Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kriminalista Viktor Mojžíš se dostane do konfliktu s majitelem psa Jindřichem Oseckým, jenž nečekaně napadne jeho šestiletou dceru Lindu. Použije služební zbraň a psa zastřelí. Incident ale vyvrcholí fyzickým střetem obou mužů a neúmyslným postřelením majitele psa Jindřicha Oseckého. Viktor je následně propuštěn ze služby a odsouzen nepodmíněně na několik let. Když vyjde z vězení, ocitá se na úplném dně. Manželka se s ním rozvedla a chce uhradit výživné na dceru, která jej vlastně nezná a Oseckému, který skončil na invalidním vozíku, musí platit odškodné. Naštěstí mu alespoň jeho kolega Taraba z kriminálky dohodí práci u známého v detektivní agentuře. V téže době na německé dálnici uprchne svým pasákům Klára Osecká, která byla několik let nezvěstná. Policejní tým vedený právě Tarabou informuje její rodiče, manžele Osecké, o vážném fyzickém i psychickém stavu jejich dcery, která byla hospitalizována v nemocnici. Vyslýchá zároveň Lukáše Kulhánka, který řídil auto, z něhož se Kláře podařilo utéct a Kulhánek tuší, že se kolem něj stahuje smyčka. Musí tak za každou cenu umlčet Kláru, aby proti němu nemohla svědčit a ohrozit tak nejen jeho samotného, ale celou skupinu, která se na obchodu s bílým masem podílí. Osudy Jindřicha Oseckého a Viktora Mojžíše se v těchto souvislostech znovu po letech nečekaně protnou. (Česká televize)

(více)

Recenze (203)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Chvílemi mi snímek připadal jako nechtěná parodie sebe sama. 1) Trochu trapný pokus o světovost v české kotlině trpí nekvalitním scénářem a nezvládnutou režií._____ 2) 26letý Vojtěch Vondráček (únosce Lukáš Kulhánek) je atraktivní kluk, ale jako herec mě nenadchl. Pak tu byli Julius Oračko (mladší gangster - řidič v autě) a výborná 15letá Karolína Lipowská (dcera hlavní postavy Linda). ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Mám pochybnosti o tom, že se stockholmský syndrom vztahuje na pouto, které mezi sebou měli Klára Osecká s Lukim. O tomto jevu se obvykle mluví v souvislosti s únosci a jejich rukojmími poté, co spolu strávili nepřetržitě dlouhou dobu. Tihle dva to spolu ale měli jinak, Klára Lukiho nemusela vidět možná roky. Stačil jsem si taky všimnout chybek, které mi kazily celkový dojem. Například Osečtí se rozhodnou prodat chatu. Kláře se ještě ani nestačily vstřebat modřiny a chata už je prodaná- Osečtí vytahují před Mojžíšem z igelitky balík bankovek. Jindy zvoní vrah u dveří a paraplegik Osecký, který do té doby sledoval z pohovky televizi, najednou sedí v kolečkovém křesle v předsíni. Nebylo to špatné, bavilo mě to, ale kriminálky, které považuji za výborné, jsou kvalitativně trochu někde jinde. ()

Reklama

aslavey 

všechny recenze uživatele

První půlka fakt dobrá. Námět, co má koule, drajv a napětí tomu nechybělo, a pak přišel "druhej díl", kterej to měl krásně dokončit a místo toho hodinová natahovačka, nuda, zmar a hromada scénaristických kravin. Hromada "šťastných náhod", chyb a unylých pohledů. Závěr byl už jen opravdová zlatá malina. Jedná se sice o zajímavej pohled do psychologie zneužitých lidí - ať už bílýho masa, nebo jejich ploditelů, či policajtů ztracených v důkazech. Ale celkovej dojem zkazil zkrátka závěr. Nicméně v rámci televizní tvorby se pořád jedná o nadprůměrnou filmařinu. Kdyby všechno vcucli do dvouhodinovýho jednofilmu, udělají líp. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

V první části hodně zajímavá thrillerová podivaná z český kotliny. Jenže druhá část sympaticky rozjetej thriller stáhla v lepšim případě do průměru. Už na začátku jsem si řikal, že je těch náhod docela dost, nicméně v druhý půlce se snad každej zásadní posun v ději spolíhal na menší nebo větší náhodu. Když už nic jinýho, mohli si tvůrci odpustit trapnou zápletku s Mojžíšovym románkem, tomu jsem fakt nevěřil. Chválim snahu o akci a chápu, že skromný český rozpočty nedovolujou se v tomhle směru moc rozšoupnout. I tak si ale myslim, že těch pár akčních scén se i "s tim málem" dalo nakroutit líp. A hudba mohla být taky zajímavější. Velká škoda, že se nepodařilo pořádně využít zajímavý zápletky a že je druhá část překombinovaná až těžko uvěřitelná. Třetí slabá hvězda za odvahu pustit se v rámci TV filmu do thrilleru, filmařinu (s výjimkou akce) a herecký výkony. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Miroslav Sovják, scénárista vynikajících Obětí nebo zajímavé Occamovy břitvy, se po letech vrátil dost razantně. První díl má odpich, šokující scény, vymazlený vizuál a výborné herce. Problém s druhým dílem je v tom, že většina jeho stopáže vypráví o stejných věcech, jako první a katarze je dost rychlá. Oceňuju pravdivé zobrazení mravenčí práce policie a to, že onen stokholmský syndrom se nemusí vždy týkat jen obětí zločinu. Snímek mi byl hodně sympatický, přidávám. 70%. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • „Zaujal mě především dynamický scénář a role, která pro mě byla hereckou výzvou. Také jsem měla možnost poprvé spolupracovat s režisérem Danem Svátkem a znovu se po minisérii Spravedlnost (od r. 2017) vrátit do Ostravy za ostravským týmem, za obě tato setkání jsem opravdu vděčná,“ uvedla Elizaveta Maximová. (SONY_)
  • Realizace scénáře trvala 5 let. (SONY_)
  • Viktor Mojžíš (David Švehlík) si vyměňuje textové zprávy s matkou Oseckou. Na displeji telefonu se všechny zobrazují jen na jedné straně, vznikly tedy v jednom přístroji. (klukluka)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno