Reklama

Reklama

Mařenka a Jeníček v lese hrůzy

  • USA Gretel & Hansel
Trailer 2

VOD (1)

Kdesi daleko v zemi pohádek vede mladá dívka svého malého bratra do temného lesa. Zoufale shání jídlo i dřevo. Narazí ovšem na děsivé ztělesnění zla. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (184)

TomX2 odpad!

všechny recenze uživatele

Osobne som v legendárnej rozprávke o Jankovi a Marienke vždycky videl potenciál v dobré hororové prevedenie. Paradoxne sa však ešte žiadnemu režisérovi nepodarilo túto rozprávku previesť do hororového žánru, čo je smutné. Ani tento film sa od toho nijak nelíši. Miesto desivej atmosféry som dostal len pomalú nudu, s množstvom až absurdne trápnych scén, hrozných hereckých výkonov a deja bez akejkoľvek pointy. Ani sľubovaná vizuálna stránka nebola bohvieako dobrá. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Po 4x počas karantény sme si dali kino na dvoch rozličnych miestach, prvykrát online a veľky filmovy fanúšik zo susedného historického mesta dopozeral o 33 minút skôr ako ja. A to mám najlepší dostupný internet u nás...Aj keď by som chcel byť viac zhovievavý po tom akym spôsobom preťažený server a superrýchly internet u nás tento film prehrali, som rád že ho mam za sebou. V prvej polovici sa film strašne hľadá a lepsie zvladnuta druha polovica filmu už pokazeny dojem nenapraví, najmä ak ju vidíte v takom komforte ako to vyšlo mne dnes. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zazvonil zvonec, a rozprávke bolo koniec. Bratia Grimmovci sa musia z toho, ako podaktorí pseudo hororový nadšenci, zaobchádzajú z ich mystickými príbehmi, v hrobe obracať. "Hansel & Gretel: Witch Hunters" bola aspoň zábava. V tomto prípade sa tlačí na umeleckú nôtu, no jediné čo Perkins vyrobil, je elegantný rám na obraz. Všetko ostatné, ako obsah, no najmä forma spracovania, je vhodné akurát pre určitý okruh divákov, vyhľadávačov umenia, ktorí Vás po záverečných titulkách budú presviedčať, že to svetlo na konci tunela, nie je vlak, ale cesta do nebies. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pohádka o Jeníčkovi a Mařence, tedy O perníkové chaloupce, je v některých variantách na pomezí hororu, nejinak tomu je i v této verzi. Matka vyžene své děti, protože....protože je prý neuživí. A když Mařenka odmítla dělat bohatému pánovi couru, tak šla i s bratrem z domu. Jedna z nejsilnějších scén tomuto předchází: matka vyzve Mařenku, aby si šli s bratrem vykopat hrobečky. A když už budou mít v ruce lopatky, tak ať ho vykopou i pro ni. Sourozenci po strastiplné cestě nakonec najdou chaloupku s čarodějnicí, ale zde se příběh začne odvíjet poněkud jinak. Forma samozřejmě vítězí nad obsahem, což ovšem neznamená, že by se zde nenašel příběh včetně několika zajímavých myšlenek. Po obrazové stránce jde o nádherný film plný pastelových tónů, kouřových barev i stínů temnoty. Nemalou roli v navození temné atmosféry hraje hudba. Tajemný les s černou chaloupkou jakoby vypadly z gotického románu. Jeden z těch filmů, který je vyprávěn obrazem, jak to mám osobně rád. A protože obrazy je třeba si vychutnávat, tak kamera nikam nespěchá. Kdo by však očekával čistokrevný horor s akcí a výživným gore, bude dozajista zklamán. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Co mě udeřilo do očí byly krásné výtvarné obrazy. Je to stylové, ale pro mě ne strašidelné. Příjemný pobyt v lese. Mám kamarádku studentku, která absolvovala kurs spaní osamoceně v přírodě a občas se vyspí v horách v lese samotná. Tu by film nevyděsil už vůbec. Potěšily mě tři minuty hudby Marilyna Mansona a Ozzy Osbourna jestli se nepletu. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama