Reklama

Reklama

V zajetí

Trailer 2

Mateřské lásce se nedá uniknout. Z bezpečného přístavu lásky se ale někdy může stát smrtící hrozba, mladá dívka Chloe o tom ví své. Je na vozíku a vyrůstá o samotě v úplné izolaci jen se svou milující maminkou. Jejich vztah a život se můžou zdát zvláštní, možná až zneklidňující, nikdo ale nemůže upřít mámě nekonečnou snahu chránit svou dceru, starat se o ni do roztrhání těla a pro její vlastní dobro ji mít stále pod dohledem. Chloe má řadu zdravotních problémů, potřebuje péči a s oddanou mámou tvoří sehranou dvojici. Když se v sedmnácti chystá na vysokou, začne objevovat tajemství, která jsou stále děsivější. Místo odpovědí na otázky se od mámy dočká jen dalších omezení. Chloe je připoutána ke svému vozíku, z ocelově pevného mateřského objetí musí ale za každou cenu utéct. Odpovědi jsou totiž strašnější, než si dovedla představit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (228)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Úplne priemerný thriller na jedno pozretie (o horor sa to ani neobrie). Ku kamere či hereckým výkonom v podstate žiadne výhrady nemám, ale k nijakému veľkému napätiu, vyhroteniu celej situácie či psychickému tlaku nedôjde vôbec. Práveže, ak by som mohol nejaký film nazvať pásovým klišé, bol by to tento. Neurazilo ma to, ale nenašiel som tu nič, prečo by som to mal chváliť alebo sa k tomu ešte niekedy vrátiť. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Na Run jsem se poměrně silně těšila, ale výsledek dopadl jako spíš takový extrémně běžný dramatický kino thriller. Tomuhle musím ale uznat, že docela dobře zvládnul vybudovávat napětí a nabídl i slušné twisty, ačkoliv to nebyly žádné, co bysme ještě neviděli. Hlavní postava byla ale sympaťačka a tak se s ní dalo soucítit. Mělo to asi tak stejnou váhu plusů jako mínusů, proto tři průměrné hvězdy. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Pátrání sem ještě neviděl, a ani nevím, jestli se do něj pustím. V zajetí ovšem svým námětem hned zaujalo. Tady fakt nebylo co řešit. Film úplně v pohodě.Nějaká výtka by se samosebou našla, ale film vás prostě zaujme, zabaví, a až do konce nepustí. Tý holčině sem neuvěřitelně fandil. Jenom s tou maminkou roku měl někdo na kameře udělat trochu jinej krátkej proces. Silný tři.70%. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

“Run” je akousi voľnomyšlienkárskou paralelou skutočného prípadu “Gypsy Rose Blanche”. Tým, ktorí chcú vidieť skutočný horor, založený na skutočných udalostiach, so skutočne hororovým záverom, odporúčam dokument od HBO: “Mommy Dead and Dearest”. Viacerí sa dostanú do rapídne väčšej emocionálnej vývrtky, ako prináša tento komorný, pomerne veľmi pomalý thriller, ktorý sa nevedno ako, ocitol v kategórii horor žánru. Baviť bavilo, no rozhodne nenaplnilo očakávania, pričom tá záverečná “dvacka”, je už úplné “sajnsfikšn” .. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Tak zápletka není moc originální a popravdě by stačila i na jeden díl seriálu typu Bojíte se tmy, ale tenhle kousek je slušně natočený a dobře šlape hlavně díky výkonům dvou hlavních hereček. Obzvlášť Sarah Paulson (!spoiler!) v roli vyšinuté matky je fascinující - opravdu z ní máte nepříjemý pocit a rádi byste ji skopli ze schodů. Pamatuju si jí už z doby, kdy se objevila v American Horror Story a už tenkrát bylo vidět, že tahle dáma je něco extra. Sedm šedozelených prášků z deseti. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Telefonní automat uvádějící jako příklad uvedení lokace městečko „Derry, Maine“ je odkazem na román a film To (2017) autora Stephena Kinga, kde se příběh vraždícího klauna Pennywise odehrává. (MatyM)
  • Kiera Allen (Chloe) používa invalidný vozík od roku 2014. Tvorcovia chceli obsadiť zdravotne postihnutú herečku s tým, že Hollywood len zriedka obsadzuje skutočne zdravotne postihnutých hercov do úloh so zdravotným postihnutím. (Arsenal83)
  • Když je Chloe (Kiera Allen) venku na filmu se svou matkou, jeden z obchodů se jmenuje „Carry“, což je odkaz na slavný román Stephena Kinga „Carrie“. (LUKICKK)

Reklama

Reklama