Reklama

Reklama

Lesní duch

  • Česko Smrtelné zlo (festivalový název) (více)
Trailer

Pětice kamarádů kolem dvacítky je zavřená v odlehlé lesní chatě, kde objeví Knihu smrti. Archeologova magnetofonová páska odhalí, že byl prastarý text objeven pod troskami sumerské civilizace. Pomocí nahraných zaklínadel se mladíkům podaří nevědomky probudit dřímající démony z okolních lesů. Ti postupně ovládají jednoho člena party za druhým, dokud nezbyde pouze jediný, jenž bude bojovat za přežití. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (909)

kitano 

všechny recenze uživatele

Mam rad triller-horory (Omen,Rosemary's baby) a tak isto aj horory-komedie (Braidead), no a Evil dead je nieco medzi tym no a to je mozno dovod preco mi tak uple na sto percent nesadol. Ako horor (resp. riadny masaker:)) je to pecka, to bez debaty, 'humorne' vsuvky vsak na mna posobili trochu rusivo. Suma sumarum JE to skvela hororova klasika s hromadou nezapoenutelnych zimomriavkovych scien a skvelych humus-efektov, len ja som cakal este o trosicku viac. 8/10 ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Osobně bych řekl, že je to nejen výborná a právem kultovní krvárna, ale také velmi cenný příspěvek do 13. komnaty gender studies (:)). Evil Dead je Raimiho zcela nemístné a masochistické vypořádání se se svými osobními démony, ženami. Nádherně low-budgetové a extrémně zábavné. A ten "stoismus", se kterým nechává čelit postavy nejbrutálnějším jatkám, to je prostě luxus. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Dvojka Smrtelného zla byla nejklíčovějším a nejsjížděnějším filmem mé puberty a jedničku jsem zhlédl až výrazně později. Už tady Raimi za pár nezávisláckých šupů prokázal jak nadšení, tak talent. Zaujme hned první záběr (typický pro tuhle sérii), u kterého si člověk říká, jak ho kurva udělali, a který nás zároveň nenechává na pochybách, jaký žánr sledujeme. Následná hypnotická scéna příjezdu k chatě s houpačkou temně bouchající do stěny je rovněž velmi libová a už na konci první třetiny na nás Raimi vypálí znásilnění stromem. Další pamětihodnou scénkou je nepříčetně se chichotajicí posedlá přítelkyně v druhá půlce, která je přehlídkou bojůvek neposedlých výletníků s posedlými, namaskovanými někdy hůře, většinou ale lépe. Kouř se valí do záběrů, kamera lítá po lese, parádní zvukové efekty prohlubují hrůzu... a řešit řídký příběh, ploché postavy nebo (hlavně při dialozích) toporné herecké výkony nemá nejmenší smysl. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Každý nějak začínal, no a tahle hororová prvotina se Raimimu zkrátka vůbec nepovedla. První část je ještě koukatelná a relativně uspokojivým způsobem se daří budovat atmosféru strachu, jenže poté přijdou na scénu démoni v karnevalových maskách, k tomu se přidají laciné triky, no a atmosféra je ta tam. Herci navíc neumí hrát, jejich postavy se chovají velmi nelogicky a toporné dialogy celou tu bídu podtrhují. Jediné pozitivum zde představuje kamera - nájezdy lesem jsou velmi působivé - a za to také ta jedna hvězda. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Sam Raimi .. Výborný rozjezd, bohužel vyprávění šlo později hodně z kopce... Tento a podobné filmy zrovna nepatří do kategorie 'moje oblíbené'. Určité kvality a klady Evil Dead má - vzhledem k roku vzniku a rozpočtu - tím největším kladem je rozhodně píšící & režírující Sam Raimi. Cool závěr potěšil! ()

Galerie (345)

Zajímavosti (101)

  • Ilustrace k Necronomiconu jsou ve skutečnosti obrazy anglického malíře Williama Blakea, např. grafika nazvaná "Velký červený drak a žena oděná sluncem". (gjjm)
  • Na začátku filmu se hodiny zastaví krátce před šestou a nefungují až do samého závěru. Na konci ukazují čas kolem třetí – jenže kdyby byly tři ráno, tak slunce ještě nevychází, a kdyby byly tři odpoledne, už by dávno vyšlo. (JimmyBook)
  • V původním scénáři bylo, že lidé v chatě budou během prvního poslechu pásky kouřit marihuanu. Herci to vzali doslova a scéna se pak musela přetáčet kvůli jejich nekontrolovatelnému chování. (Chatterer)

Související novinky

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

27.04.2024

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Nové Evil Dead našlo režiséra

Nové Evil Dead našlo režiséra

09.06.2020

K režii dalšího filmu z kultovní hororové série Evil Dead / Lesní duch byl najat irský filmař Lee Cronin. Ten naposledy natočil oceňovaný snímek The Hole in the Ground a taky jednu z epizod nového… (více)

Reklama

Reklama