Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování osudů osamělého hudebníka (El Mariachi z roku 1992) se tentokrát mariachi (Antonio Banderas) vrhne po hlavě do temného podsvětí, aby se oděný v černém hávu a s kytarou přes rameno vydal po stopě posledního z neslavných mexických drogových magnátů Bucha (Joaquim de Almeida). Ten mu v předchozím snímku zabil milenku a do ruky zavrtal kulku, aby nemohl hrát na kytaru. Za pomoci přítele a svůdné majitelky knihkupectví Caroliny (Salma Hayeková) Bucha sleduje, pronásledován gangem jeho nemilosrdných zabijáků. Film vrcholí divokou přestřelkou, ve které už nejde o čest, ale o život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (678)

choze 

všechny recenze uživatele

Od úvodní vypravěčem nadsazené přestřelky v baru, přes její nezprostředkovanou "reálnou" variantu, až po explozivní finále s trojkou mariachiů, je to nadšený a nápaditý komediální akčňák okořeněný zaprášenými mexickými reáliemi a skvelým castingem, od sexy páru Banderas/Hayek, přes funny Buscemiho, nejlepšího filmového barmana Marina, zavilého potetovaného vrhače nožů s Trejovým strhaným xichtem a fajn záporáka Almeidu, až po Tarantinovo cameo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Chango teplý jako chcánky, Rodriguezova dvorní Salma, kopa rozstřílených mrtvol a brilantní trojka Marin, Buscemi, Trejo. Škoda neudržení nastoleného tempa, každopádně to chvílemi vypadá, že si do Mexika odskočil trochu zablbnout John Woo. A pokud někdy zabloudíte v Estados Unidos Mexicanos do nálevního zařízení, pamatujte, že: "The client is always wrong!“ ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Skvěle přímočará mexploatační střílečka s bandou upocených smradlavců, nasraným Banderasem a žhavou knihovnicí Salmou, takový v podstatě o rok starší bratříček FROM DUSK TILL DAWN. Všechno dění v baru Tarasco (včetně chcací storky Quentina) je úplný vrchol zábavy a člověk si prostě říká, sakra vole Rodriguez, proč jsi musel od tý doby točit tolik kravinek namísto jen samých akcí tady toho ražení? Když se tak zpětně dívám, devadesátky vůbec nebyly tak špatný... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Naprostá klasika, což se o mnoho filmech natočených v 90. letech ještě stále říci nedá. Rodriguezovi se však tenhle nadsázkový kousek náramně povedl a legendární vtip Tarantina, Salma Hayek a Banderas s kytarou jsou jen zlomky v nezapomenutelně mnohdy až groteskní mexické mozaice plné vtipu, nadsázky a krvavé akce. Je to jednoduché, vizuálně neatraktivní a laciné, přitažlivé (Salma+Banderas), s ohnivým tempem. Cool jednohubka. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Luxusní uvedení Roberta Rodrigueze do světa velkého filmu. Desperado vnesl do akčního žánru po dlouhé době zase jednou svěží vánek a z Antonia Banderase udělal hereckou extratřídu. Akce je hodně dobrá, ze špinavých Mexikánců se stává ideální potrava pro pistole a kulomety a i když by toho střílení mohlo být i trochu víc a hluchých míst zase míň, oddělání Tarantina za to přece stojí, ne? ()

Galerie (108)

Zajímavosti (44)

  • Antonio Banderas (El Mariachi) umí velmi dobře hrát na kytaru a i úvodní píseň "Cancion Del Mariachi" zahrál osobně. (NIRO)
  • Při útoku na obrněnou limuzínu se Navajas (Danny Trejo) skryje u předního kola a vytáhne dva nože ze své vesty. Při záběru zblízka je drží v levé ruce, v dalším záběru je hází pravou rukou. (Pravus)
  • Robert Rodriguez dokázal natočit neuvěřitelných 60-70 záběrů za den, přestože běžný průměr byl 15 záběrů. To se také odrazilo na spotřebě filmového materiálu, kterého Rodriguez během prvních tří dnů natáčení vytočil výrazně více, než bývalo zvykem. U vedení studia Columbia Pictures, kteří o Rodriguezově pracovitosti nevěděli, to zprvu vzbudilo velké zděšení. (Šéfik)

Související novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (více)

Reklama

Reklama