Reklama

Reklama

Neviňátka

  • Norsko De uskyldige (více)
Trailer 1

Film sleduje čtyři děti, které se spřátelí během letních prázdnin. Když se ocitnou bez dozoru dospělých, objeví v sobě skryté schopnosti. Rozhodnou se je prozkoumat na hřišti a v nedalekém lese. Jejich nevinná hra však nabere temný spád a odstartuje sled podivných událostí. (Cinemax)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (105)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Znepokojivá a originální podívaná s dětmi z chladného Severu, aneb jak by měli vypadat hororoví X-meni ! Scénarista Thelmy natočil slowburn sociální drama s hororovým nádechem, kde skupina dětí ze sídliště, většinou s nějakou vadou v sobě objeví skryté nadpřirozené schopnosti ( telepatie, telekineze) a postupně začínají s touhle schopností experimentovat a graduje to do nepěkného závěru. Film hodně těží ze skvělých dětských hereckých výkonů ( ten ústřední malý "villain" byl fakt prvotřídní fakan), z nepříjemné atmosféry a dojde i na pár šokujících scén ( Scéna s kočkou je vyloženě vrchol, ale né hezky se kouká ani na zlomenou nohu). Dětí rozhodně nejsou tak nevinné jak vypadají a dokážou být vskutku zlé ke svému okolí. Dobrý film, který i přes svou delší stopáž mě držel v pozornosti. Slabší povahy budou film trávit hůře. Pro fanoušky severské tvorby takřka povinnost. Příběh 4/5, Akce 2/5, Humor 0/5, Násilí 3/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 3/5, Emoce 3/5, Herci 4/5. 7.5/10. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dětství – to je zajímavé období. Nádherné, kruté, sobecké, zvídavé, zkreslené, nebezpečné. Čtyři děti včetně autistické dívky se „spřátelí“ během letních prázdnin. Tak trochu na sebe zbyly, protože velké panelákové sídliště je v době prázdnin poloprázdné, nicméně brzy vyjde najevo, že jsou obdarované jistými neobvyklými schopnostmi. A divák postupně sleduje, že se dají využít správným i špatným způsobem, protože děti nemusejí nutně dumat nad důsledky svého konání. A z hraní nevinných her jsou najednou docela kruté hrátky. Eskil Vogt (podílel se na scénáři k Nejhoršímu člověku na světě) pozoruje dětské nitro se všemi jeho „ošklivostmi“, které pomalu přerůstají v hrůzné věci. Atmosférické, pomalé a znepokojivé. ()

Reklama

Hellierer 

všechny recenze uživatele

Minimalistické, surové a nepříjemné drama s několika nepříjemnými scénami, ale také občas až mrtvolně pomalým tempem, které hlavně z počátku dokáže lehce ubít. Na druhou stranu i přes trochu štědřejší stopáž se daří atmosféru šponovat a diváka vtahovat, za což kromě jiného muže i vynikající casting dětských tváří, jímž se skvěle daří prodávat paranormální naturálnost. ()

Homerking 

všechny recenze uživatele

Na ospalém Norském předměstí se během letních prázdnin spřátelí parta malých dětí, postupně zjišťují že mají podivné zvláštní schopnosti a začnou přemýšlet jak se svými novými dovednostmi naloží, jejich následné jednání však povede k tragickým událostem. Tento film se zabývá autismem, psychopatií v raném věku a bezdůvodnou dětskou krutostí, scéna se střepem v botě se mi vryla hluboko do paměti. Určitě vychválím herecké výkony všech děťí, skvělou atmosféru a originální příběh, jediné co mi vadilo byla přepálená stopáž. ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Mame tu jednu eritrejku s lezema na ksichtě, pak jednoho nesypmatickýho malýho pakistance (ani mi nemusí nikdo napovídat co mi tím scénàř chtěl říct), dále jednu ukňučenou autistickou švédku, ze který jsem během sledování dostával tiky a nakonec jednu snad normální švédku. Vrcholem celého filmu byla zabitá kočka, prasklý kmen v lese a levitace kamenů. Na dvě hodiny dýlky? Sorry ale to je mi dost málo. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • V čase 14:05, keď si dievčatko vyzuje topánku, má ponožku krvavú, ale v nasledujúcom zábere už nie. (GabrielGabko)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno