Reeves) vystrčí prostředníček. (Jirka.J)

Související novinky

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Ženský spin-off Johna Wicka má režiséra

Ženský spin-off Johna Wicka má režiséra

09.10.2019

Líbila se vám Halle Berry ve trojce Johna Wicka a těšili jste se, že s ní dostanete v budoucnu další film? Tak to vás zklamu. Akční série John Wick se sice dočká spin-offu, dokonce opravdu ženského,… (více)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

15.07.2019

Milí filmoví fandové, právě byl spuštěn zvýhodněný online předprodej vstupenek na 8. ročník Filmového víkendu ČSFD.cz. Letošní ročník setkání filmových nadšenců poběží od pátku 9. do neděle 11. srpna… (více)

Reklama

Reklama