Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Viserys pořádá turnaj na počest narození svého druhého dítěte. Rhaenyra vítá strýce Daemona zpátky v Rudé baště. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (180)

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Velkolepý návrat k tomu, co Hru o trůny poprvé udělalo tolik populární. Prolog vás vcucne, během následné představovačky postav si každou zamilujete, a první pohyby figurkami po šachovnici ve druhé polovině pilotu vás zaháčkují takovým způsobem, že vaše pondělky budou v následujících pár letech opět ve znamení jediné věci – hltání každičkého momentu, který vám tvůrci seriálu spolu s G. R. R. Martinem v tomhle světě naservírují. Chybělo mi to a jsem moc rád, že se to vrací v takhle líbezném stylu. Více zde. 9/10 ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úžasný návrat v jaký jsme doufali! Původní seriál Hra o trůny před třemi lety neskončila úplně nejlíp a mnoho diváků po závěrečné řadě zanevřela nad celým seriálem. Dnes se ale píše rok 2022 a HBO nám přináší první spin-off jménem Rod Draka. A jak zatím seriál působí po první epizodě? Je to super! Hned na první pohled jde vidět, že HBO do seriálu nasypalo výrazně více peněz než do původního seriálu a jde to znát. Efekty působí propracovaněji a celkově na vizuální efekty nejde nadávat. Samotní draci sice nejsou pořád dokonalí, ale je to pořád televizní tvorba, která se posouvá kupředu a není pochyb, že za pár let budou seriály na stejné úrovni jako filmy. Přeci jenom si musíme uvědomit, že peníze se více a více investují. Ale zpátky k hlavnímu tématu. Rod Draka dělá přesně to, co by měla Hra o trůny dělat. Propracované dialogy, zajímavé postavy, intriky. Původní seriál v tomto exceloval a ve své nejlepší formě patřil k tomu nejlepšímu co na televizních obrazovkách diváci mohli spatřit. Rod Draka směřuje k tomu, aby se stal pravým nástupcem svého staršího bráchy. A když do toho započítáte výborného režiséra Miquela Sapochnika s kameramanem Fabianem Wagnerem (dělali společně Bitvu bastardů) a skladatele Ramina Djawadiho (jeho hudba je pořád vynikající a při závěrečných titulcích, kdy začne hrát původní hudba ze Hry o trůny jsem měl skoro slzy na krajíčku), tak se není popravdě čeho bát. Seriál začal parádně a je jen otázka jestli se zbytek epizod povede. Já osobně jsem znova zamilovaný a po zpackané osmé řadě Hry o trůny jsem nadšený. Nemůžu se dočkat dalších dílů! ()

Reklama

JamesConnorG 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9/10. - Na úvod chci zmínit, že jsem si předešlí hlavní seriál Hra o Trůny neskutečně v hloubi srdce zamiloval. Naprosto miluji tu výpravu, rozsáhlí fantasy svět, propracovaný příběh, ale především hlavně postavy. Ve směs všechny postavy byli napsány skvěle, miluji je a Jon a Tyrion mi v srdci zůstanou navždy. Upřímně se přiznám. že jsem na Rod Draka neměl obrovský hype a vrhnul jsem se na něj až po 3 vydaných epizodách. Udělal jsem chybu? Drží se prequel stejné kvality jako předešlí seriál? Naplnil první díl veškerá má očekávání? ANO. První část se zatím drží ve duchu první série originálu a nic víc jsem nepotřeboval. Máme tu fungující vládu Targaryenu, skvěle napsané postavy, překrásný svět, který už dost dobře známe a slušné vypravování děje. Rhaenyra pro mě zatím vede jako TOP postava a naprosto žeru její charakter a baví mě její příběh. Ze začátku seriálu jsem dost příjemně překvapen. ()

Pichloza 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hra o trůny je zpět a myslím že to začíná skvěle(ne perfektně, ale skvěle). Rod Draka zatím používá to nejlepší co bylo na původním seriálu(politika, intriky, vztahy v rodině, charakterově šedé postavy) a všechno to zabaluje do opět skvělého vizuálu a epické hudby Djawadiho. Jediné co bych vytknul a v čem souhlasím s Nevkou je postava Deamona. Ačkoliv je Matt Smith v roli Deamona Targaryena skvělý a správně odporný jeho linka mi přišla až moc rychlá a přál bych jí o něco větší péči a pomalejší tempo. To samé bych si i přál u linky těhotné královny a jejího syna. I tak mám obrovskou radost a doufám že časem tenhe seriál neskončí stejně jako jeho předchůdce. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

běžně nekomentuji jednotlivé epizody, ale tady udělám výjimku. možná nejde o nejlepší rozjezd série všech dob, ale nekriticky přiznávám, že mi tenhle svět sakra chyběl a i když sem byl trochu skeptický, protože trailery mě nedokázaly naplno vtáhnout, užil sem si tenhle rozjezd na maximum se všemi jeho plusy a mínusy. Je tu navíc velká šance, že tohle tvůrci nezazdí jako trůny, protože v tomhle případě mají všechno co potřebují až do narození Deanerys...85% ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Viserys (Paddy Considine) je uváděn se všemi tituly, tedy „Král Andalů, Rhoynarů a Prvních lidí“. Hra o trůny (od r. 2011) obvykle vynechávala zmínku o Rhoynarech, protože byl Dorne představen až ve 4. sérii a scenáristé si zpočátku nebyli ani jisti, zda se vůbec někdy v seriálu objeví. (Arigato)
  • Prvá epizóda lámala rekordy sledovanosti, za prvých 24 hodín si ju pozrelo viac ako 10 miliónov divákov. V niektorých krajinách pre masívny záujem vidieť ju hneď po zverejnení padali servery. (krasomama)
  • Mnoho scén z ulic Králova přístaviště bylo natáčeno ve španělském městě Cáceres, které bylo již dříve využito pro natáčení Hry o trůny (od r. 2011), počínaje sedmou sérií. (Arigato)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno