Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sofistikovaná akční komedie z dílny scenáristy a režiséra Guye Ritchieho Gentlemani sleduje příběh britského drogového krále Mickeyho Pearsona (Matthew McConaughey), který se snaží prodat svoje impozantní drogové impérium dynastii oklahomských miliardářů. (Vertical Entertainment)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (947)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Podle zdejšího hodnocení, které se mi jeví jako hrubě nadsazené, jsem čekal absolutní bombu, ale dostal klasický Ritchieho film o tu větších, tu menších podvodníčcích, ve kterém mě zaujali jen Matthew McConaghey, který s režisérem pracuje prvně a Hugh Grant, kterého jsem v pořádné roli už dlouho neviděl. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Mňamka. Zo začiatku som nechápal, čo sa Ritchiemu stalo, kde sa berie to sústredené rozprávanie, dlhé zábery a pokojné tempo. Ani náznak divočín zo starých dobrých čias. Ale je to, samozrejme, zámer. Toto je o mužoch stredného veku, ktorí sa z ulice vypracovali až na titulných "gentlemanov". Postupne prituhuje, zábava graduje a ku koncu už je to klasická ritchieovská jazda, poriadne domotaná, ako je uňho zvykom. Všetci herci výborní, ale najviac si to dáva Hugh Grant v úlohe slizkého vydieračského reportéra. Každá veta tým prízvukom je klenot. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Takhle má začínat rok 2020! Nejlepší Ritchie od Podfu(c)ku. Tedy za posledních 20 let. Báječný scénář jak v dialozích, tak zápletkou a její vytříbenými postavami, či hravým lemováním vyprávění jakože dle scénáře napsaného jednou z nich. A samozřejmě zužitkováním hereckých charizmatů celé té mňamkózní bandy. Chválím, jak je Ritchieho dospělácká zábava slovně sprostá a zařve v ní hafo lidí, ale neobsahuje žádné grafické násilí a zdůrazňuje rozdíl mezi morálním dnem záporáků a charakterní úrovní “hodných gangstrů”. Uvědoměle chytrá gangsterka s elegancí. Největším bossem je v ní McConaughey, ale největším frajerem Hunnam. A nejvtipnější samozřejmě Farrell. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se trošku ztrácel jak v ději, tak ve všech těch postavách, ale postupně se jasnilo a jasnilo, až hvězda jménem Guy Ritchie začala zářit naplno. Vtipně ostrý dialogy, krásně napsaný postavy, zejména Colin Farrell a jeho batolata byla radost mít na plátně. Matt výbornej a i když se ty pointy můžou zdát překombinovaný je zřejmý že se scénářem si kluci pohrávali, tak aby měl šrmnc i vtip. Zatím dám čtyři, ale nevylučuji, že po oakpakovaných projekcích dám bůra, protože takový Gentlemany nemáme v kině zase každý den, máme-li je vůbec. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Jedno z největších filmových překvapení. Dlouho jsem se v kině takto dobře nebavil. Film táhne vhodně zvolené obsazení, scénář a hlavně výborné dialogy. Nechybí vtip, napětí, chytrost a přestože se ve filmu slov f*ck řekne asi milionkrát, neobsahuje žádné nechutnosti a zbytečné násilí. Nejlepší Guy Ritchie co jsem zatím viděl! 90% ()

Galerie (121)

Zajímavosti (27)

  • Guy Ritchie má vztah k módě a důsledně dohlížel na oblečení ve filmu. Aby připravil Charlieho Hunnama na roli Raye, vzal ho nejdřív na nákupy do butiků. (TaNya_)
  • Bugzy Malone, představitel Ernieho, je autorem hudebního výstupu a vedle herecké kariéry se věnuje britskému rapu. (Suhysen)
  • Před barem parkuje dodávka s logem „Gritchie Brewery“. Stejně jako v případě "Lord of the Lands" se jedná o existující firmu, jejímž majitelem je režisér Guy Ritchie. (Punisher)

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

13.03.2022

Málokdy se stává, aby britský režisér Guy Ritchie (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) oznamoval spin-off některého ze svých snímků, natož pak aby ho oznamoval takřka ihned po premiéře. Jenže svět… (více)

Reklama

Reklama