Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Za nadvlády Impéria sa Obi-Wan Kenobi vydáva na kľúčovú misiu. (Disney+)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (464)

Beckett51 

všechny recenze uživatele

První a poslední epizody jsou jako zarážky pro silně průměrnej a chvílema až podprůměrnej fan-service, kdy se scénáristi ztratili v domněnce, že fanouškům nestačí nic jinýho než "wow efekt". Třetí a čtvrtá epizoda jsou absolutní katastrofy jak z hlediska scénáře (díry a facepalmy jsem přestal počítat tak po deseti minutách), tak režie. Všechno špatný nicméně nevymaže skvělou úvodní scénu z prvního dílu a díl závěrečnej, kde fungovaly dokonce i emoce, což jsem po třetí epizodě snad ani nečekal. Samotnej final fight bych si pak troufl strčit do top 10tky SW soubojů. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Parafrázujúc Horúce strely, nápad nakrútiť sólovku Obi-Wana Kenobiho (navyše odohrávajúcu sa po Epizóde III) je ako spať so svojou vlastnou sestrou - hoci je krásna a zvodná, sú z toho len uslintané deti a toto nikto nechce. Podobne ako ostatná produkcia Disney Star Wars (s výnimkou famóznej Epizódy 8) je Obi-Wan len povrchnou nostalgiou bez srdca, ktorá navyše v tomto televíznom šate vyzerá strašne lacno a je dramaturgicky kolosálne nezvládnutou. Odhliadnuc od toho, že niet príbehu na rozprávanie, strašne vidieť, že ide len o natiahnutý scenár na dvojhodinový film do cca štyroch hodín. Epizódy nemajú spád, je tam množstvo vaty (klimax končí v polovici poslednej časti) a postavy sú totálne nezaujímavé (po Jakeovi Lloydovi máme opäť v centre pozornosti otravné decko). Jediné, čo tu nakoniec ostáva ako tak funkčné, je veľká dávka nostalgie a fan servicu a občas náznak pekných kulís, ktoré ale pochovávajú mizerné efekty. Gratulujem Disneymu k totálnemu zinflačneniu značky Star Wars. Z pompéznej ságy, ktorej každý diel bol veľkou kultúrnou udalosťou a rozprával epické príbehy, ktoré lomcujú galaxiou, je treťotriedna výplň streamu, ktorá funguje len a len na nostalgii. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Mě to bavilo, ale prostě méně, než bych chtěl, Obi Wan by si zasloužil lepší scénáristickou i režisérskou práci, ale jako celek to na mě prostě fungovalo a po týdnu od posledního dílu jsem si uvědomil, že nemám problém s tím, co se na obrazovce děje, ale s tím, JAK se to děje,  je  tu hrozně moc blbě natočených věcí (nebudu se tu vypisovat, neb nechci páchat spoilerové ohavnosti), ale naštěstí to má gradující konec, kdy samotné finále v mých bulvách veškeré nedokonalosti upozaďuje a doufám, že za pár let někdo v donutí CEO lucasfilmu nahrát tomu novou, zajímavější hudbu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Je pravdou, že je jednoduchosť príbehu určená pre mentálnych atlétov, ktorí majú problémy aj s malou násobilkou. Lenže vďaka tomu je samotná story dostatočne priamočiara, pričom v rýchlom slede udalostí, nemá príliš kedy nudiť. Jediné čo môže fanúšikov mrzieť, je absencia skutočného vesmíru a fajtovačiek v ňom. Väčšina deju sa totiž odohráva na zemi, no a aj tam je tej akcie akosi pomenej. Ja však ako kurevsky zarytý fanúšik "Star Wars" pod štyri jednoducho nepôjdem, lebo na mini sériu o dĺžke 4 hodín, to nie je až taký prešľap, ako to podaktorí prezentujú. Mňa osobne to bavilo. Ale Ja som skromný, obyčajný chlapec z dediny .. to je iné 🥰❤️ ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Z prvních třech dílů jsem byl docela zklamaný. Pomalé tempo, levná výprava a hlavně některé vyloženě amatérské akční scény, které jako kdyby točil někdo, kdo nikdy žádný akční film neviděl. Druhá polovina série ale dupe na plyn úplně ve všem a navrch přidává i nemálo té nostalgie. Jen je prostě škoda, že v tak rozsáhlém universu Disney novinky radikálně odmítá a hraje pouze a jen na tu nostalgii. Ewan to táhne hodně, stejně jako postava inkvizitorky, která se postupně zajímavě vybarví. Dokonce i malá Leia je překvapivě snesitelná. Ty prachy jsou v tom nakonec vidět a atmosféru to má velice slušnou. Jen je to celé naprostá rutina. Obstojná, ale jen rutina. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (55)

  • Epizoda měla premiéru 2 dny od uplynutí 45. výročí premiéry prvního Star Wars filmu v roce 1977. (NiWi)
  • Poprvé se na plátně také odbylo svou premiéru ústředí inkvizitorů na měsíci Nur v systému Mustafar. Jeho zpracování a uvedení do světa Star Wars jsme si mohli užít o tři roky dříve, a to ve hře „Star Wars Jedi: Fallen Order“, kde se hlavní postava Cal Kestis s pomocí Cere Junda snažili ústředí infiltrovat a získat holocron od Second Sister. (Veskoslav)
  • Purge Troopers mají černou zbroj a červené nárameníky. Jsou vycvičeni pro boj zejména proti členům Řádu a lidem citlivých na Sílu. Jedná se o elitní armádu, která podléhala přímo Inkvizitorům. Poprvé se objevila v marvelovské komiksové sérii o Darth Vaderovi. Svou herní premiéru si odbyla v „Jedi: Fallen Order“. (Veskoslav)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

Reklama

Reklama