Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva ostří bývalí policajti z Texasu mají za úkol vypátrat a zabít nechvalně známé zločince Bonnie a Clydea. Kriminální drama podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (315)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Rozvážně vyprávěná oldschoolovka řízlá westernem, která se může opřít jak o fantastickou dvojici Costner-Harrelson, tak o Bonie a Clydea. Legendární pár se tu sice jen mihne, ale fakt že dvojice ex-Rangerů nahání právě je, dělá strašně moc. Jsem toho názoru, že pokud by byl film čistokrevnou fikcí, tak by šla procenta výrazně dolů a to i přesto, že se jedná o zručnou filmařinu. Nicméně o fikci nejde, takže není co řešit. 80% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Netflix po Triple Frontier tasí další eso z rukávu a to jest dobová chlapácká Western/Gangsterka z 30. let, kde vynikající dvojice Texas Rangerů Costner a Harrelson jsou v patách legendární dvojici Bonnie a Clyde. John Lee Hancock perfektně zachytil atmosféru Jížní Ameriky 30. let ( kostýmy, auta a zbraně nádhera) a dá se říct, že dal šanci dvěma hvězdám na solidní Comeback, protože oba dva tu předvádí výtečnou práci podpořenou kadencí hlášek. Režijně, herecky, vizuálně i atmosféricky bezchybné, jediným mínusem může být pomalejší tempo, ale já se bavil slušně celý film. Highlightem je rozhodně Costnerův nákup zbraňí, Woodyho sólo na toaletách, historka s bandity a závěrečný masakr. "Clyde might be the king, but I am a Texas Ranger! You litte shit!" 80% ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Poctivá westernová reminiscence, která oživuje klasické tradice podobně jako jeho sympatičtí hrdinové. Diváky lačnící po přestřelkách a temnotě neuspokojí, o to více by však měla potěšit ctitele žánrovek, které kdysi vznikaly jako na běžícím pásu, ale dnes už o ně nikdo příliš nezavadí. Pokud se vám líbilo nedávné Za každou cenu a nebráníte se ještě usedlejšímu přístupu, tohle by měl být film pro vás. Je sice pravda, že by nebylo úplně od věci zabrousit ještě hlouběji do psychologie hrdinů, navodit mezi nimi nějaké originální konflikty a nespoléhat tolik jen na fungující šablony, ale mně osobně tohle lehce zobecněné pojetí tuze šmakovalo, s hrdiny mi bylo dobře a v jedinou chvíli jsem neměl problém na zvolené tempo a ambice přistoupit. Costner a hlavně Harrelson moc fajn, Hancock překvapil. Více zde. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

S filmy od Netflixu mám docela problém. Mají štěstí na příběhy, které na papíře zní neskutečně dobře, ale výsledné zpracování je po většinu případů, stěží průměrné. Stejně je tomu i v tomto případě. Příběh dvou mužů, kteří naháněli Bonnieho a Clydea, zněl výborně a cítil jsem z něj atmosférickou, temnou pecku. Navíc je zde Costner a Harrelson, tak co se může pokazit. Bohužel výsledný dojem není vyloženě špatný, jen strašně nevýrazný. Příběh plyne v extrémně pomalém tempu a nijak tomu nepomáhá ani fakt, že je více než dvě hodiny dlouhý. Divák si tak film vyloženě neužívá, ani v něm nenajde jedinou pamětihodnou scénu a jediné, co si divák možná zapamatuje je závěrečný masakr. Je to ohromná škoda, protože z daného tématu, mohl vzniknout opravdu poutavý film. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nejpoctivější "too old for this shit" western ze staré školy za dlouhou dobu. A ne, třicátá léta v plném rozpuku hospodářské krize a káry ukrajující míle z nekonečných dálav namísto koní na tom pranic nemění. Pozvolna (jakože opravdu hodně pozvolna) plynoucí, na ústředním duu vystavěné, nádherně nasnímané i odehrané. Je to neskrývaně "mccarthyovské" do morku kostí čili zdánlivá "pouze" žánrovka v podobě melancholické náladovky, které nelze nepodlehnout. Její podmanivé (ne)tempo vás totiž buďto spolehlivě uspí či naprosto učaruje. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (13)

  • The Highwaymen je na základě skutečných událostí a zaměřuje se na dopadení zločinců Bonnie Parkera a Clydea Barrowa, kteří byli v letech 1931 až 1934 označeni za nepřátele veřejnosti. Oba dva zemřeli při policejní akci 23. května 1934. Na jejich pohřby přišlo dohromady 35 000 lidí. (MATADOR)
  • V jedné scéně filmu střílí Bonnie Parker (Emily Brobst) bezmocného ležícího policistu do hlavy. Podle dobových svědectví ale Bonnie nikdy ze zbraně nevystřelila, i když jich několik měla. Všechnu střelbu obstarávali mužští členové gangu. (NoTengo)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. března 2019 na filmovém a hudebním festivalu South by Southwest v Austinu (Texas, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama