Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Za nadvlády Impéria sa Obi-Wan Kenobi vydáva na kľúčovú misiu. (Disney+)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (465)

Lima 

všechny recenze uživatele

Chudák Ewan. Tohle je plýtvání jeho obrovským charizmatem a tenhle pořád a pořád louhovaný čajíček si ho vůbec nezaslouží. Už jenom kvůli němu jsem fakt moc chtěl, abych to měl rád, ale bohužel. Ve slabém scenáři funguje jenom několik nostalgických momentů (zejména v 1.díle), režie je žalostná, někdy fakt bolely oči na to koukat, chvílema to působilo jako parodie, chvílema to svojí toporností mělo atmosféru komoušských brněnských televizních pohádek, do kterých produkce nalila hodně peněz do průměrných triků a dražších kulis. Deborah Chow je možná sebejistá ve vztahových dramatech, ale na budování odkazu slavné frančízy nemá ani omylem. Na co Myšák v případě Star Wars šáhl pařátem, to pohnojil, vyjma vypravěčsky odvážných ´The Last Jedi´a ´Rogue One´, které byly řemeslně suverénní a měly koule pojmout slavnou ságu jiným pohledem. ()

sepp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Inu soudruzi, já bych to shrnul asi takto. Někteří tu píší, že "producenti už by se mohli smířit tím, že Leia, která se ledva přestala pomočovat a digitálně vyhlazený boomer Anakin možná nejsou to, co fans SW chtějí." Což tedy nevím, kde k tomuto názoru přišli, jelikož fans jako např. já přesně toto chtějí. A to jsme i dostali, takže paráda. Není to žádný zázrak, ale je to více než dobré a já jsem rád za každé nové hrané SW - animované mě totiž teda vůbec neberou. Takže za mě: jen tak dál. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Po té poslední epizodě, ze které dýchá nádherné kouzlo SW, k tomu přiznávám, že si mě tvůrci naklonili, zejména se o to postaral Ewan McGregor a jeho výměny s temným Anim, jsem najednou zapomněla, co všechno mě v předchozích dílech rušilo.. Moje hodnocení je čistě subjektivní, tuhle jízdu jsem si užila, byla jsem ráda, že jsem mohla potkat staré známé a zase na chvíli pobýt ve společnosti charismatického Obi-Wana.. Chápu, že tenhle svět není pro každého, pro mě je.. ()

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát. Tenhle seriál mě zklamával od chvíle, kdy se o něm začaly objevovat všelijaké informace. Bál jsem se o Star Wars kontinuitu a fakt, že jde pouze o dojení stále dokola omílaných postav mému hypu nijak nepřidal. Seriál ovšem selhal i na tom doručit emocionální momenty divákům, kteří milují postavy Kenobiho a Vadera (mezi které patřím i já). Nejslabším prvkem celého seriálu je jednoznačně scénář. Plány postav jsou tak strašně random a několikrát tak moc nesouvislé, že si člověk říká, jestli to není CW seriál. Když se postavy ocitnou v jakémkoliv nebezpečí, tak nemáte žádný pocit strachu nebo starosti, jelikož stejně dobře víte, že to všichni musí přežít. Inkvizitoři jsou pro mě osobně dost zajímavá skupina, která by si zasloužila nějaké dobré zpracování. Tady ho ovšem nečekejte, jelikož spolupracují asi jako parta pětiletých dětí. Tahle sebranka má lovit přeživší Jedi? Tenhle seriál dokázal zkazit i charakter Obi-Wana, který se ukáže jako pravý hrdina. Což by nemuselo být špatně, kdyby to nenabourávalo kontinuitu původní trilogie. Stejně jako přítomnost Leii v příběhu. Velmi jsem se bavil u jednotlivých lightsaber soubojů, jelikož čepele svítí asi jako slunce v červnu a schopnosti a síla postav se mění podle toho, jak se to hodí scénáři. Emoční momenty typu setkání postav sice na nějaké fanoušky fungují, ale smrti v tomto seriálu jsou doslova tou nejvíce tragikomickou částí příběhu. Postava má screentime asi pět vteřin a já mám být smutný kvůli tomu, že mi to scénář řekne? Ne díky. Kamera je občas dobrá, ale v některých situacích mi přijde, jako by ji ovládal někdo, kdo zrovna začal s odvykačkou. Aspoň ta hudba zůstala standartní, i když že by byla nějak výrazná v této sáze, se taky říct nedá. Seriál má i přesto některé světlé momenty, třeba pátý díl je v některých částech dost nadprůměrný a začátek se taky povedl. Ovšem celkově si svou existenci neobhájil. Opravdu se v tomto aspektu nedokázal dostat ani na seriál Boba Fett. 4/10 ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hateři všech zemí vyližte si prdel a pokud se dotknu někoho ze svých oblíbenců tak sorry, ale když tu čtu ty některý blbosti tak se fakt bavím. Jasně tohle je svým způsobem hodně konzervativní sázka na jistotu. Nic převratnýho ani dechberoucího, ale svým pojetím je to jednoznačně nejblíž původní trilogii to musí vidět i slepej ignorant. McGregor si návrat do slavné role užívá plnými doušky a jeho souhra s malou Leiou je překvapivě funkční a vtipná. Jak se objevil poprvé Vader dostal jsem husinu, takže pod čtyři určitě ne.75% ()

Galerie (123)

Zajímavosti (55)

  • Na snímku o postave Obi-Wana Kenobiho sa tešili Star Wars fanúšikovia už dlho. Pôvodne sa malo jednať o celovečerný film, no podobne, ako pri seriáli o Boba Fettovi, aj tento námet bol nakoniec pretvorený do televíznej podoby. (Phosphorus)
  • Ve scéně, kdy Vader (Hayden Christensen) odzbrojí a srazí na kolena Revu (Moses Ingram), je vidět, že Reva nemá připnutý svůj odznak Veleinkvizitora. V další scéně už ho opět má. (Tony-Z)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

Reklama

Reklama