Reklama

Reklama

Awoken

Horor / Mysteriózní / Thriller
Austrálie, 2019, 88 min

Obsahy(1)

Studentka medicíny Karla (Sara West) se snaží vyléčit svého bratra, který trpí vzácnou spánkovou poruchou (FFI). Jakmile ale spolu se dvěma přáteli zahájí novou experimentální léčbu, Carla zjišťuje, že spánková porucha není to jediné, co je s jejím bratrem v nepořádku. (CharlieSs)

Recenze (57)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení ostatních, já jsem viděl asi jiný film :-( Celý film jen kecy, kecy, kecy a nejděsivější scénky byly vytrhávání stránek z bible a vypleštěné ksichty pacientů. NUDA! OBSAH: Karla, mladá studentka medicíny, se snaží vyléčit svého bratra z mimořádně vzácného a nevyléčitelného onemocnění, které způsobuje chronickou nespavost (Fatal Familia Insomnia). Dívka hledá způsob, jak zachránit svého bratra, a zjistí, že důvod jeho špatného zdraví je děsivější, než by si kdy myslela. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ne to se nepovedlo. To je po dlouhé době snad jediná věc co by se mi od Australáků vyloženě nelíbila. Ke konci jsem se už smál, to když na sebe hrdinka a záporák pořvávali jeden Otčenáš a druhý v latině jakési satanské bláboly. Mezi nimi přízrak, který tu zaslechnuv část toho či onoho buď běsnil, nebo se vyklidňoval... Eh.. děsné. Dávám za jednu videokazetu. * ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Fakt špatný. Technicky nezvládnutý od svícení po účesy, herecky i co do budování postav a konfliktů toporný, bez náznaku atmosféry. Místy to bylo zjevným rozdílem mezi tím, co si to o sobě myslelo, a co to bylo, až úsměvný. Když ten bondovský padouch na konci hezky vysvětlil svůj stejně nudný jako dlouhý plán, tak mě až překvapilo, že tak chabý scénář měl vůbec někdo potřebu Philipsovi dovolit realizovat.. Závěrečný souboj ve vášnivějším předčítání byl ale tak pitomý, že mě ke konci trochu vytrhl z letargie. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nedá sa uprieť snaha tvorcom, ktorí sa od úvodu všemocnými silami snažia vystavať “Awoken” na základoch hutnej atmosféry. Bohužiaľ, vnímam to tak, že bez doprovodných aspektov, na ktorých je tento subžáner doslova závislý, to plnohodnotne skrátka nemôže fungovať. Zrejme som mal príliš veľké očakávania. Zrejme budem opäť vnímaný ako “neopodstatnený kritik”, no nemám pocit, že som tak celkom dostal to, čo mi užívatelia nasľubovali. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tento austrálsky kúsok som už mal nejakú dobu v hľadáčiku, a mal som sa na čo tešiť, pretože je to pre mňa jedno z najväčších tohtoročných prekvapení. Mali sme tu už viac hororov o démonoch, ktorí navštevujú nevinné obete počas spánkových paralýz, tento sa vlastne líši iba tým, že démoni svoje obete posadnú, pokiaľ trpia dlhodobou nespavosťou. Takže tento malý lekársky experiment v tajnom nemocničnom podzemí s cieľom zachrániť brata hlavnej hrdinky a ďalších dvoch úbožiakov sa zmení na démonický horor o posadnutosti. Hoci tieto exorcistické snímky už málokedy zaujmú, tuto klape atmosféra na výbornú, k postávam vlastne nemám ani žiadne výhrady a film je predovšetkým prekvapivo desivý, takže najmä pri nočnej projekcii môže znamenať pre mnohých divákov celkom silný zážitok. Musím sa trochu zľutovať nad trochu naivným a unáhleným zakončením (áno, po dlhej dobe som si želal, aby nejaký film trval dlhšie), no hodnotím podľa toho, ako na mňa film zapôsobil. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Jižní Austrálii. (noelcoward73)
  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)

Reklama

Reklama