Reklama

Reklama

Rod Draka - Série 1

(série)
Trailer
USA, 2022, 10 h 4 min (Minutáž: 51–67 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Milly Alcock, Emily Carey (více)
(další profese)

Epizody(10)

Videa (20)

Trailer

Recenze (141)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Syndrom Game of Thrones je zřejmě dědičnej. A tak divák sleduje, kterak mezi sebou incestní rod intrikuje, zrazuje a manipuluje, ale přitom vlastně není svědkem ničeho zajímavýho. Aneb když seriál začíná bejt dobrej výhradně ve chvílích, kdy dochází k nečekaným, často brutálním či zbytečným zvratům, kde všechno před nimi a po nich je jenom kvadrilion dialogů či nudnejch scén, který nestaví ani charaktery, ani svět, ale prostě jsou, aby k tomu zvratu mohlo časem dojít. To se víc vyplatí pustit si stokrát Dunu nebo LOTR, kterými se beztak R.R. Martin hojně inspiruje, ale jsou scénářem i režií o předalekou galaxii jinde, než trávit čas u něčeho, co existuje jenom z popularity původní tvorby, která sama o sobě už v posledních řadách musela bejt vycucávaná z prstu, aby všem zúčastněným zaplatila účty na roky dopředu. House of the Dragon je vyprázdněnej soubor předobrazů, kde se zase hraje o trůny - akorát tam se to aspoň sekalo, řezalo, bodalo a mlátilo! ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[54%] Máme tu prequel k Hře o trůny … No, tak já nevím jak mám začít. Zkusím to … Hru o trůny mám rád, sice nejsem až tak velký fanda toho seriálu, 2 a 3 série mi přišla pozvolnější, knihy jsem nečetl, ale svoji hmatatelnou úroveň a nezapomenutelné scény to má opravdu prvotřídní. Dokonce mě bavila i ta poslední, osmá a dle spousty diváků kontroverzní řada. Tenhle související seriál Rod draka měl sakra velký potenciál, první epizoda mě bavila, jenže pak to začalo mít docela dost hluchých míst a v podstatě jsem to celé odzíval a sledoval jen ze setrvačnosti. Pár dobrých scén to mělo, ale na GOT to nemá ani náhodou. Zpočátku mě pár herců bavilo, jenže pak už mě jejich osudy, chabé charaktery ani motivy jejich počínání nebavily. Rozpočet byl asi slušný, pěkně to vypadalo včetně draků, ale to je asi tak všechno. Jak říkám, potenciál to mělo, tak ve výsledku ten slabší průměr z toho vidím, úplná sračka to nebyla, ale čekal jsem víc … ()

Reklama

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Už dlho ma nesklamalo filmové dielo tak, ako Rod draka. Divák ho musí porovnávať s Hrou o tróny, ktorej som po tomto seriáli musela zdvihnúť pôvodné hodnotenie zo štyroch na päť bodov. Prečo to sklamanie? Seriál ťaží práve z úspechu megaseriálu, ale nedokáže sa mu ani zďaleka priblížiť - od slabého hereckého obsadenia, v polovice série nezmyselne zmeneného za "staršie" verzie hrdinov. Vo všeobecnosti tu chýba výrazná (výrazné) herecké postavy, ktoré by dej ťahali dopredu. Dialógy sú rozťahané a musíme si zvyknúť, že cieľom je vydať princeznú. Donekonečna. Draci odviedli svoju prácu dobre, ale aj tak nedokázali vyplniť deravý scenár založený na intrigách, ktoré nudia. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

na jednu stranu mě baví a na tu druhou mě překvapují komentáře zhrzených fanoušků, kritizující, že nedostali další GoT, kde jedna epická bitva střídá druhou a v každé epizodě jsou minimálně dva až deset zvratů (nemluvě kritice časového skoku o kterém se vědělo dopředu). Ono to dost možná bude tím, že Rod Draka ani nechtěl být a neměl být novou Hrou o trůny (minimálně ne v první řadě) a za mě tvůrci přinesli přesně to co slíbili. Jde se hodně po postavách, které se postupně rozestavují na pomyslné šachovnici, nic tu není černobílé, hodně se mluví, intrikaří a politikaří a mě osobně tyhle středověké čachry dost bavili. Tu a tam samozřejmě vykoukne drak a ač tady nebyly tyhle ambice, mimoděk se objeví i nějaká ta scéna která se vryje spolehlivě do paměti. Rod draka není bez chybičky, ale to koneckonců nebyl ani start (a konec) "trůnů" . Konec velmi slušně navnadil na budoucí děj a s konstatováním, že Drak v prvním kole porazil i přes nedostatky prsten se budu těšit na další řadu...85% ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc domů, málo draků.... můj hlavní problém netkví v tom, že by tenhle spin-off nebyl kvalitní; to určitě ne. House of the Dragon však staví na všem, čím mě Hra o trůny odjakživa srala nejvíc – na politikaření a nekonečným žvanění o ničem. Tenhle fikční svět mě zkrátka nikdy nebavil a nikdy snad bavit ani nebude.... zarytý fanoušci Game of Thrones to ale nejspíš budou milovat no matter what. ()

Galerie (676)

Zajímavosti (29)

  • Fanouškům Hry o trůny (od r. 2011) může Lord Jason (Jefferson Hall) spolu se svým dvojčetem Tylandem (Jefferson Hall) připadat povědomě. Je to dáno tím, že herec Jefferson Hall se objevil jako Ser Hugh z Vale ve dvou epizodách 1. série Hry o trůny. (Veskoslav)
  • Když Alicent (Olivia Cooke) opustí Malou radu, aby pozdravila Rhaenyru (Emma D'Arcy), je zastavena a mluví se serem Errykem (Elliott Tittensor), přičemž si ho splete s jeho dvojčetem serem Arrykem (Luke Tittensor). Předznamenává tím, jak identičtí jsou, a jejich boj později. V knihách, když začne civilní válka, jsou dvojčata rozdělena: Ser Erryk s princeznou Rhaenyrou a Ser Arryk s královnu Alicent. Později spolu bojují na znepřátelených stranách a společně umírají. Zpěváci ve Westerosu prý napsali píseň o tomto souboji. (mikki089)
  • Název této epizody pochází ze vznešených slov rodu Hightowerů. (mikki089)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama