Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šokované obyvatelstvo New Yorku děsí série nevyjasněných brutálních vražd. Nemilosrdným zabijákem je záhadný dvoumetrový muž v policejní uniformě. Matt Cordell byl dříve poctivým policistou, který neohroženě bojoval proti zločinu. Po falešném obvinění, se ale ocitl sám ve vězení kde byl nelítostně zohaven a zabit spoluvězni. Nyní se vrací jako zombie a prahne po pomstě. Z hrůzných zločinů je však obviněn vyšetřovatel Jack Forrest, který se i se svou milenkou Teresou vydává po stopě Cordella, aby dokázal svou nevinu... Ve své době velmi úspěšný horor s kriminální zápletkou natočil v r. 1988 William Lustig. V epizodní roli se tu objeví i dnes slavný režisér Spider-Mana Sam Raimi. (Vojcl)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (159)

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Určitě už bych tohle nikomu nedoporučoval. Já si to, ale užil i znovu po těch letech. Pripomělo mi to jak jsem si to půjčoval na VHSce a se strachem to sledoval. :)) Teď už to tak rozhodně nepůsobí, ale atmosféra New Yorku je i po těch letech slušná. Docela by mě potěšilo kdyby někdo něco takového natočil znovu. Trošku více upravit scénář a byla by to prima změna než většina hororů co vzniká teď kde nějaký maník v lese pobijí skupinku teenagerů. 7/10 ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, který nejvíc vsází na dobovou popularitu Bruce "Ashe" Campbella a docela překvapivě upozaďuje titulního "hrdinu", což docela zamrzí, páč takhle je to sice slušné osmdesátkové béčko, akční krimi, ale horor už se bohužel kamsi vytratil. Maniac Cop se mohl, při troše štěstí, postavit bok po boku Jasonovi nebo Michaelovi, takhle si za pár týdnů vzpomenu fakt maximálně na nejdrsnější bradu v Hollywoodu (čti Campbella), což je docela škoda, nevyužitý potenciál. Ale i tak to v sobě ten klasickej feeling filmů z let osmdesátých má a nebojí se to použít. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Hm takový ten osmdesátkový feeling moc nemusím. Když se k tomu přičte nuda, vrah jehož tvář je vidět až pět minut před koncem (až už to natahování působí trapně), nemastný neslaný Bruce Cambell a fízl na každém kroku, nějakých pár dobrých momentů to těžko zachrání. A přitom je tenhle film už dneska kult... ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Skvelá, napínavá vec z konca 80. rokov, ktorá započala túto zaujímavú hororovú policajnú trilógiu. Znetvorený, polomŕtvy policajt začne robiť v New Yorku poriadky naozaj svojským spôsobom a neušetrí nikoho, kto ho naserie, či sa mu pripletie do cesty. Pátra po ňom vyšetrovateľ Frank McCrae (Tom Atkins, ktorý sa vyšvihol v neprávom zavrhovanom Halloweene 3) a v druhej polovici filmu to do svojich rúk berie falošne obvinený policajt Jack Forrest, ktorého si zahral hororový poloboh Bruce Campbell. Postava samotného Maniac Copa vzbudzuje rešpekt, má potrebnú charizmu, aby udržala záujem diváka až do konca a síce je to jasné béčko, ale veľmi zábavné, má pár nezabudnuteľných scén, mrazivú atmosféru a dokáže slušne zaujať aj v dnešnej dobe. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Film sa určite vymyká priemeru masovej tvorby 80tich rokov. Neznámy vrah, ktorí môže byť prakticky ktokoľvek kto nosí uniformu, vytvoril aj vďaka charizme Roberta Z'Dara, ktorí sa pre túto úlohu priam narodil, naozaj dusnú a nepredvídateľnú atmosféru. Škoda len nezvládnutej a nerozvinutej detektívnej časti, ktorá mala potenciál vytvoriť z filmu niečo viac. Takto sa Maniac Cop stal filmom, ktorí je pre mnohých iba nostalgickou spomienkou na starú VHS-ku, a pre iných, je to príjemné prekvapenie a úctyhodné predstavenie policajta na ceste za svojou zvrátenou spravodlivosťou. 75 % ()

Galerie (57)

Zajímavosti (15)

  • Ve scéně, kdy Cordell (Robert Z´Dar) v policejní kartotéce mlátí s detektivem o regály, je patrné, že Cordella nehraje Robert Z´Dar, jelikož herec je o poznání menší, ne tak mohutný a má jinou barvu vlasů. (Raziel811)
  • Ve scéně, kdy Cordell (Robert Z´Dar) vyhodí detektiva z okna policejní kartotéty, je jasně vidět, jak kaskadéra těsně před střihem na dopad těla na vůz zabrzdí lano. (Raziel811)

Související novinky

Refn chystá další seriál

Refn chystá další seriál

13.10.2019

Režisér Nicolas Winding Refn (Drive, Neon Demon) se chystá opět ponořit do světa televizní krimi. Pro HBO teď natočí adaptaci kultovní filmové série Maniac Cop. Děj se odehrává v Los Angeles, kde… (více)

Reklama

Reklama