Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 3

(série)
Trailer 1
USA, 2023, 6 h (Minutáž: 33–59 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (127)

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pomalá expozice, rozestavení pěšců na šachovnici až k mistrovskému finálovém dvojdílu, který si co do rozmachu nezadá s filmem. Skvělé využití Bo a získávání respektu vůči Mandovi. Snaha o epizodičnost se trochu bije s vyprávěním většího příběhu, ale nakonec to do sebe všechno pěkně zapadne. Vždycky to podrží skvělý Grogu, který už jede na jistotu a ukazuje, že si vybral správně. Vynikajicí závěr! ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí řada oblíbeného Mandaloriana dopadla dobře. Doteď jsem byl ze seriálu nadšený i přesto, že Mando neměl scénář a jel hodně na epizodní příběhy. Druhá řada, která je u lidí právem považována za nejlepší měla cíl, ke kterému se každým dílem dostávala a posledními díly úžasně vygradovala. Třetí řada chvílemi působí, že neví přesně kam chce jít. Hraje se tady opět na epizodní příběhy, které mohli nahradit zajímavější věci. Samotný Jon Favreau prozradil, že nemá plán a každou další sérii píše za pochodu. Naštěstí samotný Favreau ví co dělá a ve finále ty všechny témata a věci co řešil v některých epizodách třetí řady dokáže v závěru dát krásně dohromady.Co bych zde rád vyzdvihl jsou postavy. Je hrozně fajn vidět, že tvůrci rozvíjejí charaktery a dávají je do zajímavých situací. Koho jsem si užíval v každé scéně je Bo-Katan Kryze. Ta dostala ve třetí řadě velký prostor a patří mezi hlavní postavy třetí řady. Naproti tomu všemi milovaný Grogu dostává naopak zbytečně moc prostoru a měl jsem pocit ke konci, že na scéně by ani neměl být. Ale abych nezněl příliš negativně, tak řeknu, že Grogu pořád baví a jeho roztomilost a vztah s Mandem to zvedá nahoru. Přesto mám dojem, že Groga tvůrci zbytečně dostávají do popředí i přesto, že víte, že hrdinům bude hrozit nebezpečí a bude lepší když malý Grogu zůstane v bezpečí. Po technické stránce seriálu není co vytknout. Je to na filmové úrovni. Hudebně opět velmi povedené a motivy z předchozích řad jsou pořád skvělé. Akční finále bylo perfektní a na další sérii se budu zase těšit. Jen mě osobně mrzí, že plán není a jde to vidět. Přesto pořád Mando baví a doporučuji, pokud jste se na seriál pořád nezačali dívat zkusit to. Myslím, že se u toho nebudete nudit. Minimálně vás nebude mrzet strávený čas u tohoto seriálu z předaleké galaxie. 8/10 ()

Reklama

sepp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bait and switch dokonán a Kathleen Kennedy se to tedy opravdu podařilo - zaškrtila i tu poslední slepici, co snášela zlatá vejce a SW jsou definitivně mrtvá záležitost. A normies s consoomers tu slintají blahem a dávají 5* jak smyslů zbavení. Ti aspoň trochu vnímající či mající více než 5 mozkových buněk se diví, proč je S3 tak zvláštní či stále ještě kladou otázky, proč se Mando objevil ve dvou epizodách The Book of Boba Fett, jelikož jim to (oprávněně) stále nedá spát a vrtá hlavou i po roce od toho megaprůseru, kterým TBBF byl. Stručně řečenmo, za vším je vnitřní boj v Disney, který se za ty uplynulé roky v Disney odehrával a který bohužel Favreau pro tuto chvíli prohrál. Kathleen Kennedy se svým nohsledem Filonim převzali otěže nejdřív nad TBBF a následně i nad S3 Manda, aby zvrátili návrat Lukea v Mandovi a tím pokus Favreaua o vyškrtnutí sequelů z kánonu. Favreau toto bohužel neustál a ač je pod S3 Manda formálně podepsán, je veřejným tajemstvím, že nad S3 zlomil hůl a celá jela jen podle not Filoniho a KK. Jediné, čím se lze pro tuto chvíli chlácholit je to, že čísla sledovanosti S3 jsou katastrofální a společně s dalšími SW průsery (Ahsoka) a totálními sračkami (Acolyte), které se nám Disney chystá vmést do tváře, je toto snad prvním hřebíčkem do rakve KK. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. séria je v mnohom iná ako predošlé. Stále ale rovnako kvalitná. Mando je opäť hlavná postava, no určite nie stredobod diania. Grogu mi občas prišiel že tu ani nemal byť ale fanúšikov by to nahnevalo, tak ho zakomponovali. Čiastočne sa stratila epizódnosť a sledujeme ucelený príbeh kde má každá postava svoje miesto a zápletka má viac vrstiev. Veľmi som si obľúbil Bo-Katan a fandil som jej snáď viac ako všetkým ostatným dokopy. Rozbeh bol ale slabý. 3. epizóda chaotická a ajkeď chápem prečo, tak mi nesadla. Ako Star Wars mini-film okej. Ako celok veľmi divná vsuvka. Prvé dve série boli, jednoducho povedané, dobrodružstvá malého Yodu a jeho pestúna v Mandalorianskej zbroji. A musím povedať, trochu mi to chýba. Neznamená to ale že som si neužil aj takýto prístup. Práve naopak. Osudovosť a vážnosť je vycibrená k dokonalosti, cítiť navýšenie rozpočtu a vizuál je vďaka tomu dychberúci. Možno to objektívne nie je pravda, ale zdá sa mi že aj hudba je lepšia a silnejšia v dramatických scénach ako minule. Mandalorian je stále srdcovka a niečo čo ma vie pohľadiť na duši. A po prešlapoch aké sme z tohto sveta už dostali nadštandardný sci-fi zážitok.  8/10 ()

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V stručnosti by sa tretia séria dala označiť ako veľmi nevyrovnaná. Epizódy plné vaty striedali geniálne momenty a tak to pocitovo bolo veľmi na hojdačke. Záverečný "šprint" dvoch epizód však celkové dojmy ukotvil v pozitívnom smere. Nebolo len o Djarinovi, ale o Mandalorianoch ako celku, ako spoločnosti a ako kultúre, čo som si veľmi užíval. Fandím tomuto seriálu a teším sa na pokračovanie. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (40)

  • Stíny, které Grogu vidí, když cestuje s Dinem (Pedro Pascal) hyperprostorem, jsou Purrgilové – masivní vesmírné velryby, které cestují vesmírem a mají schopnost cestovat hyperprostorem. (mikki089)
  • Karthon byl vězeňský měsíc, na kterém se nacházelo vězeňské nápravné zařízení Karthon Chop Fields spravované Novou republikou. Místo sloužilo k likvidaci imperiální techniky. Během imperiální vlády byly některé materiály a zdroje z měsíce využity na stavbu druhé Hvězdy smrti. V roce 9 ABY byl zde vězněn Migs Mayfeld, byvalý imperiální sharpshooter (ostřelovač) a žoldák. (Veskoslav)
  • Na ceremonii můžeme vidět Paz Vizsla, kterému propůjčil hlas Jon Favreau, tvůrce Mandaloriana. (Veskoslav)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno