Reklama

Reklama

Rod Draka - Série 2 (2024) (série)


Rudá setba (S02E07)

(epizoda)
  • USA The Red Sowing

Obsahy(1)

Rhaenyra se snaží získat výhodu neobvyklými prostředky a Daemon naléhá na mladého lorda, aby povýšil jeho muže. (Max)

Recenze (31)

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Poprvé za tuhle řadu čirý nadšení, emoce a ve finále trochu i brada na zemi. Pořád to teda nebylo tak báječně vygradovaný jako ty nejlepší epizody Hry o trůny ani první série Rodu draka, je vidět, že Sapochnik prostě chybí, a taky zase vystrčila růžky jistá zkratkovitost, ale hej, když tvůrci nechají draky řádit, je z toho prostě podívaná jako žádná jiná. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je super, že se něco děje, ale přijde mi, že většina lidí si tu ujíždí na tom, že někdo dal velký CGI rozpočet na draky, takže to přirovnávají k vrcholům GoT. To však nebylo o velkých CGI orgijích, ale o intrikách a skvělých postavách. Tady je furt Daemon na tripu, Alicent dělá zas nějaké píčoviny, Jace měl klasicky jeden dialog a pak táhnul někam do prdele. Jako tenhle díl je mimo dračích jezdců zas jenom vata. Úvodní scéna a finále jsou super, ale pokud tahle série bude fakt jen o nových jezdcích a ještě babyvraždě, tak to potěš. Protože se tam jinak furt nic zvláštního neděje a to už zbývá jen jeden díl. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně! Po dvou slabších dílech, které mě i tak pořád dokázali bavit, tak přichází předposlední epizoda, která je perfektní. Daemonova linka poprvé za celou dobu v druhé sérii je super a vidím kam to tvůrci vedou tuhle postavu. Sice to má svoje mouchy a v předchozích dílech to nebylo ono, ale teď se mi to líbí. Rhaenyra se nadále snaží získat dračí jezdce a tady taky to dostálo svého posunu a jsem za to strašně rád. Pasáž s Vermithorem mi brala dech a přiznám se, že je to poprvé za celou dobu od dob Hry o trůny, kdy jsem měl z draka strach a respekt zároveň. Tahle pasáž se povedla na výbornou. No a konec (ačkoliv jednu věc jsem nepochopil, ale to je jedno) mi nadělil husinu a obrovský nadšení. Poslední záběr je krásnou perlou za touto epizodou a já už se netrpělivě nemůžu dočkat dalšího pondělí, kdy dorazí finále druhé série. Těším se. :) ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po neprávem zatraceném předešlém filler dílu do modrých čísel jsem se v prvních 20 minutách téhle epky obával obdobného ražení, ona si ale právem zasluhuje konečně zase tak nabubřelé přijetí, protože závěrečných cca čtvrt hodinky je vizuální skvost, v němž je vidět, proč se série musela pokrátit o dvě epky, aby bylo dost financí na to, co je na tomhle seriálu nejdůležitější - draci! ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uvodna scena so striebornym i zlatym na plazi bol "plagatovy". :) Potesila i vymena medzi Jace-om a matkou a je dobre, ze chalanisko nie je hlupak. Napad vnutknuvsi Rhaenyre "spionkou" s bastardmi sme mnohi uplne jasne videli uz v minulom dieli. Tiez katarzicke vycistenie hlavy kralovny vdovy, ktora vediac, ze udalosti uz nevie ovplyvnovat, a tak rozjima v prirode, mal super atmosferu. Dala sa ocakavat i reakcia radu "chovatelov drakov" a som rad, ze to tam zapojili. Ich rozhorcenie presne odpovedalo takemuto "progresivnemu" rieseniu. :) Celej epizode vsak vladne jednoznacne epicky zjav obrovskeho bronzoveho draka Vermithora a masakrane "vyberove konanie". Ako "hlupy Kubo" k drakovi prisiel sice vnimam ako komedialnu facku, ale zaver bol opat uzasny a treba uznat, ze uveritelnejsich a roznorodejsich drakov doteraz neponukol nik. Pecka. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po nějaké době epizoda na plný počet. Asi by nedávalo smysl, kdyby draka získal úplně někdo nový. Museli to být ti, které jsme nenápadně sledovali celou druhou řadu. A já jsem za to rád, poslední patnáctiminutovka vlastně zachránila celý díl - skvěle natočené a hrála i slušná hudba. Ještě oceňuji malinkého prcka, který si rozhodně nenechá srát na hlavu, a Daemonovi to pořádně ukázal. ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Draci jsou perfektní! Konečně jsme si jich taky trošku užili… Oproti GoT je děj a události poněkud čitelnější. Hodně mě zaujal mladý dědic Říčních krajin. Jeho postava mě baví úplně nejvíc a doufám, že se bude ještě vyvíjet. Daemon má stále halucinace… Alicent si zajela na dovolenou, Aegon se snaží zmátořit a Rhaenyra osedlat své draky. Zaujalo mě několik krásných záběrů, Targaryenský táboráček a úvodní scéna. I tentokrát se hodně mluvilo, ale snad poprvé mám pocit, že mluvení mělo smysl a posouvalo děj alespoň trošku kupředu. Hodně mě to navnadilo na poslední díl. ()

