Reklama

Reklama

Lukas

Trailer 2

Vyhazovač v nočním klubu, který má za sebou padesátku a schytal už hodně ran - doslova i obrazně - se s obtížemi snaží vychovávat svou osmiletou dcerku. (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (123)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Je to skutečně tak, Van Damme na stará kolena umí tyhle nabušené málomluvné chlápky spolehlivě. Jakmile si doma zabouchá do boxovacího pytle je hned jasné, že na to pořád bezproblému má. Jedinou Jean-Claudeovou slabinou je kvalita scénářů a potažmo filmů ve kterých se objevuje. Musím říct že by mu dramata seděla. 60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tvůrci nikam nespěchají. Zadumaný, tichý, myšlenkami mnohdy jinde. Jean-Claude v rodném jazyce. Reálný a atmosférický. Ač s totálně jednoduchým příběhem. Náš belgický hrdina z přelomu osmdesátých a devadesátých let to vzal zase trochu z jiného úhlu. Coby vyhazovač se připletl ke smrti prominentního hosta diskotéky, dostane nejen vyhazov z podniku, ale i nůž na krk od vyšetřovatelů, kteří chtějí informace z nového klubu, ve kterém začal pracovat. Pak se ale základní logika začíná rozpadat, ani jedna z linií není nijak zajímavá nebo dramatická, nicméně pořád je to lahoda oproti Jean-Claudeovým totálním přešlapům z let 1999 až 2006. Zatímco třeba takový Seagal je roky vyloženě k smíchu, Van Damme se pořád tak nějak „snaží“, zkouší, co by mohl zarytým fandům připravit a nedonutit je k tomu, aby ze zdi strhli i jeho poslední plakát. Snaha se cení a jeho výraz „týden jsem nezamhouřil oči“ má vlastně taky něco do sebe. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tuctová animální proměna, při které se krajně opotřebovaný JCVD stává z gorily krysou. Sázka na styl, kdy se u pily střídají bezútěšné temno a skličující ponurost a kdy nejvíce veselí přináší Chopin před akcí v garážích, by za jistých okolností mohla přinést ovoce. Jenže okolnost zvanou „alespoň průměrný důvtip“, pro tento žánr nijak náročnou to disciplínu, nebyl Leclercq schopen dodat.. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná neo-noirová terapie Jean Claude van Damma, v němž si bravurně střihl cholerickýho nihilistu znechucenýho životem, jehož jako stín doprovází nepřízeň osudu. Van Damme si konečně uvědomuje že stárne - tak ať radši preferuje tyhle sugestivní nezávislá evropská dramata, než další stupidní americký akčňáky bez umělecký hodnoty.... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Těžko tomu uvěřit, ale Van Damme se objevil ve filmu, který se dá bez větších problémů nazvat kvalitním. Pro Van Dammovi příznivce ale jedno velké upozornění. Nečekejte to, co čekáte od filmu s Van Dammem a spíše si zjistěte něco o panu režisérovi, který netočí přímočaré akčňáky, ale drsné a pomalu plynoucí kriminálky. Lukas jde přesně touhle cestou a film v mnoha ohledech spíše připomíná temné drama o vyhořelém a unaveném vyhazovači, než typický akční film. Bitky zde nejsou na efekt, ale spíše součást příběhu a rozhodně nečekejte velké akční scény. Vůbec to ale nevadí ba právě naopak je radost sledovat, že Van Damme předvádí něco, co se dá nazvat herectvím a film tak není dalším tupým béčkem. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • V lednu bylo oznámeno, že se natáčení uskuteční v Dinantu v Belgii. Produkce však namítala, že místa neodpovídají očekáváním výroby. Nakonec se natáčelo v Namur, jiném městě ve Valonském regionu. (Nathaniell)
  • Když Lukas (Jean-Claude Van Damme) bojuje o post ochranky ve striptýzovém klubu, několikrát spadne na zem. Kdykoliv však vstane, je čistý. (Nathaniell)

Reklama

Reklama