Reklama

Reklama

Kingsman: První mise

  • Velká Británie The King's Man (více)
Trailer 12

Obsahy(1)

Zatímco se sebranka nejhorších tyranů a geniálních zločinců připravuje rozpoutat válku, jež má zahubit miliony lidí, jeden muž musí vyhrát závod s časem a zastavit je. Ve snímku Kingsman: První mise se stanete svědky zrodu první nezávislé tajné služby. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 12

Recenze (491)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jakoby to napsal někdo, kdo ani koutkem oka nezahlídl předešlé Kingsmany. Snímek na reálných historických faktech vystaví jakousi alternativní historii o vzniku kingsmenů. A tváří se u toho děsně vážně. A je šíleně dlouhý. Zanechal ve mně velmi rozpačitý pocit, protože se evidentně snažil, abych se dojímala nad vymyšlenými historkami zasazenými přitom do reálného pekla První světové války, búrské války a ruské revoluce. Přidal ještě takové nechutnosti, jako fakt oplzlé olizování nohy Ralpha Fiennese. Ten ostatně je dost nablblá postava – coby pacifista zmasakruje desítky lidí. Přehnaná délka filmu je způsobená i jednou dlouhou epizodou o synovi, která by se přitom ve zkratce dala odvyprávět za pár minut. SHRNUTÍ: Když se vymyšlená historka tváří vážně, není k zasmání, leda k smíchu. Kdyby nebyla tak strašně dlouhá. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tohle má od původních Kingsmanů hodně daleko. Velice mne proto překvapilo, že je zde zachován stejný režisér. Příběhově se jedná o naprosto prázdnou slátaninu, opírající se o historické milníky období první světové války. Přesto však důležíté části nedávají téměř žádný smysl, ať už dílo pojmu jakkoli. Hlavní postavy totiž nemají daleko od superhrdinů popírající všemožné zákony a vlastně ani průběh založený na historických událostech mne příliš neuspokojil. Jakožto největší a pravděpodobně jediný klad vidím ukázkově natočené akční scény, v čele se soubojem na nože v zákopech. To byl vskutku masterpiece. Naopak u bizardností typu milostného svádění Rasputina jsem si nebyl jist, zda ještě stále sleduji ten samý film. Podobně divné momenty a nuda bohužel převažují a můj názor nevylepšilo ani vcelku zdařené finále. Uděluji tedy vcelku silné dvě hvězdy. Ačkoli jsem tři hvězdy zvažoval, jsem touto blbostí příliš znechucen a hlavně se to příliš vzdálilo od toho co jsem tolik zbožňoval! 50% PS: Můj pohled mohla mírně zkreslit únava, ale spokojený bych nebyl v žádném případě. ()

Reklama

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Průměrný počin nijak neposouvající mytologii série vpřed ani vzad, prostě jen výplňovka, ovšem bez humoru a tempa prvních dvou filmů. Zaujme převážně akce a hudba, ale to nejspíš nestačí. Postavy jsou celkem sympatické, ale tak nějak jsou vám u prdele, i když jsou dobře zahrané. Příběh celkově mi přijde komplikovaný a sarkastický humor je vystřídaný spíše politikou a nezajímavou zápletkou. Akce velmi bravurní, ale už teď nevím o čem to pořádně bylo a to nemluvím o padouchovi, který byl tedy nadmíru špatný.. průměr ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Kingsman: První mise není ničím jiným než sledem náhodných scén v hodně mlhavé paralele s historickými událostmi. Scén, které dávají divákovi dostatek vizuálních lákadel a wtf momentů, aby nemusel přemýšlet nad tím, jak je zápletka nicotná a vlastně vůbec nedává smysl. A odhalení hlavního záporáka podávané jako obří překvapení (které si divák domyslí v páté minutě filmu), to snad Matthew Vaughn nemohl myslet vážně. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Moc nechápu tu Vaughnovu přehnanou péči o značku Kingsman. Nedostali jí ani X-Meni ani Kick Ass, kteří by si jí zasloužili mnohem více. Nicméně je tu alespoň několik nezapomenutelných scén, které sice nedokáží ospravedlnit existenci tohoto filmu, ale jsou kouzelně hravé. Zbytek se topí v nudné dialogové vatě. Snad teď Vaughna nenapadne točit trojku ze současnosti a dvojku z minulosti. Stačilo! Děkuji. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (19)

  • Po snímku Hellboy (2004) se jedná o druhé komiksové celovečerní ztvárnění ruské historické postavy Grigorije Rasputina. (Kuzmik)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 37,2 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 125,9 mil. (NIRO)
  • Po snímku Wonder Woman (2017) se jedná o druhý komiksový celovečerní film, který je zasazen do období první světové války. (Kuzmik)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Vaughn by stále rád natočil Supermana

Vaughn by stále rád natočil Supermana

22.12.2021

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) v posledních dnech dělá press tour ke svému nejnovějšímu snímku Kingsman: První mise, a během nedávných rozhovorů tak již stihl potvrdit celou řadu věcí.… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Reklama

Reklama