Reklama

Reklama

Úniková hra

  • Slovensko Úniková hra (více)
Trailer 1

Psychologický thriller Úniková hra vypráví příběh šesti lidí, kteří přijali výzvu zúčastnit se únikové hry. Velmi brzy ale zjistí, že ze hry cesta ven neexistuje… a začíná boj o přežití. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (449)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Escape Room udržel mou pozornost až do finálních (krásně provedených!) titulků. Já jsem tohle rozuzlení nečekala, i když ano, jisté nápovědy tu byly. Úplně nevím, co si myslet o úplně poslední scéně, ale nechám to být. Líbila se mi první místnost s knihou, která celou hru pěkně rozehrála. Escape Room je rozhodně fajn žánrovka a naprosto mi vyhovovalo utlumení horrorového žánru a vyzvednutí principu her samotných. Jo, tahle hra dopadla dobře. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(94%) Viděno v kině. Mě to teda strašně bavilo a to od začátku do konce. Je to takový mix mezi filmovou sérií SAW nebo KOSTKA. Ale spíš bych to víc přiřadil k té KOSTCE – vidím v tom větší podobnost. Ale dost k srovnávání. Tento snímek byl točen v PG-13 verzi, což mi vůbec nevadilo, že tam chyběla brutalita, krev apod. Tak jako tak mi to i přišlo dost realistické a někdy i mírně drsné. Strašně se mi líbilo, že měl film neskutečně rychlé tempo. I jsem si všímal tu zběsilost, jak jedna postava rychle řešila danou situaci, do toho druhá – mělo to neskutečný drive. Saw to připomene jen ze začátku jistou pastí. Ostatní pasti v obdobě simulovaných místností byly perfektně vytvořeny – mělo to spoustu nápadů. Takže technická stránka je naprosto dokonalá, divím se, že rozpočet nebyl moc velký. Herecká sestava mě též bavila – na postavy se pěkně dívalo a i mě zarazilo, že začali umírat v úplně jiném pořadí než bych čekal. Napětí – to je další filmový aspekt, který se povedl. Hudba je taková optimální pro potřeby této záležitosti. Ke konci to má pár dobrých zvratů. Jen úplné finále, nejen, že téměř připomene doslova rozuzlení kostky, ale je trochu předvídatelné a mohlo být o něco lepší, ale to je jen můj dojem. Jsem nesmírně spokojen. Doufám, že vznikne pokračování a bude podobně kvalitní. Do kina jsem šel s nulovým očekáváním a výsledek mě naprosto ohromil. Toto téma mám rád a jsem šťasten, že se dílo zdařilo. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak jo, tahle kostková pila, kde dojde i na konspirace, mně fakt bavila, o to víc je to pro mně překvapující, když je to od toho samého režiséra, co natočil Insidious: Poslední píšťalka, což je rozhodně, ten nejhorší Insidious z celé série. Nicméně, teď k tomu nejzávažnějšímu tématu, které otřáslo zdejší diskuzí, a donutilo nejednoho experta na horory, zvednout se ze židle/křesla, obléct žlutou vestou a vyjít ven protestovat. Ano, ano, mluvím tady o násilí, které je ve filmu, film má PG-13, takže to pobouřilo mnoho expertů, kteří očekávali jatka, galony krve a hlavně, člověk se u toho i víc bojí. Nicméně já nejsem expert, takže protestovat do téhle zimy a ještě v žluté vestě, sem fakt nešel, navíc tvůrci velice šikovně, vyřešili úmrtí postav a na tu krev, taky přeci jenom došlo. O postavy, sem taky bál, každá z postav, měla něco do sebe, charaktery sou velice dobře vyvážený a napsané. Samotné pasti, sou taky velice dobře udělané, každá je jiná a v každé je jiné nebezpečí, kterému postavy musí čelit a přizpůsobit se. Finále je docela děsivé a znepokojivé......docela z toho šel i strach, takže zasloužená pětka. PS: Navíc ten soundtrack, je boží. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Pokud myslíte, že je Kostka moc stará a kanadská a Saw až moc krvavé a nechutné, přichází konečně ta správná variace i pro vás. Sám jsem si několika Escape Room prošel, ale naštěstí jediná věc, která se během toho pošramotila, bylo ego. Nikdo na mne nevyrukoval s místností v podobě horkovzdušné trouby ani jinou lahůdkou. Na druhou stranu taky žádná únikovka nevypadala tak úchvatně jako některé zdejší "pokoje". ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době fajn odpočinkový horor ve stylu Saw a Kostky, ve kterém sice gore moc není, ale zato je tam spousta skvělých nápadů a promyšlených escape roomů. Herci sympatičtí, místnosti skvělé a napínavé, efekty a zpracování byly úžasné a solidní série zvratů na konci a samotné finále se mi líbilo snad úplně nejvíc. Obrovským plusem jsou dobré a vtipné hlášky a vtípky, které padají hlavně v první půlce filmu, takže na odlehčení situace tam dobře sedly. Já jsem teda hodně spokojený, a i když to asi nebude “horor roku”, tak si to 4 hvězdy určitě zaslouží. Více takových filmů prosím! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • V květnu 2018 bylo oznámeno, že film má mít premiéru na konci listopadu 2018. V červnu 2018 byla premiéra přesunuta na 1. 2. 2019 a nakonec měl film premiéru 4. 1. 2019. (Varan)
  • Premiéra filmu byla v Polsku odložena, když v zábavním centru pro únikové hry zahynulo pět patnáctiletých dívek. (Duoscop)
  • Spoločnosť, ktorá vo filme vytvorila túto únikovú miestnosť, nesie meno Minos. Mínós je postava z gréckej mytológie. Bol to prvý kráľ Kréty, syn Dia a Európy, ktorý vytvoril na ostrove labyrint s príšerou - Minotaurom. (beso74)

Související novinky

Úniková hra se dočká pokračování

Úniková hra se dočká pokračování

26.02.2019

Hororový thriller Úniková hra od Adama Robitela (Insidious: Poslední klíč) se v roce 2020 dočká pokračování. Studio Sony Pictures je podle všeho nadmíru spokojeno s výdělky levného hororu (rozpočet… (více)

Reklama

Reklama