Reklama

Reklama

Úniková hra

  • Slovensko Úniková hra (více)
Trailer 1

Psychologický thriller Úniková hra vypráví příběh šesti lidí, kteří přijali výzvu zúčastnit se únikové hry. Velmi brzy ale zjistí, že ze hry cesta ven neexistuje… a začíná boj o přežití. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (449)

tron 

všechny recenze uživatele

Aj keď to nie je prehnane dlhé, akoby to napriek tomu nemalo konca kraja. Escape Room síce vychádza zo zaujímavého, relatívne originálneho konceptu únikových izieb, ale v skutočnosti strašne neoriginálne (mix Saw, Kocky, Nezvratného osudu a Hry). Klišé, monotónne. Bavila ma len „prevrátená miestnosť“ (s pesničkou Downtown od Petuly Clark), Deborah Ann Woll a trochu Tyler Labine, ktorý hrá takého toho veselého, veci odľahčujúceho týpka, akého je vždy fajn mať pri sebe, ak ste v prúsere. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Úvod, kdy film představuje jednotlivé postavy, je extrémně nezáživný. Cca. od 20. minuty, kdy se ale konečně už všichni nachází v první místnosti a dojde jim, že hra právě začala (aniž by je na to někdo upozornil), to začne být vcelku zábavné. Stejně jsem měl ale celou dobu problém s tím, že mi všechny postavy - vyjma té chytré studentky - byly krajně nesympatické, těžko jsem jim proto mohl držet palce. Jejich boj o život tak ve mně nevyvolal žádné emoce, bylo mi fuk, co se tam zrovna děje - a samotný závěr je tak hrozný, že můj dočasně příznivý dojem z filmu nakonec stáhl někam hodně hluboko. Btw. dost mi to připomnělo o něco starší film Chata v horách, který své postavy podobným způsobem znejisťuje ohledně toho, kde začíná a končí realita, a který se mi asi líbil o něco víc. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tyhle variace na Saw/Cube mě vždycky velmi bavili, takže oceňuji každého nového bratříčka. Postavy jsou sympatické, chovají se racionálně a divák má o ně strach, což je u podobných filmů nejdůležitější. Absence gore ve výsledku vůbec nevadí, protože na něj zde nebyl ani prostor. Spíš než horor má Escape Room blíže k Thrilleru, kterému se však daří budovat napětí v hojné míře. Technicky perfektní a všechny místnosti využity naplno a nezklamal mě i samotný závěr, takže solidní a ideální zábava do kina. Jediným mínusem mi přišlo dát na začátek poslední scénu,což lehce kazí překvapení. Robitel se čím dál zlepšuje. 75% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO Scala/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Prostředí 8/10/// PLUS: nápad a námět, hlavní hrdinka mi byla velice sympatická, nejen svojí chytrostí, prostředí je krásně a do detailu zpracované MÍNUS: očekával jsem lepší atmosféru a větší využití námětu/// Shrnutí: zvědavost byla větší než výsledný zážitek. Kupodivu mě to docela nechalo chladným, jak k většině postav, tak i k ději samotnému. Chyba však určitě není v hercích, ač vesměs méně známé tváře, tak rozhodně svoje postavy herecky zvládli dobře. Ani samotné prostředí není špatné a nápady na místnosti jsou fajn minimálně do filmu, protože v reálu to až taková zábava asi nebude. Problém bych viděl trochu v žánru a přístupnosti. Filmu by více slušel čistokrevný horor, sice by to celé bylo pak účelové, takto ovšem nechápu o co tvůrcům vlastně šlo. Jako psychologický thriller by se hodil jiný námět, nebo možná mám jen dojem, že to až tak nefunguje. A díky přístupnosti není potenciál plně využit, jinak řečeno další Saw od toho nečekejte. Závěr je však zajímavý a dává tušit nové filmové sérii./// Celkem 65%/// ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Tři s odřenýma ušima. Zbytečná soft varianta Saw bez krve a sadizmu. Koncepčně úplně stejná, s nezajímavými postavami a ještě nezajímavějším kvázy-Jigsawem. Nic v tom filmu mě neštvalo, řemeslně je OK, ale stejně tak nic mě v něm nepřekvapilo, ani nadprůměrně nepotěšilo. Neambiciózní jednohubka pro teenagery. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení skončilo v lednu 2018, natáčelo se v Jižní Africe. (Varan)
  • Spoločnosť, ktorá vo filme vytvorila túto únikovú miestnosť, nesie meno Minos. Mínós je postava z gréckej mytológie. Bol to prvý kráľ Kréty, syn Dia a Európy, ktorý vytvoril na ostrove labyrint s príšerou - Minotaurom. (beso74)
  • Písnička, která hraje v jedné místností pořád dokola, je „Downtown“ od Petula Clark. (Duoscop)

Související novinky

Úniková hra se dočká pokračování

Úniková hra se dočká pokračování

26.02.2019

Hororový thriller Úniková hra od Adama Robitela (Insidious: Poslední klíč) se v roce 2020 dočká pokračování. Studio Sony Pictures je podle všeho nadmíru spokojeno s výdělky levného hororu (rozpočet… (více)

Reklama

Reklama