Reklama

Reklama

Pátek třináctého 2

  • USA Friday the 13th Part 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Worhees - o kterém si všichni mysleli, že se utopil v Crystal Lake - se vrací s obrovským arsenálem zbraní a mstí se neznámým lidem, kteří táboří u jezera. A začíná hrůzostrašná podívaná! Pět let po masakru rozpoutaném v nově otevřeném prokletém táboře Křišťálové jezero šílenou Pamelou Voorhees, nesmyslně mstící nešťastné utonutí svého syna Jasona, je zprovozněn sousední tábor. Jenže Jason nezemřel a nezemřela ani žízeň jeho matky po pomstě na nové generaci táborových vedoucích a každém, kdo se motá kolem. Začíná další bouřlivá noc u Křišťálového jezera a s ní další hrůzná jatka. Pokračování úspěšného kempařského slasheru Seana S. Cunninghama debutujícího Steva Minera. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Překvapivě lepší než první díl. Tohle má lepší atmosféru, o trošku zajímavější postavy (ale že by jim člověk zrovna fandil) a celkově to prostě záživněji utíká. I ty smrti jsou zde o něco lepší. A už i ten Jason se tady konečně objevil! Akorát ještě bez té svojí pověstné masky. Tak jako tak to pořád je průměrný horor na jedno zhlédnutí, který sice příjemně uteče, ale silnější dojmy nezanechá. Ale co já vím, třeba se tady stane zázrak a další díly budou mít vzestupnou tendenci (do určitého dílu - silně pochybuju, že by se díl s Jasonem v pekle nebo ve vesmíru (!) vydařil...). Určitě nevylučuji, že se na trojku někdy podívám, ale tahle série mě rozhodně nezaujala tolik, jako Noční můra v Elm Street. 3* ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce je tohle mírný pád dolů. Některým se sice pokračování líbí víc, ale mně teda rozhodně ne. Chybí tady napětí, které v jedničce bylo. Vraždy jsou hodně odfláknuté a předvídatelné, v jedničce jsem se alespoň párkrát leknul. A navíc je tady záběr na každý mord nanejvýš tak pětivteřinový. Čekal jsem přece jenom víc než jen jednoduchou vyvražďovačku. Pochválit můžu hudbu, která se snaží, co to jen jde, navodit tu pravou atmosféru, ale bohužel jen to nestačí, a tak se jí to moc nedaří. Nejlepší tak na filmu byly záběry z jedničky a právě provázání s předchozím dílem. Uvidíme, jestli další díly budou lepší, šanci jim určitě dám... 40% ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Na scéně se poprvé objevuje nejslavnější filmový brankář a zabiják všech dob Jason. Druhý díl Pátku třináctého (mimochodem ve filmu nebyla ani zmínka o tom, že by se film odehrával v tento den) zachycuje Jasona v době, kdy ještě nezačal chytat za Detroit Red Wings a kultovní brankářskou masku proto nahrazoval již méně kultovním pytlem od brambor s jednou dírou pro oko. Povedená, svižná, nenudící vyvražďovačka, u které mi ale krev v žilách netuhla tolik jako u prvního dílu. Asi je to proto, že jsem si film ze strachu, že se zase budu bát pustil radši ve dne :-))) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jason poprvé promluvil a hned je to znát. 10 zářezů na rukojeti mu již nikdo neodpáře. Režie se chopil Steve Miner a na kvalitě se to projevuje. Přestože teda ani první díl nebyl nikterak slabý. Nejvíce mi bylo líto sympaťáka na vozíčku, ale na city Jason prostě nehraje. Vozíčkář + mačeta v hlavě = 1:0 pro Jasona. PS: Copak ti lidi nemůžou jezdit k jinému jezeru? :) 70% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Konečně jsme se dočkali spolu s kolegou Myersem nejkultovnější slaherovské postavy- Jasona Vorheese. A nástup je to vskutku parádní, Jason, narozdíl od své matinky, budí respekt i s pytlem od brambor na hlavě. Tohle je zkrátka slasher jak má být- děj nulovej, ale spousta nadržených teenagerů, které nečeká koupačka v průzračném jezeře, ale v jejich vlastní krvi. A díky Bloodymu, že už konečně můžu pojmenovat ten ústřední hudební motiv- kill kill kill, mam mam mam ;-) ()

Galerie (141)

Zajímavosti (38)

  • Při finálním souboji Jasona (Warrington Gillette) a Ginny (Amy Steel) herečka Amy Steel málem usekla motykou prst kaskadérovi Steveu Dashovi, který byl pod maskou Jasona. Musel být odvezen na pohotovost, kde mu poraněný prst zašili několika stehy. (Chatterer)
  • Odhalená scéna s Martou Kober (Sandra) byla vystřižena, protože nebyla v době natáčení plnoletá. (Fenk)

Reklama

Reklama