Reklama

Reklama

Awoken

Horor / Mysteriózní / Thriller
Austrálie, 2019, 88 min

Obsahy(1)

Studentka medicíny Karla (Sara West) se snaží vyléčit svého bratra, který trpí vzácnou spánkovou poruchou (FFI). Jakmile ale spolu se dvěma přáteli zahájí novou experimentální léčbu, Carla zjišťuje, že spánková porucha není to jediné, co je s jejím bratrem v nepořádku. (CharlieSs)

Recenze (57)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Malo to niečo do seba, ľakačky celkom fungovali plus bola dobre nastavená atmosféra tej úzkosti a celej šialenosti. Nič extra, priemer, ale dá sa to pozrieť, hoci ten koniec bol taký biednejší. Inak tu z 3 komentárov už traja ľudia použili pojem "žánrové klišé". Ako vážení, keď už od seba opisujete, tak aspoň sa skúste použiť synonymum - tu má pre vás na začiatok pomôcku: https://www.slovnik-synonym.cz/ ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Průměrný horor o posedlosti démonem využívajícím hranici mezi spánkem a bděním, aby mohl proniknout do hostitelova těla. Popravdě Noční můra byla zábavnější a Vymítač ďábla děsivější, na něhož si tvůrci neodpustili odkaz v podobě pavoučí chůze. Raději bych místo prapodivného démonka uvítal některého z korunních princů Pekla, nebo astrálního démona inkuba. Na druhou stranu jejich vymítání by bylo mnohem těžší, než číst pár úryvků z Bible a prosit hostitele, by se démonovi postavil. Osobně jsem pak měl problém s nesympatickými postavami v čele s odpudivou Sarou Westovou. Nijak objevný příběh mohl alespoň vsadit na tajuplné prostředí podzemní laboratoře a atmosféru, jenže tu zazdily trapné lekačky v podobě třískání do piana. Strašení tedy mizerné, speciální efekty neomračující, masky ucházející, ale bez větší fantazie, a hlavní hrdinka ochotná obětovat i přítele. Australané se tentokrát moc nevytáhli. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak neviem, veľa hororových nadšencov krochkalo blahom. No ja asi nie som hororový nadšenec, tak to vypadá - nudné a s hororovými prvkami, nad ktorými máte chuť poškrabať sa na hlave a bez slova vypnúť telku. Možno jedna, dve ľakačky vyšli, avšak toto z hororových prvkov považujem za to najmenej dôležitejšie. Podpriemer. 30/100 ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tento austrálsky kúsok som už mal nejakú dobu v hľadáčiku, a mal som sa na čo tešiť, pretože je to pre mňa jedno z najväčších tohtoročných prekvapení. Mali sme tu už viac hororov o démonoch, ktorí navštevujú nevinné obete počas spánkových paralýz, tento sa vlastne líši iba tým, že démoni svoje obete posadnú, pokiaľ trpia dlhodobou nespavosťou. Takže tento malý lekársky experiment v tajnom nemocničnom podzemí s cieľom zachrániť brata hlavnej hrdinky a ďalších dvoch úbožiakov sa zmení na démonický horor o posadnutosti. Hoci tieto exorcistické snímky už málokedy zaujmú, tuto klape atmosféra na výbornú, k postávam vlastne nemám ani žiadne výhrady a film je predovšetkým prekvapivo desivý, takže najmä pri nočnej projekcii môže znamenať pre mnohých divákov celkom silný zážitok. Musím sa trochu zľutovať nad trochu naivným a unáhleným zakončením (áno, po dlhej dobe som si želal, aby nejaký film trval dlhšie), no hodnotím podľa toho, ako na mňa film zapôsobil. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Awoken se snaží být děsně cool, high, moderním, démonickým Hororem, ale vůbec jsem mu to nežral. Každý tu stále jenom brečí, brečí a brečí, herci strašně přehrávají, hlavně ta nesympatická kráva, která se po celou tu dobu tváří, jak zesraná, zechcaná, té jsem přál ať jí ten démon alespoň pořádně vymrdá. Hvězda za prostředí, které i tak nebylo vůbec využito, protože tenhle Horor mi nahnal strach asi tak, jako korona vajrus. (51. hodnocení) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)
  • Natáčení probíhalo v Jižní Austrálii. (noelcoward73)

Reklama

Reklama