Reklama

Reklama

Eastwooda poznáváme v roli Earla Stonea, muže, který je ve svých osmdesáti letech zlomený, opuštěný a navíc čelí propadnutí majetku své firmy kvůli neplacení hypotéky. V této situaci je mu nabídnuta příležitost k výdělku – místo řidiče. Brnkačka. Jenže Earl neví, že se právě upsal jako kurýr drogovému Mexickému kartelu. Počíná si dobře — popravdě tak dobře, že zboží, které přepravuje, roste exponenciálně na objemu až vše dospěje do okamžiku, kdy Earl dostává celý kšeft na starosti. Earlovy potíže s nedostatkem peněz jsou tytam, jeho minulost je mu však neúprosně v patách a kartel není jediný, kdo na Earla dohlíží. Tajemný pašerák také poblikává na radaru snaživého agenta DEA Colina Batese (Bradley Cooper). Dávné hříchy na Earla doléhají a není jisté, podaří-li se mu všechny urovnat dříve než bude dostihnut strážci zákona nebo vymahači Kartelu. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (542)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Poctivý rozlučkový snímek o květináři, který si nakonec uvědomil, že rodina je víc než práce. Příběhově jde o klasický vzestup a pád, ale v hlavní roli je devadesátiletý Clint, který si to neskutečně užívá. Pan charizma nemá problém vzít si na pokoj dvě šlapky nebo říkat "černým lidem" negře, stačí nahodit nevinný starouškovský kukuč a projde mu to. S klukama z kartelu je za dobře než do toho začnou tahat efektivitu a plán. I textovky se psát naučí. Humorné sekvence se střídají s napínavými i vyloženě smutnými neuvěřitelně přirozeně. Oldchool. Plán na důchod mám jasný. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný odvar z Gran Torina, který by potřeboval zatlačit na scénář. Takhle se nějakého dramatu dočkáme až na konci, zajímavé motivy jsou jen nakousnuty (Earl penězmi z pašování drog financuje charitativní projekty) a dobří herci nemají co hrát (Cooper, Peňa, Fishburne, Garcia, Collins). I tak si ale Clint na prahu devadesátky připsal další solidní zářez. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pomalé vyprávění je Clintovi Eastwoodovi vlastní a ani si nemyslím, že čím je starší, tím je to vyprávění zdlouhavější. Pašerák je atmosférou hodně podobný Gran Torinu a tam byl Clint přeci jenom o deset let mladší. Jedinou nevýhodou filmu je ale fakt, že tím pomalým vyprávěním ani po půl hodině nemáte dojem, že by film vládnul nějakým důmyslným příběhem. Na Clinta ale i tak koukáte s chutí a sledujete každý jeho závoz, který napříč Amerikou zařídí. To, že je naivní až běda, berete s rezervou. Přeci jenom to totiž má jistý náboj a ten klid a jistota v jeho duši je až neuvěřitelná. Divákovi se pak ani nechce věřit, že Clintovi je tady skoro devadesát, když se prohání nekonečnými silnicemi v americkém jeepu. To se někdo má… ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Sázka na jistotu. Byť celá rodinná linie až překvapuje svou nepřekvapivostí, která se v závěru rozvíjí do neadekvátně pohádkové moralitky, a celkově se směřuje za nevyhnutelným finále, bavilo mě to a chvílemi i dojalo. Osobnost režisérské a hlavně (v tomto případě) herecké legendy je patrná z každé s gustem pronesené repliky i každé kamerové jízdy, vyprávění nedrhne a sympaticky rozvíjí Earlovy motivace i pozici vyšetřovatelů, takže lehce repetitivní schéma nabírá postupně na dramatičnosti, a navzdory oné možná až přehnané uvolněnosti je z příběhu cítit upřímné ohlédnutí starého muže za životem, který se nedá prožít znovu a jehož chyby nelze napravit. Clint je zase super, s jeho postavou se sžijete, budete se s ní smát a bude vám jí líto. A solidní řádka známých herců ve vedlejších rolích to celé jen zpříjemňuje.. 80% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Pašerák nesází na čistou syrovost a nelítostnou depresérii jako Gran Torino či Million Dollar Baby. Eastwoodův nejnovější snímek má vcelku pohodový podtón, což by se vzhledem k tématu pašeráků a kartelu mohlo zdát být jako fail, ba dokonce "oxymóron", nicméně opak je pravdou. Clint zvládá na prahu devadesátky tančit, zpívat a hláškovat jako mladík a sem tam převést pár metráků drog. Vedle pašerácké linie se film soustředil i na rodinně-vztahovou tematiku, a i když tvůrci chvílemi hráli na city, tak i přesto jsem tuto rovinu uvítal a nijak mi nevadila. Nejde sice o Clintův masterpiece, ale i tak film napne, pobaví i dojme - a o to v kině přece jde. A třešničkou na dortu je naprosto skvělé herecké obsazení. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (16)

  • Snímek se začal točit 4. června 2018 a v prosinci už šel do kin .To není u hollywoodských filmů zvykem, ale Clint Eastwood obvykle točí úsporně a rychle, většinou je dokonce napřed v porovnání s plánem. (Petr.Kocfeld)
  • Snímek je věnován blízkým přátelům Clinta Eastwooda – „To Pierre and Richard“, jak zní na konci titulků. Pierre Rissient pomáhal Clintovi v jeho režisérkých začátcích a Richard Schickel je Clintův životopisec. (MATADOR)

Reklama

Reklama