oldy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prní půlka začíná s novým dračím jezdcem a shánění dalších. Druhá půlka je o dost lepší. Hlavně posledních 15-20 minut. Kdy si draci začnou vybírat jezdce z davu lidí. Jo draci vypadají dost dobře. Jsem zvědav jestli v posledním díle budou jatka nebo to vyřeší politicky :)  Celkově jeden z lepších dílů druhé řady. ()

Lina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi tentokrát půjdu dost proti ostatním hodnocením. Velice pozitivní samozřejmě je, že se konečně začalo něco dít a došlo na draky se vším všudy, v tomhle směru se rozhodně nešetřilo. Takže se přece jen dočkali ti, kdo seriál sledují hlavně kvůli nim, a bylo na co se podívat. Dala bych 4*, ale ve věci, kterou většina lidí vůbec neřeší, mám další výhradu, a proto jdu za sebe níž. Celkový dojem dokážu popsat jenom přes spoilery. Už ve Hře o trůny se režisér a scénáristé kdovíproč bavili ponižováním Jona Sněha. Daemon sice není právě kladná postava, jenže dopadl stejně a jako postava se tu už změnil na chudáka, od kterého se nic pořádného nečeká. Tentokrát ho v Harrenově shodili až na dno. Proto za jednání s mladým lordem Tullym a s říčními pány, kdy by na spoustu odbojných řečí stačilo jednoduše předvést draka, musím ubrat. Bylo to totiž ještě horší než dějová vata v předchozích dílech.  Corlys Velaryon se zatím ke svým synům moc nezná. V původní verzi je naopak oba přivedl ke královně právě on, i když oficiálně jako svoje vnuky, nemanželské syny Laenora Velaryona (prvního Rhaenyřina manžela, toho, kterého Daemon odklidil). A protože Seasmoke předtím patřil Laenorovi, zůstala změna jezdce v rodině. O ovládnutí draka se v knížce pokoušel i druhý bratr. Neuspěl, ale přežil, tady to vzdal rovnou. Princ Jacaerys je proti plánu zkoušet najít jezdce mimo urozené rody, i když v předloze je tak hledal sám. Rhaenyře odmlouvají i stájníci draků. Takže tenhle nápad se od začátku prezentuje spíš jako špatný, přitom - spoiler - v původní verzi byl výsledek tak 50:50, protože se do něj počítal i Addam (tady se ale karty rozdávají trochu jinak). Další kandidáti z Dračího kamene se moc nehrnou, a tak se (zase na rozdíl od předlohy) verbují až v hlavním městě. Rhaenyra je přivede Vermithorovi všechny najednou. Místo titulů a pozemků jim slibuje nekrvavé vítězství ve válce a vysvětluje, že si mají získat druhého nejzuřivějšího draka na světě. Užitečnou radu nebo svoji podporu jim nedá. Upřímně, vypadá to, jako by se jich spíš chtěla zbavit. Přesto se najde dobrovolník a teprve potom, co se drak na něm i na dalších kandidátech vyřádí, jde do první linie Hugh. Vlastně se nabídne jako oběť a drak, co právě poobědval, se s ním nakonec spřátelí. Ulf na útěku neprojeví ani zdaleka tolik odvahy. Má ale štěstí, potká Stříbrokřídlou a ta si ho vybere nejspíš z nudy. Pak výlet nezkušeného dračího jezdce do hlavního města. Vypadá to, že scénáristé chtěli prostě tohle téma vyřídit hromadně. Vždyť se najdou fantasy a pohádky, kde osedlávání draků najdete zpracované i líp. Ale pokud nechcete řešit tyhle detaily, je to samozřejmě na pohled opradu něco, zvlášť v kontrastu k předchozím dílům.  Alicent si zatím vyjede na osamělý výlet, ještě není jasné proč. Ale to, co si za mě tentokrát opravdu drží kvalitu, je scéna z Rudé bašty, kdy Aegona podpírá dokonce i Larys. Ta byla výborná a nikdo ani nemusel mávat mečem. ()

Reklama

Reklama