Reklama

Reklama

Venom 2: Carnage přichází

  • USA Venom: Let There Be Carnage (více)
Trailer 4

Na filmová plátna se vrací Tom Hardy jako Venom, jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. (Falcon)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (539)

tron 

všechny recenze uživatele

Som zaskočený, že to robil Andy Serkis, lebo na výsledku to poznať nie je. Zjavne sa nikto nepoučil (mám pocit, že ani nechcel) a dvojka je rovnaká bžunda, ako jednotka. Ale ako na ňu, ani na dvojku sa neviem hnevať. Hoci sú to blbosti, obsahujú čosi chytľavé, čo diváka baví. Či už je to solídny Tom Hardy, bizarné nápady (hydina), občas prekvapivá drsnosť (záporákova likvidácia), plno akčných trikových sekvencií... a všeličoho ďalšieho. Herci tomu tiež slušne pomáhajú, najmä samozrejme Tom Hardy a Woody Harrelson s jedným z najhorších účesov svojej kariéry. Nikdy by mi nenapadlo, že Davida z Neslušného návrhu raz uvidím ako Hannibala Lectera. Ako jednotka, aj dvojka je divná kombinácia body hororu, rodinnej komédie a trikového komiksového filmu. Za bežných okolností by také zverstvo spolu nemalo šancu ladiť... a ono to vlastne ani neladí... ale paradoxne práve v tom, aký guláš Venom 2 je, sa zrejme ukrýva tajomstvo jeho úspechu. Dosť ma každopádne iritovali momenty, v ktorých sa Venom správa ako z reťaze urvaná beštia a nikto to nepočuje, žiadny sused, hoci pomaly padne celá bytovka, prípadne sa na ulici práve nenachádza žiadny svedok. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Po úvodu do kin jsem se divil, co se stalo tak špatně, že předchozí Venom byla jedna z nejlepších sólovek marvelu a dvojka má jen 50%. Odpověď je jednoduchá - Andy Serkis, aneb důkaz, že úplně jiný režisér udělá ze stejného filmu film úplně jiný a zde je špatně úplně vše. Promluvy Venoma jsou otravné cringe bláboly, které rozesmějou tak 10leté děti, akce je málo, není úderná, děj se od začátku po konec prakticky nehne, postava záporáka i Carnage je brutálně nevyužitá, chybí ji větší chakterové vykreslení (zde se mohli tvůrci doslova vyřádit s lorem monstra i minulostí vraha…) a finále za moc nestojí. Jednoduše koukatelná záležitost bohužel jedoucí celou dobu jen na půl plynu a ze které tryská, že byla udělaná vyloženě jen pro prachy a na efekt. Zklamání, ostatně jako poslední dobou skoro vše. Snad alespoň Duna překvapí. ()

Reklama

DJ_bart odpad!

všechny recenze uživatele

V jako (v)agónie...... Byť sequel 'Let there be Carnage' je o něco snesitelnější něž první díl, problém tkví v tom, že Venom funguje výhradně jako komediální postava, nikoliv jako komplexní charakter - a ne proto, že by byl zábavnej, ale proto, že je xmíchu. Ve formě sitcomu by chemie mezi Eddiem a jeho nenažraným alter-egem fungovala na výbornou. Toho se však v sterilním a korporátně/marketingově účelovým blockbusteru rozhodně nedočkáte..... zlatej Bully Maguire. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

První snímek z roku 2018 je v mých očích zcela nezvládnutou a extrémně nudnou látkou, z níž si vybavím snad jen jednu scénu, kde Tom Hardy vleze do akvária a sní živého humra. Doufal jsem tedy, že se tvůrci v pokračování poučí a konečné nám naservírují odlehčenou komiksovou podívanou s poutavou zápornou postavou. Bohužel, ve finále jsme (opět) dostali zmatený, generický a nudný guláš, kde se vyjma ucházející finální scény téměř nic neděje a který zejména v první polovině nepochopitelně přeskakuje mezi žánry. Při sledování tohoto počinu mi bylo až stydno za tvůrce, že slibně znějící potenciál látky přetavili v něco tak hloupého a zbytečného. Za zmínku totiž stojí snad jen spolehlivý Woody Harrelson, jež celý tento stupidní koncept alespoň trochu pozvedává z vod hlubokého zapomnění. Tohle, stejně jako první díl, už vážně nikdy nechci vidět. Děs a hrůza! „Eddie, we should be out there snacking on bad guys! I am a predator! I need to be free.” ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

První Venom rozhodně nebyl dobrý film. Neměl zajímavého hrdinu a nijak to nezachránila nudná režie a ještě znuděnější Tom Hardy ale jak to u komiksovek bývá, vydělal dost na to aby přišlo pokračování. A bohužel se tak stalo. Venom 2 je po všech směrech příšerný film, který ničím neobhajuje svůj důvod existence. Film, který je ve všem horší než cokoliv od DC a jestli byl Tom Hardy v prvním díle znuděný, zde film vyloženě bojkotuje. Jediným kladem celého filmu je to, že má něco málo přes 90 minut. Venom 2 tak nefunguje jako film, který by představoval zajímavého hrdinu ani jako nenáročná akční zábava, jelikož je akce až na konci a ještě mizerná. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (36)

  • Woody Harrelson (Cletus Kasady) si vo filme zahral vraha odsúdeného na smrť. Iróniou je, že jeho otec bol v reálnom živote viacnásobný vrah, ktorý zomrel vo väzení. (Zdroj: ČSFD)
  • Když Eddie (Tom Hardy) vejde do obchodu paní Chenové (Peggy Lu), narovná ve stojanu časopis, na jehož obálce je duchovní otec komiksových hrdinů Marvelu Stan Lee. (NiWi)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Madame Web nabírá další posily

Madame Web nabírá další posily

28.06.2022

Herečka Emma Roberts (Sváteční rande) je nejnovějším přírůstkem do herecké sestavy komiksového snímku Madame Web od studia Sony Pictures. V hlavní roli filmu se objeví Dakota Johnson (Zlý časy v El… (více)

Sony oznámilo dalšího pavoučího hrdinu

Sony oznámilo dalšího pavoučího hrdinu

26.04.2022

Vzhledem k úspěchu obou Venomů a celé spidermanovské trilogie asi není divu, že to studio Sony se svými pokusy o další a další nové komiksárny nijak brzy rozhodně nevzdá. A to ani po zavrávorání… (více)

Reklama

Reklama