Reklama

Reklama

Úniková hra

  • Slovensko Úniková hra (více)
Trailer 1

Psychologický thriller Úniková hra vypráví příběh šesti lidí, kteří přijali výzvu zúčastnit se únikové hry. Velmi brzy ale zjistí, že ze hry cesta ven neexistuje… a začíná boj o přežití. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (449)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem další variaci na brutální Saw, ale film mě docela rychle vyvedl z omylu. Úniková hra je překvapivě chytrý a napínavý thriller o partě lidí, kteří bojují o život ve smrtící únikové hře. Film nejvíce překvapuje velice dobrými herci a dobře promyšlenými rébusy. Jako film na jedno podívání velice slušná podívaná. Pro příznivce Saw jedno upozornění, krev se zde vyskytuje minimálně a brutální úmrtí zde nejsou vůbec. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

*Týpek se na poslední chvílí zachrání skokem z podlahy, která se pod jeho nohama propadla do hlubin jisté smrti* ,,Ha, to už je podruhé, co se mě pokusila zabít podlaha!" (insert laughing here) Escape Room je v podstatě takovou kombinací Nataliho Kostky s menším nádechem série Saw. Scénář je totální bordel a jeho postavy jakbysmet. Jsou totiž všichni jedno velký chodící klišé - hlavní hrdinka, zakřiknutá brýlatá intelektuálka, která vždy na poslední chvíli vyřeší všechny hádanky sama, následně pak mladý hráč počítačových her, který má úlohu typického mimoňského nerda, přičemž nesmíme zapomenout ani na hajzla podnikatele typu American Psycho, který se řídí banálním pravidlem "přežití nejsilnějšího". Ani jedna z těch postav není kdovíjak zajímavá či sympatická, ještě ke všemu se chovaj jak naprostí dementi: ,,Hej, potřebujeme tvůj zapalovač, abychom mohli roztavit kostku ledu, ve které je klíč, umožňující dostat se ven z téhle místnosti, ve které tu všichni za okamžik umrzneme." ,,A co z toho budu mít já?" Jestli něco film opravdu zachraňuje, pak tou jsou právě ony originální vražedné hádanky a sledování všech těch plantážníků, jak se je zoufale (a často i neúmyslně směšně) snaží vyřešit. Přičemž ani natočený to není kdovíjak hrozně. Na sobotní odpoledne ideální. Je to strašně hloupý, ale s těmi hádankami si fakt pěkně pohráli, díky čemuž to diváka vlastně bude i bavit. Snad. Slabší 3* ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Drsnější Pevnost Boyard pro zhýčkanou diváckou klientelu a v ní šest soutěžících o sympatičnosti pásového oparu. Bar vzhůru nohama byla po hříchu jediná světlá chvíle mezi hlušinou, která je přesně tak šetrná a sterilní, aby mohla zasáhnout masy a nespravilo by to, ani kdyby tam po dvaceti minutách vběhli chicagští hasiči a zavřeli to, protože účastnící nebyli řádně proškolení z BOZP a PO. Ten křečovitě podaný náznak pokračování s hrou na Lubitze je jako všechno? Žádní hadi a nasraný Samuel L. Jackson? Udělám s ním to, co jsem měl udělat s tímhle. Nechám si ho ujít.. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Podařený film, který až na prvních 15 minut nenechá vydechnout a ani na chvíli nenudí. Ocenil bych jednotlivé místnosti zvláště tu vzhůru nohama u které se lidem co mají strach z výšek párkrát zamotá hlava. Postavy se relativně chovali rozumně a za zmíňku stojí také povedený konec což je u podobných filmů velice těžké vymyslet. ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Jako vážně se tolik lidí spokojilo s tímhle vykleštěným odvarem ze Saw, Cube a já nevím čeho všeho ještě? Fádní a tupá šlichta, která se postupně rozblemcává do řidší a zvětralejší břečky. V poslední třetině jsem už totálně rezignoval a závěrečná tečka mi nestála ani za pohrdavý výsměch. Dalších x pokračování, která v nejbližších letech dozajista vzniknou, si už vychutnejte sami. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • V květnu 2018 bylo oznámeno, že film má mít premiéru na konci listopadu 2018. V červnu 2018 byla premiéra přesunuta na 1. 2. 2019 a nakonec měl film premiéru 4. 1. 2019. (Varan)
  • Spoločnosť, ktorá vo filme vytvorila túto únikovú miestnosť, nesie meno Minos. Mínós je postava z gréckej mytológie. Bol to prvý kráľ Kréty, syn Dia a Európy, ktorý vytvoril na ostrove labyrint s príšerou - Minotaurom. (beso74)
  • Adresa na vodičskom preukaze Amandy Harper (Deborah Ann Woll) je 5063 Camp Butler Road, Springfield, Illinois. Je to adresa národného cintorína Camp Butler, kde sú pochované obete občianskej vojny. (beso74)

Související novinky

Úniková hra se dočká pokračování

Úniková hra se dočká pokračování

26.02.2019

Hororový thriller Úniková hra od Adama Robitela (Insidious: Poslední klíč) se v roce 2020 dočká pokračování. Studio Sony Pictures je podle všeho nadmíru spokojeno s výdělky levného hororu (rozpočet… (více)

Reklama

Reklama