Reklama

Reklama

Nepříčetná

  • USA Unsane (více)
Trailer 1

Po traumatickém zážitku se stalkerem, ze kterého se ještě úplně nevzpamatovala, se Sawyer Valentini (Claire Foy – TV seriál The Crown) ocitá v psychiatrické léčebně. Jen chvíli po nástupu do přísně střeženého ústavu zachytí pohled místního zaměstnance, o kterém je přesvědčená, že patří muži, jenž ji pronásledoval. Ale byla to skutečnost, nebo pouhá iluze? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (203)

misterz 

všechny recenze uživatele

Ťažko sa mi k tomu vyjadruje. Natočené to bolo veľmi dobre, Soderbergh opäť raz dokázal prostredníctvom hlavnej postavy diváka vtiahnuť do deja, miestami až uhrančivo. Tiež chválim výber herečky, Claire Foy bola famózna. No ale tá dejová linka...nič moc. Pár lepších scén sa tu strieda s veľmi dlhými, nezáživnými pasážami, ktoré to pozitívne na filme z veľkej časti ubíjajú. Skrátka, nie je tu nič, čo by výraznejšie očarilo alebo na čo by divák ešte dlho spomínal. Priemer. 60/100 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mainstreamový experimentátor čapl vlastní iPhone a za necelých 14 dní natočil něco, co se ani v nejmenším nesnaží zakrýt svůj béčkový původ (liknavé jednání policie či dlouho hladký průběh stalkerova plánu budiž příkladem). Nečekejte házení stolků na hydroterapii skrz okna, ale v některých momentech je to docela působivé a Soderbergh potvrdil, že jeho tvůrčí záběr je opravdu široký. Apropo, Claire Foy k roli patří jak Valium do chřtánu.. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Opakuje, že si chtěla jen s někým promluvit, a že tam jednoduše nepatří. Jenže oni mají volné postele, pojišťovna cvaká, a tak se Claire Foy ocitá v psychiatrické léčebně, kde nepolyká jen pilulky, ale jde jí také o život. Protože ústav střeží i jedna nevyrovnaná troska, která byla zřejmě mnohokrát odmítnutá a která si nepřeje, aby se jeho oběť vrátila ke svému starému životu. Experimentátor Steven Soderbergh mezinárodně proslul jako jeden z vůdčích talentů nezávislého filmu 90. let, znovu využívá minimum prostředků a znovu vyvolává debatu o tom, kam kinematografii posouvá digitální éra. Neznamená to ovšem, že by ztratil něco ze svého filmařského instinktu, kdy rád redefinuje hranice. Navíc Foy hraje výborně. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! U tohoto filmu si všechny ohyzdné divačky zhluboka oddechnou, že se podobného osudu nemusí ani trošku obávat. Úvod se táhl v dost amatérském gardu a na chvíli mě vyděsil. Film působil dojmem, že ho někdo točí na mobil, a to dost neobratně. Až do nedobrovolného přihlášení se na léčebnou kúru v psychiatrické léčebně se na film nedalo vůbec dívat a pozornost mi utíkala pryč. Poté se však situace znatelně zlepší. Následuje hra s diváky na to, zda dívka trpí duševní poruchou a přeludy a nebo má skutečně co do činění s neúnavným stalkerem. Trošku mi zkazilo dojem, že je pravda odhalena příliš brzy a tvůrci nenechali diváky tápat trošku déle. S přibývající stopáží se ve scénáři objevuje stále více nelogických kliček, které mají za cíl zřejmě gradovat děj, ale bohužel si jimi film zajišťuje menší a menší uvěřitelnost. Ve výsledku tak zanechá dost rozpačitý dojem. [55 %] ()

classic 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre nakrútený THRILLER na mobilný telefón v 4K rozlíšení, čím sa automaticky stáva inovačný, nový, neobvyklý, skrátka zaujímavý, a to všetko sa deje pod taktovkou taktiež všestranného režiséra Stevena Soderbergha, s chameleónsky zameranou britskou herečkou Claire Foy... Celý čas som bol vo veľkom napätí, čo sa bude zase diať, v súčastnosti, ak má jedinec dostatočný tvorivý potenciál, môže si aj On, Ona nakrútiť na svoj mobil film, a nepotrebuje k tomu mať i typickú kamerovú výbavu. Ozaj, bravúrne sprostredkovaná záležitosť z psychiatrickej liečebne, kde to teda nebol med lízať. Za mňa panuje mimoriadna spokojnosť. PS: „Objaví sa tu na pár sekúnd aj Matt Damon, a nie je sa tomu, čo čudovať, veď u SS bol často vítaným hosťom” . ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Steven Soderbergh natočil celý film za 10 dní na svůj iPhone 7 Plus, a to v rozlišení 4K. Stal se tak prvním známým režisérem, který se k podobnému kroku odhodlal. (boni)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. února 2018 na filmovém festivalu v Berlíně. (ČSFD)

Související novinky

Soderbergh se vrací do akce

Soderbergh se vrací do akce

05.02.2018

Začnou se hollywoodské filmy točit na iPhone? V nejbližší době to samozřejmě nehrozí, Steven Soderbergh si ale myslí, že pomalu míříme právě tímhle směrem. Co udělal proto, aby tenhle trend nastolil?… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno