Reklama

Reklama

VOD (1)

George Clooney a Quentin Tarantino se vyřádili v rolích nebezpečných bratrů Geckových, jejichž zatím posledním zločinem byla bankovní loupež. Na útěku do Mexika si jako rukojmí vezmou rodinu pastora Fullera (Harvey Keitel, Juliette Lewis). V blízkosti hranic se Geckovi a nedobrovolně i Fullerovi zastaví v baru Titty Twister, kde se bratři musí setkat s převaděči. Nikdo jim však neřekl, že po setmění se místní osazenstvo mění v krvežíznivé upíry! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (955)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.1/10] | me: Zvraty vo filmoch bývaju rôzne, ale toto som veru že nečakal :D,... žánrový pamlsek :))) Prvá tretina film je kvalitný tvrdý Rodriguez plný tvrdých hlášok, ... avšak zrazu hop a sme niekde inde ... Človek sa musí vedieť v tom momente odosobniť (aj keď verím, že minimálne 15 minút tu zmenu podstaty filmu nikto nebude vnímať ako fakt ...) a prijať film ako to čo vidí :) - nešpekulovať, nepolemizovať ... len sa nechať baviť - sledovať tvrdých chlapov, drevené koly, brokovnice, tvrdé gestá a hlašky ... V takom prípade film ocení každý, pretože niečo také tu ešte nebolo ... a ako som už spomenul, ... toto som nečakal ... ale prijal som to ako fakt a dobre som sa bavil... len by som chtel vědet proč. Ako a prečo sa ujo Rodriguez rozhodol pre niečo také ? :))) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vydal jsem se vstříc gangsterskému dobrodružství ála Gauneři nebo v případě Rodrigueze Desperado a tak trošku jsem nepochytil, že se jedná o horor a hlavně parodii na Armádu temnot (což je celkem irelevantní, jelikož Armáda temnot je sama o sobě parodie). Nicméně výborný božský George, slabší, i když přesvědčivě labilní Quentin a samozřejmě nesmí chybět tehdy ještě vráskami a ovislou kůží neposkrvněný Danny Trejo. Lehký nadprůměr...6/10 ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Pořádný ranec fantazie převedl na plátno stále dětinsky nevybouřený Robert Rodriguez. Salma Hayek zde zpečetila pověst jeho hvězdy, George Clooney naopak nastartoval úspěšnou filmovou kariéru a Quentin Tarantino si vedle vtipného scénáře střihnul i roli psychopatického úchyla. Osobně mě více nadchla první polovina snímku (80%), které temperamentní Rodriguez vtiskl svůj svižný režijní rukopis a s gustem se vyžívá ve vypilovaných dialozích (a Tarantino je zde hodně cítit), zatímco v té druhé (50%) se důraz klade zejména na nekonečně krvavé efekty. Nejsou to nikterak zářivé čtyři hvězdičky, ale pořád jsou!! „Kam nás to vezete?“ – „Do Mexika!!“ – „Co je v Mexiku?“ – „Mexičani!!“ ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Trošku jsem nevěděl, co čekat od tvůrce, který natočil sračky typu Dobrodružství Žraločáka a Lávovky či Spy Kids. Na druhou stranu také povedenou Fakultu. Takže mě film lákal spíše na Tarantina, ovšem moje obavy byly rozprášeny už po úvodní scéně. Robert Rodriguez totiž uvařil nesmírně zábavný, krvavý guláš, ve kterém září George Clooney a Quentin Tarantino. Ten napsal k filmu štiplavý, zábavně nekorektní scénář - tak jak jsme od něho zvyklí. První polovina, než se bratři Geckovi dostanou za nedobrovolného doprovodu rodiny Fullerových do baru Titty Twister - je vynikající, plná skvělých hlášek a představování jednotlivých postav. Hlavně Richie, jako sexuální násilník a vrah v podání Tarantina, je skvěle napsaná a zahraná figura úchylných grimas a pohledů (chceš mě vylízat?). První hodina je prostě taková ukecaná road movie. A najednou střih a obrat o 180 stupňů. Jen co se setmí, začnou v baru krvavé lázně a vzduchem létají hlavy, useknuté končetiny a spousta dalších upířích ostatků. Ve zkratce - Od soumraku do úsvitu je film, který mi padl do noty a já jsem se u něho výborně bavil. Tleskám a smekám, pánové. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Popri "Grindhouse" sa jedná o jeden z ďalších srdečných - from fanboys to fanboys - projektov dvojice Rodriguez/Tarantino. Pár rokov potom, čo sa tieto dve individua po prvý krát stretli na medzinárodnom filmovom festivale v Toronte roku 1992 (na programe boli premiéry autorských prvotín "El Mariachi" a "Reservoir Dogs"), sa v roku 1996 stretávaju znovu, aby dali dohromady tento ohromne vtipný a hravý prienik rukojemníckeho heistu a upírskeho hororu. Podľa všetkého Quentinova najvydarenejšia herecká kreácia, výborne napísana zápletka stavajúca na sharp dialógoch a zbesilých twistoch a typicky neortodoxný, rodriguezovský štýl. Kebyže mám menovať zoznam snímkov formujúcich moju lásku k filmu počas onoho bezstarostného veku mladosti, tak tento by bol rozhodne jeden z nich. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (71)

  • Tito Larriva měl píseň „After Dark“ o upírce napsanou dříve, než ho Rodriguez oslovil. Zpívá ji pak i přímo ve filmu. Nápad nechat Salmu Hayek (Santanico Pandemonium) na tuto píseň tančit s hadem dostal Robert Rodriguez až poté, co mu Larriva přehrál úvodní rif skladby. Zkrátka mu to znělo jako hadí tanec. (Mautycka)
  • Výrok ,,Mám šest malejch kámošů a všichni umějí běhat rychleji než ty" je narážkou na snímek Zatracená kočka (1965). (Clockwooork)
  • Cheech Marin hraje ve filmu trojroli celníka, mafiána a upíra, který vítá návštěvníky v Titty Twisteru. (JohnSmith)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Lloyd Kaufman na Bloody Xmas Festu

Lloyd Kaufman na Bloody Xmas Festu

23.10.2010

Hororový guru, na kterém vyrostl Quentin Tarantino, přijíždí! Lloyd Kaufman hlavním hostem 2. ročníku Bloody Xmas festu. Lloyd Kaufman je hororová legenda. Quentin Taratino, který na Kaufmanově… (více)

Na planetu predátorů v červenci 2010

Na planetu predátorů v červenci 2010

17.08.2009

Přesněji 7. 7. 2010. To platí pro nás, diváky. Tvůrci Predators (tedy především producent Robert Rodriguez a režisér Nimród Antal) však mají odlet plánovaný už na 28. září 2009. Tehdy totiž v… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno