Reklama

Reklama

Rod Draka - Série 1

(série)
Trailer
USA, 2022, 10 h 4 min (Minutáž: 51–67 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Milly Alcock, Emily Carey (více)
(další profese)

Epizody(10)

Videa (20)

Trailer

Recenze (141)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

na jednu stranu mě baví a na tu druhou mě překvapují komentáře zhrzených fanoušků, kritizující, že nedostali další GoT, kde jedna epická bitva střídá druhou a v každé epizodě jsou minimálně dva až deset zvratů (nemluvě kritice časového skoku o kterém se vědělo dopředu). Ono to dost možná bude tím, že Rod Draka ani nechtěl být a neměl být novou Hrou o trůny (minimálně ne v první řadě) a za mě tvůrci přinesli přesně to co slíbili. Jde se hodně po postavách, které se postupně rozestavují na pomyslné šachovnici, nic tu není černobílé, hodně se mluví, intrikaří a politikaří a mě osobně tyhle středověké čachry dost bavili. Tu a tam samozřejmě vykoukne drak a ač tady nebyly tyhle ambice, mimoděk se objeví i nějaká ta scéna která se vryje spolehlivě do paměti. Rod draka není bez chybičky, ale to koneckonců nebyl ani start (a konec) "trůnů" . Konec velmi slušně navnadil na budoucí děj a s konstatováním, že Drak v prvním kole porazil i přes nedostatky prsten se budu těšit na další řadu...85% ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

HBO se rozhodlo ještě malinko poždímat 10 let starý fenomén zvaný Hra o trůny a přišlo s kampaní jak prodat spíš-off. Cílem logicky bylo nalákat tu obří základnu fanoušků na ten samý koláč, jen s jinou příchutí. Co ale HBO naservírovalo, má společného s “trůny” max grafiku a znělku úvodních titulků. Vše ostatní je od základu špatně. 1) naprosto otřesný casting… naprosto žádní charismatičtí herci/postavy (zapomeňte na šílenství okolo “Bastarda”), nemluvě o tom debilním přeobsazování některých postav (prostě někdo stárne pomalu, někdo raketovou rychlostí, někdo vůbec ne ;)) 2) zcela nezvládnutá linie vyprávění = děj se zaměřuje do bolestivým detailů na neskutečné kraviny a klíčové momenty přeskáče během pár minut. Pak ty dějové skoky v čase… a kdyby jen jednou. 3) brutální nuda. “Trůny” také měli své vlažné momenty, ale vyvažovala je řezničina a plivance do tváře americké prudérie (první řady “Trůnu” byly skoro jako porno dějem). Tady se většinu času neděje nic. Tuna postav. Všichni žvaní. Co se natahuje doslova extra (asi úchylka režiséra) jsou porody, svatby a pohřby. A když už se doplazíme k závěru epizody, má jeden pocit, jako kdyby se vlastně díval deset hodin dlouhou upoutávku na druhou řadu, kde “to” teprve začne. Podrobněji u jednotlivých epizod. Pozn: AppleCore to trefil dokonale. ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Syndrom Game of Thrones je zřejmě dědičnej. A tak divák sleduje, kterak mezi sebou incestní rod intrikuje, zrazuje a manipuluje, ale přitom vlastně není svědkem ničeho zajímavýho. Aneb když seriál začíná bejt dobrej výhradně ve chvílích, kdy dochází k nečekaným, často brutálním či zbytečným zvratům, kde všechno před nimi a po nich je jenom kvadrilion dialogů či nudnejch scén, který nestaví ani charaktery, ani svět, ale prostě jsou, aby k tomu zvratu mohlo časem dojít. To se víc vyplatí pustit si stokrát Dunu nebo LOTR, kterými se beztak R.R. Martin hojně inspiruje, ale jsou scénářem i režií o předalekou galaxii jinde, než trávit čas u něčeho, co existuje jenom z popularity původní tvorby, která sama o sobě už v posledních řadách musela bejt vycucávaná z prstu, aby všem zúčastněným zaplatila účty na roky dopředu. House of the Dragon je vyprázdněnej soubor předobrazů, kde se zase hraje o trůny - akorát tam se to aspoň sekalo, řezalo, bodalo a mlátilo! ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Hmm, tak jak začít. Asi tím, že napoprvý se mi ani Hra o trůny nelíbila, musel sem si dát pár let odstup a jje to pro mě najednou top seroš. Momentálně síždíme po 3. celej seroš. Z toho důvodu sem se hodně těšil na jakési pokračování parádně nadupané fantasy plné dokonale napsaných postav. A čehože sem se dočkal? Asi tak 9 detailních záběrů na rodící ženy, což fakt jako kurva nechceš, když se chceš dívat na dobrodružnej seriál. Takže o porodech toho vím mnohem víc než dřív, což ale asi není uplně skvělý. No a pak sem se taky dočkal dokonalé rasové vyváženosti, takže i mistři Targgariáni (bonďáci jak Brno)musej být prostěčernoši, inak by se asi ten Svět dočista posral. Dějově mi to nestačilo. Akčních momentů tady bylo taky pomálu a že bych vypíchnul nějakou postavu?To ani nevím kterou. Prostě hoooodně slaboučkej odvar dokonalýho seroš. Tohle není ta správná cesta... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

House of the Dragon na můj vkus příliš dlouho, táhle a nedostatečně obratně řeší intriky, mocenské boje a psychologickou válku hlavních hrdinů. Jde to mnohdy až do takového extrému, že to defacto "odnese" třeba celá jedna epizoda. A sledování hodiny zadumaných pohledů v potemnělých (sic fantasticky aranžovaných) kulisách není to, proč máme svět GoT tak rádi. Chybí vyváženost, chybí silné postavy, na kterých by se celý příběh nesl a když už tady konečně nějaká je, či se utváří, tak je znásilněna výměnou hlavního protagonisty. Což je další velký problém, který nebyl uchopen vůbec dobře. Pravdou však zůstává, že HoD solidně kopíruje i trademarky, které fungovaly dobře od začátku. Umí místy udělat sevřenou atmosféru, postava Daemona je absolutně na vrcholu a když to rozparádí draci, také to stojí za to. Vzhledem k tomu, jak končí jednička, by mohla být dvojka konečně to pravé ořechové s cca trojnásobným rozpočtem oproti staršímu bratříčkovi. Celkově je jednička překvapivě spíše komorní a chybí jakkoliv velkolepá bitva. ()

Galerie (676)

Zajímavosti (29)

  • Epizoda se odehrává šest měsíců po událostech předchozí epizody. (Arigato)
  • Koruna, která Viserysovi (Paddy Considine) spadla z hlavy, byl omyl při natáčení. Režisérovi se líbilo Mattovo (Daemon) gesto, když Paddy korunu zvedl, a tak scéna byla ponechána v seriálu. (mikki089)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama