Reklama

Reklama

Mosul

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Irácká jednotka odpadlíků zachrání život mladému policistovi, který se pak přidá k jejich boji proti Islámskému státu tam, kde kdysi bývaly ulice Mosulu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se dá říct, že jsem viděl mnohem lepší válečné filmy, nicméně stejně mě Mosul na konci překvapil svou lidskostí a tíhou okamžiku (stejně jako pro hráče až notoricky známý příběh Spec ops - the line). Rozhodně bych pak neřekl, že ten film vypadá nějak levně a nestojí za moc...ano, je to víceméně malé levné béčko z produkce Russoových, jež zúročili zkušenosti z velkolepějšího akčňáku Extraction, nicméně zvlášť v téhle době sucha mohu doporučit, ačkoliv jsem se osobně nebavil po úplně celou stopáž...70% ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

S tím, jak se v Česku rozevřely nůžky mezi bohatými a chudými, se většině lidí žije čím dál hůř. Aby to tak nebolelo, slyšíme věčně někoho mudrovat o tom, jaký jsme měli štěstí, že jsme se narodili, nebo že žijeme právě tady, protože jsou na světě místa, kde naše problémy nejsou údajně vůbec žádné problémy. Toho, kdo ty problémy má, to neuchlácholí, ty jeho problémy kvůli tomu najednou nezmizí, ale vidět totálně rozbombardovanej Mosul, sledovat, že v těch ruinách je skutečně někdo nucen dál žít, i s tím rizikem, že příští výbuch nezničí jen další část domu, ale připraví o život nebo část těla někoho z vašich nejbližších, to je pro Středoevropana momentálně naštěstí fakt dystopická sci-fi. Jenomže tam se to donedávna opravdu dělo a v menší míře se to tam pořád děje. Z dokumentárního hlediska má ten film velkej význam a dopad, a za to ode mě dostal jednu generálskou hvězdu navíc. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Očekávaný Mosul od bratrů Russoových z Netflixu je pro mne lehkým zklamáním a možná za to může i seriál Fauda, který jsem dosledoval včera. Mosul se odehrává v Iráku a sledujeme jednotku Swat Team, která prochází nepřátelským územím, kteří mají za úkol osvobodit jedno dítě. Vadilo mi, že ani jedna z postav Swat není zajímavá, už teď si nepamatuji ani jedno jméno, všechny postavy jsou zaměnitelné, žádná nevyčnívá a to filmu podráží nohy. Po úvodní akční střelbě filmu spadne řetěz ( Opravdu musíme sledovat Swat team sledující telenovelu v TV, kteří přitom hulí vodní dýmku?) a mění se spíše ve Drama, které mě překvapivě vůbec nebavilo sledovat. Akce je na můj vkus hodně málo a ikdyž na ní dojde, tak není příliš zajímavá, málo brutální, málo intenzivní a jediné, co mohu pochválit, že se škrtaly postavy i ve vlastních řadách. Mrzelo mne, že zde není ani žádný záporák, o ISIS se zde nic nedozvíme a slouží tu jen jako pěšáci a taky mi moc nesednul divný konec. Natočeno je Mosul slušně a kdo nemá moc velké nároky, tak se třeba bude bavit víc, ale na mě to vůbec nezapůsobilo. Příběh***, Akce***, Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra***, Napětí***. 6/10. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Pre mňa pomerne príjemné prekvapenie bez zvyčajného politického podtextu, konflikt v Sýrii vykreslený v celej svojej nezmyselnosti so zbytočnými stratami na ľudských životoch ľudí všetkých vierovyznaní so síce prehnaným hrdinom, ale vojnové filmy sú aj o tom. Váhal som medzi troma a štyrmi hviezdičkami, nakoniec práve odosobnenie režiséra sa od akejkoľvek korektnosti a hľadania príčin rozhodlo že hodnotím zhovievavejšie ako inokedy. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

Jako velký fanoušek seriálu „Fauda“ jsem po tomto filmu hned sáhl. Úvod není špatný a záchrana života mladého policisty, ze kterého se v průběhu filmu stane velice cenný voják a možná i budoucí velitel, se mi líbila. Co se týče vývojů postav, tak je ale Kawa asi jediný, kdo si ve filmu prošel nějakým vývojem. Se zbytkem týmu už je to o dost horší – zaprvé je hrozně velký a zadruhé nikdo nedostane příliš prostoru k nějakému rozletu. Co ale musím dále ocenit, že film odpravuje své postavy jednu po druhém. Nejde o žádný film, kdy hrstka hrdinů zabije několik set protivníků naráz. Každý náboj se počítá a každý může zemřít kdykoliv a kdekoliv. Největším paradoxem je, že hlavní postavy někdy na plátně zemřou, aniž byste to věděli či nějak zaznamenali, tak se mi to například stalo s jednou postavou (nechci spoilerovat). „Mosul“ je natočený velice autenticky a atmosférou vás vtáhne do děje. Bohužel, když abstrahujeme od akce a plusů výše napsaných, tak to příběhově za moc nestojí. Film dostane pointu až na konci snímku, což je trošku pozdě. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Název filmu se objeví až na jeho konci. (Duoscop)
  • Film se natáčel v Maroku. (Yardak)
  • Verzia na Netflixe je o 15 minút dlhšia než verzia premietaná na festivaloch v r. 2019. (Wargoo)

Reklama

Reklama