Reklama

Reklama

Monster Hunter

  • Německo Monster Hunter (více)
Trailer 3

Za hranicemi našeho světa se nachází jiná dimenze, kde vládnou krutá a nebezpečná monstra. Když do tohoto neznámého a nepřátelského prostředí zavleče písečná bouře poručici Artemis (Milla Jovovich) a její elitní jednotku, začíná boj o holý život. V zoufalé snaze vrátit se domů skupina spojí síly s tajemným lovcem (Tony Jaa), jehož schopnosti a zkušenosti jsou pro přežití v nehostinné zemi nepostradatelné. Tým bojovníků musí odrážet nesčetné útoky zákeřných příšer a připravit se na konečné zúčtování... (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (342)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Docela zábavný maglajz s mile přepáleným finále. Monstra vypadají vážně skvěle, akce je přehledná a plní sny malým fantastům co baští draky a dinosaury. Anderson je béčkař každým coulem a s Milou si tyhle věci očividně točí pro radost. Zajímavé jsou nepřiznané vykrádačky knižní ságy Temná věž od Stephena Kinga (paralelní světy, Věž která je spojuje, no taaak). Blbé to je až běda, Ron Perlman má strašné vlasy, vztah mezi hlavní hrdinkou a Tonym Jaa je hodně kostrbatý, ale dá se to přežít.  Přece jen tady o lidi zase tak moc nejde. Eteteteee! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přestože má film vše co mi u Paul W.S. Andersona vadí (hlavně ve všech Resident Evilech od 4 dílů) zde mi to ze záhadného důvodu sedlo. Opět je to hodně volná adaptace konzolové/PC série, která má se svou předlohou pramálo společného (našel jsem monstra a kočičí kuchaře) zvlášť co se týká použitého prostředí pouště (hra má rozmanité exteriéry od hustých pralesů, po všemožné hory) ale tentokrát mi to nevadilo. Milla je jako vždy hrozná, Tony pouze skáče a střílí z luku, ale film má parádní tempo, překvapivě povedenou vizuální stránku a pokud se tomu divák přizpůsobí, vypne mozek a přežije herce a jejich dialogy, nic mu nebrání se u filmu pobavit podobně jako u jiných tupých blockbusterů. Po druhém shlédnutí na UHD přidávám hvězdu navíc. Monster Hunter je větší blockuster, než by se mohlo zdát a vychytat pár otravných chyb a mohla to být velká paráda. P.S. z filmových Resident Evilu se mi líbí jen první díl ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Milla už zabila všechny zombíky a jinou příbuznou havěť a tak se vydala do jiné dimenze, aby si to rozdala s monstry. Nic víc Anderson neavizoval a také si na nic víc nehraje. Je to sice trochu dlouhé, uvítal bych nějaké to gore a animátoři možná mohli zapojit trochu víc fantazie a nabídnout víc méně významných potvor, ale i tak se bylo na co dívat. Písečné monstrum bylo slušné, pavouci křížení s pěchotními brouky ušli a dráček byl dokonce luxusní. Akce je solidní a finále, byť byl jeho konec předvídatelný takřka do nejmenšího detailu, mělo něco do sebe. O hercích to tady samozřejmě příliš není, ale i tak splnili všichni to, co od nich člověk čeká. Za mě spokojenost. 70% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„U vás nemáte kočky?" Andersona mám rád proto, že si na nic nehraje. A trochu mě udivuje, že přes rozsáhlou filmografii někdo očekává, že natočí něco jiného než doposud. Trochu nerozumím názorům, že film nemá příběh. Má, byť je přímočarý. Artemis se vlivem zvláštní bouře ocitne v jiném světě a nezbývá jí, než udělat vše proto, aby se vrátila. Cesta je plná překážek, jak už to u podobných příběhů bývá. Naprosto skvělá monstra, kdy pavouci dají vzpomenout na Odulu. Naopak ďábli jakoby si něco vzali z Tremors a vztah lovce a Artemidy nemá daleko k vztahu ze snímku Můj nepřítel (1985). Ovšem naprostou jedničkou je DRAK, za něhož dávám jednu velkou samostatnou hvězdu. Poušť, džungle, hora Osudu. A mezitím téměř nekončící akce se skvělými efekty. Milla je nezničitelná stejně jako její protivník, Ron sem vpadnul z filmu z doby kamenné (nějak těsně po Boji o oheň) a koráby v písku možná zbloudily z některého ještě nenatočeného snímku o pirátech z Karibiku. Já mám tyhle filmy rád, jelikož přivedou člověka na jiné myšlenky a ještě si to užívá. Samozřejmě dávat tomuhle báječnému dobrodružství odpad je právo diváka, na druhou stranu nevěřím, že takový divák nevěděl, do čeho jde. A otevřený konec? Musí být, protože doufám přijde pokračování! Ale to by snad mohli pochopit i na FAMU.... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

V raných dobách videoher - třeba na IQ 151 - jste z pixelového vrtulníčku shazovali kostičky na kostičkové město a postupně je ničili. Nebo potom přišlo něco víc luxusnějšího, jedna velká kulatá hlava s pusou požírala kuličky a musela projít labyrintem, než ji sežerou jiné hlavičky. Z toho by taky šla udělat extrovní filmová podívaná, no ne? V prvním případě by The Rock zachraňoval lidi z města, ve druhém by se skupina dobrodruhů vydala cestou labyrintu, aby ji nezahlédli strážci, a na konci by vstoupili, považte, do druhého levelu! No a pak je tu třeba hra, kde mlátíte monstra, mladší synek to hraje na mobilu docela často, musí sbírat body zkušenosti a pak se postavit nějakým monstrům a doufat, že má dost bodů na jejich zničení. Někoho napadlo k tou přimíchat trochu omáčky ve stylu mraku a věže, přes které se naše světy prolínají - a hurá, filmová řežba může začít. Určitě nebude nikdo považovat za spoiler, že všichni vojáci včetně chlapsýkch drsoňů zhebnou, jen jejich velitelka veškeré řezné a bodné rány, pády z výšek, rány do hlavy atd. přežije a se stále vycíděnými zuby se usměje (nebo zamračí, podle toho, kdo je poblíž) a jde bojovat dál. Docela by mne spíš zajímal svět kolem prastaré civilizace a věže, ale v tom se nijaké odpovědi nedočkáme. Prostě tu žijí screamers pod pískem pouště, vetřelci ve skalách, a věž hlídá pěkně zlý drak, který chrlí oheň a rve tanky nehty na pařátech. Musím ale uznat, že triky jsou na skvostné úrovni, sem tam se dokonce objeví cosi jako vtip a že některé souboje nejsou až tak bezduše natočené. Takže zkouknout se to dá bez újmy, tady dovnitř, tudy ven, zítra si na nic z filmu nevzpomenete. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (11)

  • V čase 0:28:17 Link (T.I.) říká, že ho bolí na hrudníku a necítí ruku. Ruku má svěšenou, jako by ji měl ochrnutou, ale od času 0:29:05 s ní normálně hýbe, vyhrnuje si s ní triko a pak ho i oběma rukama trhá. (Ace.A.T.L.)
  • Natáčelo se v Kapském Městě v Jihoafrické republice. (BMW12)
  • Vojaci vo filme používajú väčšinou pušky typu AR-15, vrátane armádnych karabín M4A1. Link (T.I.) má zase odstreľovaciu pušku Remington Mk 13 Mod 5. Okrem toho používajú aj guľomety Browning M2HB, FN M249 SAW a General Dynamics GAU-17/A. Okrem toho sa v ich rukách objaví aj raketomet M72 LAW. (ČSFD)

Související novinky

Wonder Woman 1984 se v kinech nedaří

Wonder Woman 1984 se v kinech nedaří

20.12.2020

Přestože se pokračování Wonder Woman tentokrát zasazené do roku 1984 dočkalo vlny pozitivních reakcí jak z řad diváků, tak i zámořských kritiků, první víkend v kinech se slavné hrdince od DC úplně… (více)

Monster Hunter v čínských kinech neudeří

Monster Hunter v čínských kinech neudeří

06.12.2020

Žádná jiná země na světě momentálně nedisponuje tolika otevřenými kiny, jako právě Čína. Přidejte fakt, že snímek Monster Hunter, filmová adaptace známé herní série, vyloženě cílí na asijský trh, a… (více)

Reklama

Reklama