Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V tomto animovaném příběhu o začátcích Santa Clause naváže mladý pošťák nepravděpodobné přátelství se samotářským výrobcem hraček. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (360)

Nin 

všechny recenze uživatele

Nevzalo mě to. Ze začátku se mi líbila animace a originální koncept, ale pořád jsem se do toho (ne)pohádkového světa nemohl ponořit, což trvalo až do konce. Neříkám, že to nemělo pár opravdu moc pěkných momentů, ale celkově mi spíš připadalo, že je film dějově tak nějak roztroušený a nedrží pořádně při sobě. Když se pak příběh víc odhalí, tak všechny dějové linky jsou nejen předvídatelné (což je u pohádky asi docela normální), ale taky příliš jednoduše směřují ke svému konci. Žádné větší překvapení, ani v podobě nějakého fakt dobrého vtipu nebo tak. Ale jak říkám, především mně to prostě nějak nesedlo. (6/10) ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Bol som veľmi zvedavý, čo za animák si to získal tento rok taký obrovský obdiv a také vysoké hodnotenia. Ale som z toho trochu rozčarovaný, lebo som čakal predsa len niečo o kus viac. Samozrejme, koncept a scenár bol vynikajúci, o tom niet žiadnych pochybností. Ale samotný typ použitej animácie ma akosi neohúril, a rovnako by som od takéhoto diela s takým obrovským posolstvom čakal aj oveľa oveľa lepšie dialógy. To ma naozaj nemilo prekvapilo... S tým obrovským hodnotením sa teda moc nestotožňujem, hoci to malo naozaj vynikajúci scenár. No ale nie je dôležitá len samotná kostra, ale aj aranžmá, ktoré v tomto prípade pôsobilo dosť slabučko... ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Červenobílého tlouštíka, kterého si jednoho dne vymysleli u Coca-Coly, fakt nesnáším, protože je rozpínavější než guma u jeho červených tepláků. Proto jsem si nemyslel, že by mě mohl bavit pohled do jeho minulosti, která musela být logicky stejně zmanipulovaná jako život největšího z tesařů. A ejhle, mýlil jsem se. Španělé přišli s parádní animací, skvělým příběhem a výbornými postavami a já jsem si to naprosto užíval. Fakt dobrá práce. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Co začne jako tradičně ukecaný a rozjívený animák, pokračuje jako zimní pohádka, která umí v pravou chvíli zmlknout a jen nechat fungovat interakci pár hlavních postav a kouzlo zasněženého lesa. A to nemluvím o poslední třetině, kdy se mi nejednou po tvářích koulely slzy jako hrachy. Nechápu, jak se mnou takhle nenápadná vánoční ochutnávka dokázala zdánlivě bez potíží vytřít celou emocionální podlahu. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Podobně kreativní a zábavné bývaly Pixar filmy. Jenže Pixar usnul na vavřínech a dávno není králem animáků. Klaus je v jádru jednoduchý příběh o nápravě jednoho rozmazleného syna boháče, ale podaný tak nenásilně a nevtíravě, že si ho prostě musíte zamilovat. Na druhou stranu má všechny klasické neduhy jednoduchého příběhu a podivné chování postav, takže jsem někdy obracel oči v sloup. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • Původně měli Sámové (Laponci) ve filmu mluvit také anglicky, ale tvůrci filmu tuto skutečnost přehodnotili, a proto nakonec mluví svým vlastním jazykem. (mi-ib)
  • Neda Margrethe Labba, ktorá nahovorila laponské dievča Márgu, nehovorí po anglicky. Režisér Sergio Pablos tak cestoval za ňou do nórskeho Tromsø, kde s ňou nahral všetky jej výstupy. (megajalec)
  • Fiktivní město jménem Smeerensburg je založeno na skutečné usedlosti Smeerenburg na Špicberkách, která byla v 17. století prosperujícím velrybářským městečkem. (mi-ib)

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama