Reklama

Reklama

Gangs of London

(seriál)
Trailer 1
Velká Británie, (2020–2024), 24 h 31 min (Minutáž: 49–87 min)

Hrají:

Joe Cole, Ṣọpẹ́ Dìrísù, Michelle Fairley, Colm Meaney, Lucian Msamati, Paapa Essiedu, Brian Vernel, Pippa Bennett-Warner, Mark Lewis Jones, Jing Lusi (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Město Londýn je zmítáno bouřlivými boji mezinárodních gangů, které mu vládnou, a náhlým vzduchoprázdnem, které vznikne, když je zavražděna hlava nejmocnější londýnské zločinecké rodiny. (SkyShowtime)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (134)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Peace was never an option" aneb zajímavá modernizovaná odpověď na Peaky Blinders servírovaná na seriálovém podnose od Garetha Evanse, současného nekorunovaného bosse akčního žánru. Totožně jako v duologii RAID, i zde najdete špičkovou dynamickou akci – leč ten zbylej matroš mezi tímto je de facto kaše z prášku. Problémem je, že Gareth Evans umí mistrovsky pojmout akční sekvence, jenže nedokáže implementovat alespoň jednoduchý strukturální drama a vztahový peripetie mezi jednotlivými charaktery, což z celýho seriálu dělá celkem nudnou záležitost. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak se nám Gareth Evans po šestileté odmlce od Raidu 2 vrátil ke svým kořenům, tedy k citu pro vytváření nezapomenutelných akčních sekvencí (na jeho počin z roku 2018 jménem Apostle radši zapomenu, to byl přešlap). Plus k tomu přidal i obstojný příběh točící se kolem různých mafiánských rodin v Londýně, který ve výsledku docela zapůsobil. Mrzí mě ale jedna věc, a to, že on sám nezrežíroval všechny díly, ujal se jen pilotu a pak pátého dílu (o tom samotný komentář). A zrovna tyto nabídly tu nejpropacovanější akci po stránce choreografie, již dlouho jsem ve filmu neviděl tak realisticky podanou brutální podívanou (jasně, na Johna Wicka nezapomínám, na druhou stranu Gareth Evans má svůj jedinečný a neokoukaný styl, který je na míle vzdálený od JW a zároveň mě vždy dokáže uhranout). Ostatních dílů se ujali Xavier Gens a Corin Hardy, rozhodně nezklamali, ale k umu Evanse jim něco málo chybí. První polovina vygradovaná nejepičtější adrenalinovou sekvencí na konci pátého dílu rozhodně za plný počet, ke konci řady to malinko ztrácelo dech, ale i tak mě závěr kladně překvapil a rád se podívám na druhou sérii. Za mě dávám 81 % P.S. Evansi, natoč už sakra ten Raid 3, nesmíš to nám fanouškům udělat a vykašlat se na to :D ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

WOW! Ultranásilná gangsterská sága ze současného Londýna s masakrálními akčními scénami, vedle které Ritchieho Gentlemani působí jako Kouzelná školka. Jedna věc je lahodně temný, zamotaný a napínavý příběh s dobrými postavami a herci, ale co to dělá revolučním jsou (nejen na televizi) neskutečně intenzivní, promakané, brutální a krvavé akce - pod seriálem je totiž podepsaný Gareth Evans, rejža obou Raidů. Hned v pilotu se týpek probije hospodou plnou nepřátel vyzbrojený šipkou, co sebere z automatu, a obléhačka baráku v polovině seriálu je čiré inferno. Pěšáci umírají po desítkách, krev stříká jako v upíří sprše, jeden headshot střídá druhý... Měl jsem k tomu natočit reakční video - půlku času bych se tvářil znechuceně a druhou půlku hýkal nadšením. Škoda, že to v půlce poněkud zvolní, a po luxusním předposledním díle který mě učebnicově našponoval na finále, byl ten závěrečný dost rozpačitý. Ale i tak je to jak žánrová, tak televizní událost. ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

S těžkým srdcem 5  hvězd, aole je na hraně a do druhé serie nejdu. Ano, strhující a kvalitní a napínavý seriál jako dlouho ne, ALE.... někde se v tom lehkmém chaosu a ukočírování ztráceli i režiséři, za durhé, ano, byly tam překvapivé zvraty, stejně jako mnoho fádních a očekávaných , budiž, ale co se fakt neuhlídalo je ztvárnění některých (především akčních scén)  - ten útok na dům na pobřeží, to bylo hodně chybné a špatné, proč?? více a více podobných nelogických a špatně zfilmovaných scen nasledovalo. Nechci se dále rozčilovat a přihlížet snaze to jen spirálovitě uměle gradovat..i přesto silně nadprůměrný počin ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Gareth Evans, který má na svědomí vynikající akční jízdu The Raid se spojil se specialistou na drsné krváky Xavierem Gensem a natočili devítidílný seriál z prostředí britských gangů, který započne smrtí hlavy britského gangu a odstartuje krvavou válku všech ostatních. Oba tvůrci do seriálu vložili to co umí nejlépe a tak nechybí prvotřídní akce, (bitky jak z Raidu, exkluzivní přestřelky) tak ani neřízená brutalita (nejednou jsme svědky mučení). Bohužel i přes nesporné kvality se nejedná o bezchybné dílo. Kvalita dílů je kolísavá a akční díly jsou bohužel střídány těmi neakčními, které však díky nepříliš působivému scénáři a ne úplně přesvědčivými hereckými výkony, nejsou tolik zajímavé. Přesto se jedná o povedený kousek, který není zbytečně natahovaný a prakticky každá akční scéna je nezapomenutelná, ať už se jedná o bitku v baru, likvidaci cikánského kempu, nebo útok na dům. ()

Galerie (349)

Zajímavosti (6)

  • Režisér Gareth Evans měl původně točit pouze film. Pro seriál se rozhodli hlavně z důvodu toho, aby mohli lépe vykreslit postavy a celý mafiánský svět. (radecacek)
  • V epizodě několikrát zazní píseň „Only You“ od The Platters. (Duoscop)
  • Seriál je založen na méně známé stejnojmenné videohře, která vyšla na PSP. (radecacek)

Související novinky

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

20.02.2021

Gareth Evans má za sebou dva fantastické akční snímky Zátah 1 a 2 a taky povedený seriál Gangs of London. Teprve nyní se ale zdá, že jeho kariéra začne stoupat – uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

O čem by byl třetí Raid?

O čem by byl třetí Raid?

24.04.2020

Velšského režiséra Garetha Evanse budou diváci nejlépe znát díky jeho výraznému zápisu do akčního žánru v podobě snímku Zátah: Vykoupení (The Raid). Nejenže režisér posunul hranice choreografie… (více)

Reklama

Reklama