Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Za nadvlády Impéria sa Obi-Wan Kenobi vydáva na kľúčovú misiu. (Disney+)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (465)

AllShallFall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdejší hodnocení fakt nechápu. Průměr hodnocení všech episod, dává dohromady 68.1%, ale my tu máme 63%. Velice zajímavé. Nevadí. No a rovněž si myslím, že spousta lidí by měla, na místo sledování seriálů universa, kterým vlastně nejsou ani oddaní fanoušci, raději chodit ven na vzduch a do přírody, vyvětrat své zakrnělé mozečky. A po návratu domů, navštívit doktora a nechat si předepsat nějaké tabletky na uklidnění. Nebo po přečtení některých komentářů zdejších moudrých kritiků, mám pocit, že jim musela bezprostředně rupnout cévka v mozku. Jinak k tomu seriálu. Není to Mandalorian, jak to každý už opět srovnává. Ale je to hezká tečka za Episodou III. To, co se ve filmu nestihlo, tak tady je. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Obi-Wan Kenobi patří mezi základní stavební kameny celého světa Star Wars a v podání McGregora skoro sám odtáhl Epizody II a III. Prázdné políčko jeho životopisu mezi oběma trilogiemi tedy stálo za vyplnění. Tenze mezi Kenobim a Vaderem nepolevuje. Víme, že jejich střety nedopadnou fatálně, ale jsou stále extrémně vypjaté. Sázka na další roztomilý prvek v podobě žvatlající princezny se však míjí účinkem a linka Třetí sestry je pouze zbytečnou vatou. S1: 60% ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve zkratce: podprůměrný seriál, jehož zoufalou bezradnost a tvůrčí lenivost zejména v prostřední pasáži zachraňuje výborné finále. Tři hodinové epizody by za dané konstelace byly mnohem lepší volbou - dějové vakuum by se pak nemuselo tak intenzivně zasírat haldami rutinně zrežírovaných klišé a nesmyslů. Jako sociální sonda nicméně Obi-Wan posloužil famózně! ❤ Je nepopsatelně komickým jevem, kterak tu z toxicity obviňují druhé především joudové, pětihvězdičkující cokoliv, na co aktuálně Disney nalepí logo SW, přičemž své hodnocení dokáží "obhájit" pouze nekonečně vulgární toxicitou na adresu diváků, kteří byli spokojeni méně. Aneb opakovaná debilizace v táborech SW fans. Snad si u Disneyho někdo adekvátně prolustruje celkovou odezvu a nepůjde na ruku těmhle umělohmotným příznivcům, kteří budou střílet maximální hodnocení i u produktů, v nichž bude Chewbacca létat na Dumbovi nad zasněženými pláněmi Hothu. Omluva těm, kteří si seriál užili nepokrytecky a bez kokotských poznámek - may the force be vy víte co. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Jsem s tím v míru. Je to režijně totálně nevyrovnané (srovnání úvodní scény z Jedi chrámu a naprosto parodické honičky lupičů a Leiy je neúprosné), scenáristicky je to bordel, postavy se potkávají a odcházejí jakoby uprostřed něčeho podstatného. Trpí to Disney syndromem SW - má to strašně omezené mantinely, protože víme, kam to směřuje a ještě si je to zužuje tím, že to do hry vtahuje úplně zbytečně známé postavy v ústřední roli. Jenže jako kolekce hezkých set pieces, temné atmosféry inkviziční periody a zachmuřeného Ewana, který by vytáhl emoce i z hromady sušeného trusu, to prostě tak nějak funguje. Pokud si odmyslíme, že i nejlepší nová postava, posedlá Třetí sestra, nakonec moc dramaticky nedává smysl a očekávaný duel Bena a "vy víte koho" skončí předčasným odchodem jednoho týmu do šaten, je to vlastně přiměřeně zábavná a atmosferická jednohubka ze světa, který začíná připomínat mosteckou hnědouhelnou pánev. Akorát producenti už by se mohli smířit tím, že Leia, která se ledva přestala pomočovat a digitálně vyhlazený boomer Anakin možná nejsou to, co fans SW chtějí. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak..*zvuk křupnutí kloubů*..jdu to sepsat. 4h a 23 minut dlouhá reklama na Baby Leiu a nový spinoff Reva the Almighty Sith/Jedi/God. Může někdo Disney říct, ať se vykašle na nostalgii a regulérně si tam začne dávat svoje věci. Tohle je totiž rouhání, když si dáte Kenobiho a celé je to více či méně o dvou jiných postavách, které jsem napsal v tučném. Jen nostalgie a pár hlášek to nezachrání. Je to celé špatně napsané, zrežírované, sestříhané, natrikované (nejvíc ten IMG wallpaper Corusantu :D) a i špatně zahrané. Pokud se zaměříte, tak jen tři herci snesou měřítko a jsou to ti, kteří se nám vrátili - Kenobi, Owen a Anakin. Zbytek přehrává anebo jede totální WTF bomby, kterým kraluje herečka Moses Ingram. Jestli někomu vadilo u poslední série GoT teleporty postav, jejich změny nálad a cílů, tak tady to dostane v komprimované verzi naráz. Od asi třetího dílu jsem to přijmul jako parodii a bavil jsem se královsky. Jen škoda, že to tak nebylo myšleno. Chcete hodnocení OST? Tak tady ani žádná hudba není. Dva anebo tři staré pomrknutí po klasické hudbě - Imperial March a to je vše. Ano Williams udělal titulní hudbu a to je vše. Jako by ty dva tady napsaní se na to vykašlali a prostě jen okopírovali ambientní hudbu z průměrného dílu kriminálky Miami. 0...0/10!!! ()

Galerie (123)

Zajímavosti (55)

  • Poprvé se na plátně také odbylo svou premiéru ústředí inkvizitorů na měsíci Nur v systému Mustafar. Jeho zpracování a uvedení do světa Star Wars jsme si mohli užít o tři roky dříve, a to ve hře „Star Wars Jedi: Fallen Order“, kde se hlavní postava Cal Kestis s pomocí Cere Junda snažili ústředí infiltrovat a získat holocron od Second Sister. (Veskoslav)
  • Když Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) halucinuje a má vizi Anakina Skywalkera (Hayden Christensen) na Mapuzo, přízrak je oblečený ve stejném tmavě hnědém obleku rytířů Jedi, jaký měl na sobě Anakin na konci Star Wars: Epizoda III – Pomsta Sithů (2005). Je to proto, že Kenobi ještě nezahlédl černé brnění Dartha Vadera, takže si může Anakina představit pouze v jeho bývalém obleku rytíře Jedi. (Veskoslav)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

Reklama

Reklama