Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sofistikovaná akční komedie z dílny scenáristy a režiséra Guye Ritchieho Gentlemani sleduje příběh britského drogového krále Mickeyho Pearsona (Matthew McConaughey), který se snaží prodat svoje impozantní drogové impérium dynastii oklahomských miliardářů. (Vertical Entertainment)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (947)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když velkoproducent marihuany hodlá sbalit prachy a vypadnout, musí očekávat nejeden podfu(c)k.. Občas tam v některých konverzacích padlo o něco více slov, než bylo potřeba a i kvůli nepříliš výraznému hudebnímu podkresu to nepřekypuje tolik energií, nicméně Ritchie se svým dvěma kultům z konce milénia významně přiblížil a zároveň do s detaily se mazlícího Toff Guys obtiskl vývoj svůj, doby i filmařského řemesla jako takového. Farrellův tréňa úžasný od výchovné lekce gangu mladistvých až po gesto čtvrtého strikeu.. P.S.: Repríza po pár dnech přináší pátý strike, protože Paul Jones a jeho Free Me. Který trouba tady psal o nepříliš výrazném hudebním podkresu..? ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie neriskoval. Opět se vrací do světa londýnské galerky, kde představuje panoptikum bizarních drsňáků, kteří se v doslova vražedném tempu podvádějí, okrádají a u toho stíhají i hláškovat. Tuhle kombinaci jsme u Ritchieho viděli už několikrát a aktuální Gentlemani jsou povedeným příspěvek do subžánru cockney gangsterek – jenže nic moc navíc. Na rozdíl nekňubů ve Sbal prachy a vypadni či nesmlouvavých cikánů v Podfu(c)ku se teď téměř vůbec nepodíváme mezi spodních 10 milionů a trávíme čas s borci v naškrobených oblecích, kteří si žádný divácký soucit nezaslouží. Proto je i těžké dopracovat se k nějakým emocím, přestože téměř dvouhodinové vyprávění je samozřejmě velmi svižné a zábavné. Jako největší obohacení se proto ukazuje velmi nespolehlivý vypravěč Hugh Granta, který si s narativními očekáváními dokáže dobře pohrát. Ani té akce nakonec není přehršel, holt rozpočet byl velmi přiškrcený, o to víc se však Ritchie vyřádil s jízlivými dialogy. Stylovka to samozřejmě pořád je a na McConaugheye, Hunnama a Goldinga se skvěle dívá – přestože pro mě se jasně největším králem stal Colin Farrell, jehož postavě bych přál víc prostoru a klidně i vlastní spinoff. Prostě, pokud půjdete na novou ritchieovku, dostanete přesně to, co chcete, a odejdete se spokojenými 75 procenty – ale nic jiného či nedejbože inovativního raději nečekejte. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Osvěžující a ve vší vážnosti vtipná kriminálka, která spolu s Podfu(c)kem patří mezi to nejlepší, co Guy Ritchie natočil. Příběh je tak akorát zamotaný a trošku překombinovaný, aby dokázal v důležitých místech překvapit, ale přesto zůstal i při své nadsázce "realistický", a tedy nepůsobil jako totální fantasmagorie. Líbí se mi způsob vyprávění a nejvíce mě oslovily postavy. Nejde o nějaký vývoj charakterů, na to není prostor, jde o to, jak skvěle charaktery padly na tělo jednotlivým hercům. Sledovat krále Matthew McConaugheyho, jeho nejskvělejšího pobočníka Charlieho Hunnama, sexy Michelle Dockery, jakož i vtipálky Hugha Granta a Colina Farrella je čiré potěšení. 9/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $22miliónovTržby USA $36,296,853Tržby Celosvetovo $114,996,853Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Ritchie je späť, opäť pláva vo svojich uletene zvláštnych vodách. Zamotaný dej, plný vychytávok, hecovačiek, úderných scén, aj keď skoro prvú polovicu filmu som mal problém sa v tom nejak nájsť, uchopiť to. Keď tá rozjarenosť vetiev opadne začne v druhej polovici filmu zber ovocia, proste začne to chrliť, sypať, jednu vydarenú, vyšperkovanú scénu za druhou. /75%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo urobil?“ – „Nepodal mu ruku.“ Guy Ritchie je pre mňa v podstate anglický Tarantino. Paradoxne sa mi jeho prvé filmy až tak nepáčili, ale Kráľ Artuš a Rozhnevaný muž (a áno, azda i Aladin!) sú obrovské pecky. Gentlemani sa plnohodnotne do tejto silnej série môžu zaradiť. Hoci majú skoro dve hodiny a sú plní postáv, zvratov a skokov v čase a priestore, sú zároveň krásne prehľadní a svižní. Myslel som, že také zbesilé tempo snímke nemá šancu vydržať až do záverečných titulkov, ale som sa našťastie mýlil. Mýlil som sa i v tom, aké brutálne to bude. Predsa len, je to Guy Ritchie... Ale nie je to nijako výrazne explicitné (ak uvážime, že mohlo: prasa, rezanie pol kila mäsa atď.). Čo sa hercov týka, fakt neviem, či si to viac vychutnal Hugh Grant, Charlie Hunnam alebo Colin Farrell. Scenár neprestáva prekvapovať po celú dobu trvania; len čo som predpokladal, že viem, ako to dopadne... dopadlo to presne naopak. A hlášky a dialógy je fakt radosť počúvať („Mladší už nebudem. Skôr naopak.“). Mimoriadne originálny spôsob vydierania! ()

Galerie (121)

Zajímavosti (27)

  • Na konci filmu se Fletcher (Hugh Grant) snaží prodat námět na tento film majiteli televizní společnosti. Majitelem je sám režisér filmu Guy Ritchie, jedná se o cameo. (Dr_Virus12)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach vo Veľkej Británii, predovšetkým v metropole Londýn. Futbalový štadión, ktorý je zobrazený vo filme, je domovským stánkom miestneho Arsenalu FC. (MikaelSVK)

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

13.03.2022

Málokdy se stává, aby britský režisér Guy Ritchie (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) oznamoval spin-off některého ze svých snímků, natož pak aby ho oznamoval takřka ihned po premiéře. Jenže svět… (více)

Reklama

Reklama