Reklama

Reklama

VOD (1)

Duncan Vizla (Mads Mikkelsen) je jeden z nejlepších nájemných zabijáků na světě. Do důchodu mu zbývá pár týdnů, a tak by se rád uklidil někam, kde si počká na tučný důchod. Nakonec se ale nechá zlákat na jeden poslední kšeft. Během něj zjistí, že skutečným terčem měl být on sám. Asi by to nechal být, ale když je vystopován zabijáky nastupující generace, rozhodne se vypátrat, kdo za tím je, a pomstít se. (FoxMulder)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nevěřil bych, že od Jonase Akerlunda odejdu z jednoho filmu absolutně nadšený (Vládci chaosu) a druhý mi svojí efektivnosti rozhodí div ne vyrážku na ruce. Přitom hudbu složil Deadmau5 a hlavní herec je Mads Mikkelsen. To už jsou lákadla, která se neodmítají. Jediné, co ale stojí opravdu za zájem je úvodní scéna s Johnny Knoxvillem, která by dobře posloužila jako krátkometrážní film a ne jako vstup do samotného filmu. A o tom celý film je. Sral mě od začátku do konce. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla pecka už od začátku. Tedy po přečtení anotace a obsazení :D navíc se to odehrává ve sněhu tak napůl ve a pro to já mám slabost celý rok, nejenom v tomhle období. Úvodní koupě psa mě dostala. A následná koupě rybiček taky. Není trochu mešuge před důchodem? Ale! Flashbacky byly hezky zakomponované a nakonec ta "poslední práce", která všechno odstartuje. Tj necelé dvě hodiny dokonalosti. Co mě však zaujalo, byla práce s barvama ve snímku. Je to adaptace komiksu, ale já si hned vzpomněla na jiný komiks. Na Zero Aleše Kota. A přestože je to hlavně o tom zabíjení, byla tady krásně zpracovaná ta lidská linka. Protože tenhle prvek v podobných filmech mám ráda. Někoho přesně jako je v tomhle případě Camille, aby se vyrovnala asi ta negativní strana zabijáka, či co. (Přiznání, do konce jsem netušila, kdo ta holka je). Navíc je tam ještě jedno moc hezké klišé, kvůli kterému si řeknete: "Tak proto se celou dobu tahaj s tou blbkou?" A my něžné polovičky budeme doufat, že se nepovedl střih, protože je tam Mads Mikkelsen poměrně dlouho nahej :D ale ta část, kde se počítají dny do narozenin. Oú...ale payback is bitch, že? Ta tancovačka v tunelu byla skvělá :) Pokud natočí pokračování, vůbec se neurazím :) ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Bez Mikkelsena by to asi nešlo dopozerať. Lenže on je práve ten typ pána Herca, ktorý v podobných nekonzistentných, nedotiahnutých nezmysloch (tu naviac s bezradným koncom, korunujúcim to všetko zlé) strhne všetku pozornosť na seba a to ostatné prestáva byť podstatným. Vždy ten istý a predsa zakaždým iný... a je jedno, aká náročná (či nenáročná) je jeho rola... keď už ju raz vezme, rozplynie sa do každej. Poctivec. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Vtipné intro s Knoxvillem, funkční emocionální rovina s holkou-chráněnkyní, odflákle urychlené finální zůčtování s bad guys. Popkulturní bejkovina se zbytečně moc úmrtími nevinných, které mají být jakože vtipné, a záporákáma, kteří mají být jakože cool. A charakterním hercem Mikkelsenem, který se do ní vůbec nehodí, ale paradoxně jí jako jediný prvek dělá docela koukatelnou. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Docela slušná kamera a lokace. Ale jinak nechápu tu úpornou snahu podle nějakého komiksu zkoušet natočit skoro psychologickou sondu do duše zabijáka, okořeněnou ne nadhledem, ale trapně "vtipnými" figurkami, kdy ty zabijácké jsou vše, jen ne drsně vtipné, jak měly být, a kdy šéf je takový směšný tučňák, že vlastně nechápu, proč a čím a jak přesvědčil lidi kolem sebe, aby jim vládnout mohl. Navíc je tu pár vyloženě nechutných scén, které jsou prostě jen nechutné. A i když u revenge akčňáků tak nějak beru s porozuměním, že hlavní hrdina vyhraje, tady mi přijde už neskutečně vlezle nesmrtelný, a asi taky samouzdravovací, když po třech dnech intenzivního mučení má sil do zásoby, a prostřely zvládá levou zadní. A když je potřeba, přihrajeme mu nějakého strážného anděla, u kterého se vykurýruje a nabere zbraní plný věrtel. Fakt nemám nic proti akčňáku, kde se dá na jistá nadsazená pravidla hry naladit, ale nesmí to už připomínat parodii a ze mě jako diváka dělat úplného pitomce. Neuvěřitelně zbytečný film, a nebýt Mikkelsena a té kamery, je to vážně na odpad. A to se děsím toho, že bude druhý díl o hledání toho, kdo si objednal vraždu otce. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v Kanade, predovšetkým v okolí Toronta. Scéna odohrávajúca sa vo vile v Čile sa natáčala v Argentíne. (MikaelSVK)
  • Příběh vychází z komiksu „Polar: Came From the Cold“ z roku 2012, jehož autorem je Víctor Santos a vydalo ho Dark Horse Comics. (3T)

Související novinky

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

06.05.2021

Herečka Blake Lively (Mělčiny, Město) bude produkovat a zároveň si zahraje i hlavní roli v nové chystané adaptaci drsného komiksu Lady Killer pro Netflix. Scénář k filmu napíše Diablo Cody (Juno,… (více)

Reklama

Reklama