Reklama

Reklama

Ve spárech temnoty

  • Austrálie Black Water: Abyss (více)
Trailer 1

Dva páry vyrazí na výlet do australské džungle, aby prozkoumali dosud lidstvem nedotčenou, hlubokou jeskyni, objevenou jejich kamarádem, který se do této tajemné šachty vydává s nimi. Když se všichni spustí dolů, začíná dobrodružství. Ne však takové, jaké si myslíte. Venku totiž začne obrovská bouře a jeskyni zaplaví voda. To ale není to nejhorší, skupina totiž po chvíli zjišťuje, že ve vodě něco je. Něco děsivého a nebezpečného... (Matared)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (79)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Celkem povedené a podle mě i víc, než předchozí díl (se kterým to má společného asi jen krokodýla). Sice to stále má utahaná místa, ale i tak to má atmosféru, dívá se na to dobře, prostředí jeskyně zapůsobí a má to i slušnou kameru. Snad jen postavy mohly být vymyšlené líp a ne tak kýčovitě. A moc mi tam nesedělo to přehnaně akční finále, když se po zbytek filmu atmosféra vyvíjí pomalu. Ale jinak jsem spokojený. 3* ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Po nepodarku "Jungle" a (pre istotu) následnej 7-ročnej odmlke mi Traucki opäť urobil radosť. Pekne nakrútený aligátorský jaskynný survival. Mínusom je iba klišé. Lebo keď už je skupinka kamarátov uväznená v jaskyni, samozrejme divák zisťuje, že mali medzi sebou aférky a hentá je tehotná s hentým... proste aby reč nestála, však o čom inom by sa mali tí chudáci baviť. Nakláňať sa na okraji brehu s baterkou je tiež bohovský nápad. Aligátor vyskakuje len vtedy, keď to scenáristovi vyhovuje, a keď sa už zdá, že je všetko nebezpečenstvo zažehnané, podľa očakávania to tak nie je. Takže inteligencie to veľa nepobralo a neprekvapí to dokopy ničím, ale ja mám prírodné horory rád, postavy sú sympatické, kamera krásna, spracovanie a útoky aligátorov presvedčivé, na film sa dobre pozerá a je to aspoň zábavné. Hodnotím rovnako ako Crawl. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Pätica priateľov sa rozhodne preskúmať jaskynný systém v Severnej Austrálii, avšak krátko po vstupe zistia že jeho obyvateľom je aj hladný krokodíl...Tma, svetlá bateriek, veľa rozhovorov a občas krokodíl. Práve ta tma v jaskyni je v niektorých momentoch problémom, pretože stiesnená atmosféra príbehu vďaka hercom čiastočne neplní svoj efekt a niekedy je to na škodu. Čo sa týka žánrovo podobných filmov možno Black Water: Abyss zaradiť medzi tie viac vydarené, avšak žiaden zázrak sa nekonal. A samozrejme, podobne ako v Deep Blue Sea 3 prežijú iba ženy keď už tá korektnosť a rovnoprávnosť musí byť v každom filme. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Stejně jako před léty se režisér rozhodl vše vsadit především na postupné budování atmosféry a několik úderných leč dobře provedených krokodýlích útoků. Žádné gigantické monstrum, žádné přemrštěné digitální efekty a to se mi na něm líbí asi nejvíce. Zpola potopená jeskyně se ukázala býti slušným prostředím k natočení filmu, zvláště když pracujete především s náznaky, dobrým zvukovým doprovodem a šetrným podsvícením. Jen v samotném závěru se dle mého nechal až moc unést a akční finále mi do toho zas až tolik nepasovalo. Ale tak to je otázka vkusu a momentální chuti. O trochu horší už to bylo s tou omáčkou okolo. Postavy jako takové mi nějak zvlášť nevadily a některé z nich mi byly i docela sympatické, no o dost horší už to bylo s úrovní dialogů a přesvědčivostí některých momentů. Ale to zas u tohoto režiséra není žádná novinka, spíše bych řekl jeho „neduh“. Každopádně si myslím, že i tentokrát odvedl slušnou práci, za kterou se určitě stydět nemusí. Nicméně na krokodýlím jídelníčku bych určitě skončit nechtěl, přestože sám jsem měl už tu „čest“ krokodýlí maso ochutnat na jedné z mých dovolených a musím uznat, že není zrovna nejhorší. 50% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Partia piatich dobrodruhov sa vydáva preskúmať systém podzemných chodieb. Podarí sa im objaviť nádhernú jaskyňu, ale kvôli prietrži mračien zostávajú uväznení pod zemou. A nie sú sami. - Režisér parádneho The Reef sa po dlhšej prestávke vracia s ďalším Animal Horror kúskom a opäť prináša krvavú zábavu. Scenár samozrejme netreba komentovať, pretože ten je u všetkých filmov tohto ranku totožný, ale za zmienku určite stojí slušná práca s aligátorom, ktorý sa na rozdiel od digitálneho nepodarku v mainstreamovom Crawl drží v úzadí, a keď už udrie, tak to stojí za to a scéna je nastrihaná tak, že to nepôsobí trápne, aj keď vždy na obeť zaútočí rovnakým spôsobom. Ako letné osvieženie to svoju úlohu splní ideálne a páči sa mi, že sa režisér vo svojich hororoch drží väčšinou podobnej tematiky. + herečka z The Loved Ones a The Meg ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o druhý režisérův film o krokodýlech. Tím prvním byla Krvavá laguna (2007). (Duoscop)

Reklama

Reklama