Reklama

Reklama

Harpoon

  • Velká Británie Harpoon
Trailer 1

Obsahy(1)

Trojica najlepších priateľov v zostave Richard (Christopher Gray), Sasha (Emily Tyra) a Jonah (Munro Chambers) si vyjdu na bezstarostnú plavbu, lebo ich vzťahy sa trocha skomplikovali. Myslia si, že sa odreagujú a zabudnú na problémy, ktoré mali pred plavbou. Ale stane sa presný opak a prejdu najväčšou skúškou vo svojom živote. Uviazli na lodi a jedlo a voda sa minuli a ešte vyplávali na povrch ich temne tajomstva a s priateľov sa razom stali rivali o to, kto prežije a kto na lodi umrie. Len dopredu sa tlačí otázka, mal to niekto všetko premyslené, alebo to bola naozaj len všetko zhoda okolností? (Astaroth12)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (47)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Harpoon je poměrně brutální komediální thriller, skvěle načasovaný v paralele s letošním The Lighthouse, protože oba snímky působí jako námořnická příručka toho, čemu se máte mimo pevninu rozhodně vyhnout, aby jste na sebe neuvrhli smůlu. A že zdejší tři protagonisté udělali snad naprosto vše proto, aby se k nim osud úplně otočil zády, vytváří podloží pro velmi černou komedii. [Sitges 2019] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nechýbalo veľa a mohlo ísť o jedno z najpríjemnejších thrillerových prekvapení posledného obdobia. Vymyslieť niečo zaujímavé a originálne so zopár postavami na jednom mieste nie je vôbec jednoduché, preto sa každý úspešný pokus cení. A Harpúna takým pokusom je. Osobne ale vidím problém práve v tom limitovanom počte postáv celkovej fabule. Máme tu postavy tri plus dôležitá je aj jedna ex-priateľka, čo je ale všetko a tým pádom aj všetky zvraty sa týkajú iba nich a tak sa síce všetko otáča viackrát o 180 stupňov, ale skutočne to prekvapiť nedokáže. Záver je vlastne jediný možný, aby sa tvorcovia necítili ako mäkkýši, čo je fajn, ale opäť to tým pádom neprekvapí. 70% ()

Reklama

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Polanského Nůž ve vodě na tripu s příměsí kanibalismu. Vyhrocený příběh o třech postavách, z nichž jsou všichni magoři a každý má své vlastní kostlivce ve skříni. Zábavná a svižná hříčka, která dokáže být opravdu drsná a hrubá, ale zároveň i pekelně vtipná a odlehčená. Harpoon skvěle balancuje na hraně černé komedie a drásavého survival thrilleru – vůbec se nebere vážně, ale současně dokáže dodat hutné momenty a efektní násilí, které s divákem zacloumá. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Žánrově rozmanitá hříčka, která má umanutého režiséra, co si osvojil smysl pro pozérství i určitou tvůrčí inovaci, ovšem s myšlenkou na "Úplné bezvětří" nového století se jeho jachta hned tak nepotopila. Nízké náklady, amatérské prosakování do filmové fazony, levné herecké trio a anorganický vypravěč, který vnáší do děje nadbytečné filosofické prvky, pro mnohé však i užitečné postřehy. Rob Grant je diváky (možná neprávem) přehlížený tvůrce z Kanady, který dost možná obvolává před svými plánovanými projekty Pamelu Anderson a Jima Carreyho, nedá dopustit na cokoliv s přívlastkem "javorový" a Johnu Candymu chodí pravidelně dávat na hrob květinovou výzdobu. Jeho vyšinutý milostný trojúhelník, který na "nepojízdné" jachtě uprostřed moře vyústí do nepředložeností vlivem nevěry, žárlivosti a také v rámci přežití, je přímo úrodným útvarem pro konfliktní a extrémní situace. Tři hrdinové se tedy neustále hádají, živoří, mužská osádka se přetahuje o pozici alfa samce, psychologický obal tomu sluší a najde se i prostor pro nějakou tu nechutnost. Trvá to zhruba 80 minut, tempo stagnuje a zručnost režiséra by chtěla vypilovat. Munro Chambers už je znám z filmu Knuckleball, tentokrát představuje slabocha s psychopatickými rysy, Christopher Gray mně přišel o stupínek přesvědčivější coby samolibý frajer, Emily Tyra měla působit patrně jako femme fatale kanadských končin, no byla hlavně vydatně nesympatická. Silně pochybuji, že někdo z diváků bude za ty tři trpět, charakterově vydatně odpudiví. "Harpuna" protlačená do názvu je docela záhada, na scéně je její výskyt dost úsporný. Režisér do filmu vetkal pokus o psychologii, černý humor i survival thriller, tedy od každého notný ždibec, ovšem pobyt na lodi měl delší průtahy, vizuálně obyčejné, neatraktivně nasnímáno a monotonně rozvláčné, napětí skoro absentovalo. Rob Grant dosáhl svého, jeho film snad poprvé vidělo více než 100 diváků, takže příště bude gáže i na toho Jima Carreyho. Snad se zasmějeme, tentokrát doopravdy. 6/10 ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Není to nejoriginálnější thriller, který jsme viděli, ale je to jeden z těch nejvíce napjatých a okouzlujících. Je zábavný a divoký. Je to krutý příběh o lidech, kteří plují na moři a nemají morální kompas. Jsou zde ostré a řízné dialogy pro ty, kdo na to mají žaludek. Chvíle nepřekonatelné hlouposti. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Příběh vyprávěný ve filmu, který napsal Edgar Allan Poe, se skutečně stal. Na konci závěrečných titulků je zobrazen náhrobek Richarda Parkera. Jde o skutečný náhrobek člověka jménem Richard Parker, který pocházel z anglického Southhamptonu. (vojacekr)
  • V čase 00:16:12, ve scéně, kdy se baví Richard (Christopher Gray) se svou přítelkyní Sashou (Emily Tyra), je vidět na pozadí zatažená obloha. V další scéně, v čase 00:18:06, kdy odchazí Richard na záď , je obloha bez mraků. (PatchmaN)

Reklama

Reklama