Reklama

Reklama

Rod Draka

(seriál)
  • USA House of the Dragon (více)
Trailer 3
USA, (2022–2025), 26 h 39 min (Minutáž: 51–70 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Milly Alcock, Emily Carey (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(26)

Seriál, odehrávající se 200 let před událostmi Hry o trůny, zachycuje Targaryeny vládnoucí Sedmi královstvím, ale také vlastní rod na pokraji občanské války. Ještě před narozením syna šokuje král Viserys celou říši prohlášením, že jeho dcera Rhaenyra se stane nástupcem trůnu. Jakmile se narodí zdravý syn, události rychle naberou nový směr a mnozí spřádají plány, které by princezně znemožnily usednout na Železný trůn. S intrikami na obou stranách a říší na hraně zániku zažijete vzestup a pád Rodu Draka. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele kubas369 k tomuto seriálu (21)

Rod Draka (2022) 

8/10. Zatím. První série 85%. Druhá série 80%. ()

Série 1 (2022) (S01) 

8.5/10. Ano, návrat do Zapadozemí se povedl. Líbí se mi, že narozdíl od Hry o trůny, zde nemám nikoho komu bych fandil, všichni mne do určité míry serou, což je hodně osvěžující. Nebýt nesmyslných děr ve vyprávění v podobě velkých časových skoků, byl bych ještě nadšenější. Klidně první série mohla mít třeba jen šest epizod a věnovat se dospívání obou královen. ()

Potomci draka (2022) (S01E01) 

8.5/10. Je super být zpět v Zapadozemí. Tohle je hodně dobrá první epizoda, organický jsou nám představeny hlavní figury a základní problém. Smith a Considine jsou výborná volba. ()

Nezvedený princ (2022) (S01E02) 

8/10. Ano, je jí 12 ale kdyby myslel hlavou, tak si vezme ji a spoustu věcí se vyřeší. Bohužel stejně jako Robb Stark mysli něčím jiným a kvůli tomu poteče krev. ()

Reklama

Druhý svého jména (2022) (S01E03) 

8/10. Šťavňaťoučké intriky totálně sprzní poslední nesmyslná desetiminutovka. ()

Král Úzkého moře (2022) (S01E04) 

8.5/10. Otto přetáhnul strunu. Král má dvě reálné možnosti aby zabranil budoucímu rozvratu. Provdat dceru bratrovi anebo svého prvorozeného syna jmenovat svým nástupcem a on udělá co? Nechá to dál hnít. Výstavba postav sice není na Martinově levlu ale není to daleko. ()

Osvítíme cestu (2022) (S01E05) 

8/10. Trochu divný konec jinak opět výborně vystavěné epizody. Zvrat, který moc nefunguje. I to zatvrzení královny vůči princezně je takové uspěchané, jasný lhala jí do očí ale to s tebe hned nedělá nepřítele na život a na smrt. Chtělo by to více podnětů k těm zeleným šatům. ()

Princezna a královna (2022) (S01E06) 

7/10. Přichází velký časový skok a hodně to seriálu ublíží. Prostě tam spoustu věcí chybí a je to hodně cítit. Proč, nemají alespoň jedno dítě spolu jak se vlastně se Strongem dala dohromady, když měla na výběr, tak na něho nepřišla řeč a teď s nim má tři děti, atd. Prostě je ta díra moc velká a na tenhle druh seriálu, který si zakládá na principech důkladné výstavby, je to hodně špatné rozhodnutí. Za to jsme dostali prvotřídního psychouše. ()

Náplavomarka (2022) (S01E07) 

8/10. Díl, který nadále trpí nesmyslnou desetiletou dírou. Umřou zde totiž poměrně zajímavé postavy ale divákovi to je v podstatě jedno, protože neměl prostor do nich citově investovat. Děti jsou v pochopitelném rozporu, i když ten taky není pořádně prokreslen ale alespoň hýbou dějem. Za to je čas v naprosté tmě pozorovat několika minutové zkrocení draka, naprosto zbytečné. ()

Pán přílivů (2022) (S01E08) 

9/10. Další skok v čase, tentokráte ne tak bolestivý. Postava krále v podání nekompromisního Considineho se v klidu zařadí mezi nejlepší tragické postavy v historii filmu. ()

Zelená rada (2022) (S01E09) 

8/10. Takže po tom všem se to spustí díky blouznění umírajícího může. Otto by to zkusil tak jako tak, ale asi by neměl na své straně královnu. S těch všech možných kandidátů na trůn je tohle ta nejhorší volba a sám to o sobě ví. Úplný konec je prostě stupidní, nejprve zabije desítky nevinných lidí, potom neukončí válku, hned v počátku, jediným příkazem a odletí, jako WTF. To se k nim mohla hned přidat. ()

Černá královna (2022) (S01E10) 

8/10. Co mají pořád s těma porodama? Na deset epizod jich tady je nějak moc. Jinak válka začala a říše se začíná drolit, celkově velký příslib do budoucna. Jak to teda je s inteligencí těch draků? Tady se chovají spíš jako zvířata v původním seriálu drak chápe spojení mezi trůnem a tím vším co se kolem něho děje. ()

Série 2 (2024) (S02) 

8/10. Celá série je sice kvalitní ale přece jen zdlouhavá výstavba pro budoucnost, bez nějaké větší odměny za trpělivost. Tak se snad v té třetí konečně dočkáme odměny v podobě pořádné epiky. ()

Syn za syna (2024) (S02E01) 

9/10. Pěkně zvostra hned od začátku. To je tak, když pošleš dělat práci profesionálů dva dementy. Začátek s pohledem na Zimohrad zahřál u srdce. ()

Rhaenyra krutá (2024) (S02E02) 

8.5/10. Pořád jen oťukávání před bouří. Vlastně nevím který bratr byl který. ()

Hořící mlýn (2024) (S02E03) 

8/10. Chlapy cítí krev, matky se snaží tento rozjetý vlak nějak přibrzdit. Jatka jsou nevyhnutelná. Daemonovi začíná jeho neklidná duše nakopavat zadek. ()

Rudý drak a zlato (2024) (S02E04) 

9/10. Tanec draků započal, šílenství už nic nezastaví. A to jsem si tu původně chtěl trochu stěžovat, že už to trochu nesmyslně přešlapuje na místě. Jinak to byla dost očividná past. ()

Regent (2024) (S02E05) 

7/10. Tohle je hodně prázdná epizoda, tady se doopravdy stalo hrozně málo. Všichni jsou nějaký zaseklý a fakt mne začíná iritovat jak se všichni točí pořád v tom jednom už nefunkčním kolečku. ()

Prostý lid (2024) (S02E06) 

7/10. Tak jak to s těmi Draky je? Chvíli se chová jako zvíře, chvíli jako velice inteligentní tvor. Teď si ještě ke všemu budou vybírat jezdce, tady si někdo spletl franšízu tohle není svět Eragona, i když tam to propojení mezi drakem a jezdcem dávalo větší smysl. Rozpoutat chaos v hlavním městě chytrý nápad. ()

Rudá setba (2024) (S02E07) 

8/10. Vybírání bylo super a je to zajímavý nápad, který konečně alespoň nějak prohlubuje mytologii okolo draků. A mladý Tully si to zandal na pána. ()

Související novinky

Třetí řada Euforie přece jen dorazí

Třetí řada Euforie přece jen dorazí

16.07.2024

Jen pár měsíců nazpět jste se u nás mohli dočíst, že plánovaná třetí řada veleúspěšné Euforie se zmítá v problémech a není zdaleka jisté, jestli se vůbec na druhou sérii bude nějak navazovat a příběh… (více)

Rod draka přiletí i se třetí sérií

Rod draka přiletí i se třetí sérií

18.06.2024

Jsou zprávy, které sice nejsou nikterak překvapivé, o to víc ale potěší. Žhavými intrikami a ještě žhavějšími bitvami natřískaný Rod draka je obřím hitem - pilot první série dodnes zůstává… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama